Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
a ja podchodze do tego inaczej - nawet jak nie umie, to wiem, ze w koncu kiedys bedzie umiala 😉
i nie martwie sie tym 😜
aaaaaa Kasia ja zapomniałam że ty masz starsze dzieci,i nawet ja i czita nie mamy porównania z Tobą 😁

no prosze jakie wytykanie 😉 a szczerze, to nie pamietam za wiele z tamtch czasow, przeciez moja corka jest w wieku pigi 😜 ale duzo mi dalo to, ze corka mieszkala z nami jak niko sie urodzil, to mi naprawde duuuuzooo pomoglo, uczylam sie na jej bledach 🙂

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
Mini23 napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
a ja podchodze do tego inaczej - nawet jak nie umie, to wiem, ze w koncu kiedys bedzie umiala 😉
i nie martwie sie tym 😜
aaaaaa Kasia ja zapomniałam że ty masz starsze dzieci,i nawet ja i czita nie mamy porównania z Tobą 😁

no prosze jakie wytykanie 😉 a szczerze, to nie pamietam za wiele z tamtch czasow, przeciez moja corka jest w wieku pigi 😜 ale duzo mi dalo to, ze corka mieszkala z nami jak niko sie urodzil, to mi naprawde duuuuzooo pomoglo, uczylam sie na jej bledach 🙂

Hihihi Kasia to masz młoooodą córkę 😁 😁 😁 😁 Jak w moim wielku hahahaha 😁 😁 No bo ja jestem młoda hahahaha

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
a moja nadal cyca paluszki ale rzadziej 😁
Dobra koniec tematu teraz wam daje fote,nie zbyt wyraźna bo noca robiona i telefonem 🤢

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/827/p0706112101.jpg/][IMG]http://img827.imageshack.us/img827/3953/p0706112101.jpg[/IMG][/URL]

Pozycja na skaczącą żabę 😁 😁 😁

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
Mini23 napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
i nie martwie sie tym 😜

Hihihi Kasia to masz młoooodą córkę 😁 😁 😁 😁 Jak w moim wielku hahahaha 😁 😁 No bo ja jestem młoda hahahaha

jaaaasneeee, - i tak sobie powtarzaj, az w to uwierzysz 😜 - stara dupa juz jestes 😜

Maja wygina smialo cialo 🤪 🤪

• Mamusia
Dzień dobry 😉
U mnie znów nocka idealna 🤪. Olusia zjadła około 20:30 i pięknie spała całą noc 🤪 🤪 do 7:15 🤪 🤪 🤪 Moja dziewczynka wreszcie daje spać mamusi 😁 😁 😁
Dzis piękna pogoda cieplutko ale bez upału-mam nadzieję. Planuję wybrać się do mamy.Zobaczę co będzie z planów 😁 😁
Idę nadrobić wczorajszy wieczór 🙂

• Mamusia
Nadrobiłam uffff, trochę nabazgrałyście hahaha
Teraz ja się wypowiem. Ja chętnie czytam o postępach waszych dzieci 🙂, bo wiem że jeśli moja Ola tego czegoś nie robi to zaraz nadejdzie czas na nia i wiem że mogę się tego czegoś spodziewać. Np. zapomniałam po 13 latach kiedy dziecko zaczyna się przekręcać. I dzięki Wam wiedziałam że juz nie mogę zostawić Olki bez opieki samej na łóżku, lub na przewijaku aby wziąść z szafy body. No. A każde dziecko jest wyjątkowe dla matki i najlepsze i najpiękniejsze 🤪 Ja nie zazdroszczę postępów waszym dzieciom , ani nie jest mio przykro że Ola nie robi tego co Wasze dzieci 🙂No i chociaż nie znam Waszych maluchów to cieszy mnie że wyrżnęły się ząbki niektórym itd. Ooooo no chyba wszystko napisałam.
Teraz następnie , jakbyśmy się spotkały w realu to na pewno świetnie byśmy się bawiły hahaha. Bardzo bym chciała się z Wami spotkać,ale niestety nierealne to jest 😞 😞 😞
I teraz do Mucki 😠Czy ty chcesz odbic mi Tarzana ????? Jesli to ci sie uda to odnajde cie i sie zemszcze 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁
No i nie radze sobie ze slina Olki 😞 jest jej pelno wszedzie 😮 na dworze zmieniam jej bluzeczki bo tak sie slini jak buldog 😁 😁 😁 😁 Na rękach jak ją sie trzyma to ślini i mnie i siebie 😮
Oj Ola teraz zasnęła - znów - to ja idę ogarnąć jaskinię swoją 🤪

• Mamusia
Hej bardzo gUpie 🙂
No to tak - ja myślę, że zrobił się z tego wydumany problem. I to w ogóle nie o to chodziło.
Ja jak czytam, że jakieś dziecko coś robi, to się cieszę razem z Wami i jestem dumna z Waszych pociech 🙂 i do głowy mi nie przychodzi zamartwianie się, że moje dziecko czegoś tam nie robi. Bo wiem, że na wszystko ma czas. A to co Marta napisała, to nie uważam żeby napisała to, żeby jakiś wyścig szczurów prowadzić. Akurat taki ma charakter i chciała się z Wami podzielić, że Gabrysia siedzi 🙂 ja na forum tak samo piszę tylko o rzeczach bardziej istotnych, typu jest ząb, nie ma go haha 😉 co innego osobiście w smsach do którejś z Was, ale to akurat ja mam taki charakter.
Myślę, że Pigi , Krowa i Foka jesteście trochę przewrażliwione 🙂 nie przeżywajcie tak tego 🙂 ja wiem, że się boicie wyścigu szczurów, ale za niedługo będzie strach cokolwiek napisać, żeby nie było to źle odebrane.
Jak przyjdzie mi coś mądrego do kurzego móżdżka, to napiszę 😉
Loffciam Was wszystkue 🙂

ps. Kafinka, chyba będę musiała się u Ciebie zaopatrzyć, bo jestem wykończona wstawaniem co chwilę 😉

• Mamusia
Dzień dobry 🙂 Pierwsza 🤪
My nie śpimy od "po 8" 😜 Rafi poszedł do Kauflandu po pieczywo i pączka dla mnie bo w ciąży się zajadałam i tak mi zostało ha ha.
Zapowiada się ładna pogoda wiec po 13 jak Rafał pójdzie do pracy to lecę w teren 😁
Miłego dnia 🙂
P.S. Ja lubię czytać jak chwalicie się postępami maluszków i mi to nie przeszkadza, nawet jeśli moje dziecko czegoś nie robi jeszcze np. nie przekręca się 🙂 Nie wiem czy mnie źle zrozumiałyście czy co ale wychodzi na to że mam nie pisać co umie moje dziecko a czego nie, tylko nie wiem z kim mam się takimi sprawami dzielić jak nie z Wami? 🙂 Trochę się zawiodłam że podeszłyście do tego tematu tak ostro a przecież to ja mam 28 lat i powinnam być poważniejsza 😜 ... No nic to tyle bo znów się coś niepotrzebnie rozkręci 😉 I tak jak Nina powiedziała przyjdzie co do czego i będzie obawa co pisać a czego nie...

• Mamusia
hej, ja druga, ale naskorabyłyście! jeszcze nie miałam czasu na nadrobić, tylko widzę wątek o pisaniu o postepach dzieci - moim zdaniem to jest jak najbardziej ok, a to ze jedne rozwijaja sie szybciej drugie wolniej to normalne 🙂 . P. budzil si w nocy co 2 godz, albo smoczek albo jesc, ja juz nie wiem co mu jest, zęby chyba...zdjęcia wstawię, choć mysle, ze z 2 aparatu, mojego kuzyna, beda lepsze. ja mam flaka w wozku, wiec musze dzis do sklepu, zeby cos z tym zrobic, bo jezdzic sie nie da 😞 milego dnia

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
Dzień dobry 🙂 Pierwsza 🤪
My nie śpimy od "po 8" 😜 Rafi poszedł do Kauflandu po pieczywo i pączka dla mnie bo w ciąży się zajadałam i tak mi zostało ha ha.
Zapowiada się ładna pogoda wiec po 13 jak Rafał pójdzie do pracy to lecę w teren 😁
Miłego dnia 🙂
P.S. Ja lubię czytać jak chwalicie się postępami maluszków i mi to nie przeszkadza, nawet jeśli moje dziecko czegoś nie robi jeszcze np. nie przekręca się 🙂 Nie wiem czy mnie źle zrozumiałyście czy co ale wychodzi na to że mam nie pisać co umie moje dziecko a czego nie, tylko nie wiem z kim mam się takimi sprawami dzielić jak nie z Wami? 🙂 Trochę się zawiodłam że podeszłyście do tego tematu tak ostro a przecież to ja mam 28 lat i powinnam być poważniejsza 😜 ... No nic to tyle bo znów się coś niepotrzebnie rozkręci 😉 I tak jak Nina powiedziała przyjdzie co do czego i będzie obawa co pisać a czego nie...

Marta ja byłam pierwsza . Spójrz o ktorej na[pisałam pierwszy post 😠 😠 😠 jestes nieuczciwa 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😜 😜 😜 😜

• Mamusia
aga2010 napisał(a):
hej, ja druga, ale naskorabyłyście! jeszcze nie miałam czasu na nadrobić, tylko widzę wątek o pisaniu o postepach dzieci - moim zdaniem to jest jak najbardziej ok, a to ze jedne rozwijaja sie szybciej drugie wolniej to normalne 🙂 . P. budzil si w nocy co 2 godz, albo smoczek albo jesc, ja juz nie wiem co mu jest, zęby chyba...zdjęcia wstawię, choć mysle, ze z 2 aparatu, mojego kuzyna, beda lepsze. ja mam flaka w wozku, wiec musze dzis do sklepu, zeby cos z tym zrobic, bo jezdzic sie nie da 😞 milego dnia

No nie , ja byłam pierwsza, Marta druga a Ty Aga trzecia. 😁 😁 😁 😁 😁 musze walczyc o swoje haha a co ???
Aga jak masz flaka i pompowane kola to na stacje i napompowac trzeba, Tomek co jakis czas nam popuje koła w porsche Olusi 😁 😁

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
aga2010 napisał(a):

No nie , ja byłam pierwsza, Marta druga a Ty Aga trzecia. 😁 😁 😁 😁 😁 musze walczyc o swoje haha a co ???
Aga jak masz flaka i pompowane kola to na stacje i napompowac trzeba, Tomek co jakis czas nam popuje koła w porsche Olusi 😁 😁

Oj Kura była druga hahahaha 😁 😁

• Mamusia
ja w koncu dzis czekam na wozek. w piatek mial byc dostarczony przez dhl, niby dostawalam emaile z aktualnym stanem - co sie dzieje z moim zaowieniem. wszystko bylo ok do momentu az przeczytalam, ze kierowca zostawil kartke z informacja, bo niko w domu nie bylo 😠 ale sie wkurzylam - caly dzien bylam w domu, potem wrocil M to ja poszlam na wazenie. poza tym jakos nigdzie tej kartki nie moglam znalezc 😠. zadzwonilam do firmy, zktorej kupowalam wozek, powiedzialam co i jak. nie bede wam wszystkiego opisywac 😉 ale w kazdym razie kierowca ma poniesc jakies konsekfencje, a wozek powinien byc u mnie dzis 😠 zobaczymy 🤢 a w srode przychodz szezlag, to wam zrobie zdjecia pokoju kayki 🙂

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Nadrobiłam uffff, trochę nabazgrałyście hahaha
Teraz ja się wypowiem. Ja chętnie czytam o postępach waszych dzieci 🙂, bo wiem że jeśli moja Ola tego czegoś nie robi to zaraz nadejdzie czas na nia i wiem że mogę się tego czegoś spodziewać. Np. zapomniałam po 13 latach kiedy dziecko zaczyna się przekręcać. I dzięki Wam wiedziałam że juz nie mogę zostawić Olki bez opieki samej na łóżku, lub na przewijaku aby wziąść z szafy body. No. A każde dziecko jest wyjątkowe dla matki i najlepsze i najpiękniejsze 🤪 Ja nie zazdroszczę postępów waszym dzieciom , ani nie jest mio przykro że Ola nie robi tego co Wasze dzieci 🙂No i chociaż nie znam Waszych maluchów to cieszy mnie że wyrżnęły się ząbki niektórym itd. Ooooo no chyba wszystko napisałam.
Teraz następnie , jakbyśmy się spotkały w realu to na pewno świetnie byśmy się bawiły hahaha. Bardzo bym chciała się z Wami spotkać,ale niestety nierealne to jest 😞 😞 😞
I teraz do Mucki 😠Czy ty chcesz odbic mi Tarzana ????? Jesli to ci sie uda to odnajde cie i sie zemszcze 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁
No i nie radze sobie ze slina Olki 😞 jest jej pelno wszedzie 😮 na dworze zmieniam jej bluzeczki bo tak sie slini jak buldog 😁 😁 😁 😁 Na rękach jak ją sie trzyma to ślini i mnie i siebie 😮
Oj Ola teraz zasnęła - znów - to ja idę ogarnąć jaskinię swoją 🤪

gosia, ja ostatnio kupilam cos takigo
http://cgi.ebay.co.uk/5-X-BABY-STAY-DRY-DRIBBLE-CATCHER-BANDANA-STYLE-BIB-/270749666004?pt=UK_Baby_Baby_Feeding_Bibs_Muslins_LE&var=&hash=item84b7dcc9f2
na slinotok bardzo dobre, polecam a i fajnie wyglada - ciekawsze niz te normalne sliniaki 😉

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
aga2010 napisał(a):

ok, to trzecia czy czwarta niewazne 🙂 wlasnie to taki flak, ze pompka (bo mamy i pompujemy) nie daje rady, chyba dziura 😞

• Mamusia
Na razie wrzucma 2 zdjecia, jedno z domu (nie patrzcie na balagan z tyłu) a drugie w Kosciele - jak zakładam P. bucik, bo spadał 🙂 acha, ale mielismy akcje, bo Pawelek zrobil kupe w samochodzie, zauwazylam dopiero w kosciele, bo przeciekło 😉 i musialam go przebrac, dobrze, ze mialam drugie spodnie...

• Mamusia
hej 🙂 nadrobilam Was kobietki. I wiecie co ja bardzo lubie czytac o postepach waszych dzieci i bardzo sie ciesze z nich i chyba o to chodzi na tym forum... czyli wychodzi na to, że zgadzam się z Gosia i z Nina 😁 ok tak w skrucie bo zaraz na dwor lece. Ja mam malo czasu ostatnio wiec was zaniedbuje, ale Gabi gratuluje takich postepow, a fotki Majki urocze hehe i jak śmiesznie śpi hihi moj synek ostatnio śpi na brzuszku bo tak mu wygodnie 🙃 Aga śliczna tworzycie rodzinke!!! A po Pawelku nie spodziewalabym sie takiej niespodzianki hihi, no ale dobrze, że miałaś zapasowe spodenki 😉 no dobra to moj synek siedziec nie chce ale za to na nóżkach stoi sztywno 😮 ja zaczelam chodzic jak mialam 8 miesiecy wiec kto wie co on nam za niespodzianke szykuje. A ząbka jak nie bylo tak nie ma no i myśle, ze szybko nie wyjdzie. No to powiedzialam co wiedzialam i uciekam hihi 😉

• Mamusia
Ooo to Dominiś to dopiero jest silny 🤪 🤪 🤪 Pewnie szybko zacznie chodzić tym bardziej że Ty szybko zaczęłaś 😉 Ja też się zgadzam z Tobą Sylwia, Niną i Gosią hehe 😜 A synek wie jak jest najsmaczniej spać- na brzuszku 😁 Ja tak uwielbiam ale za to moje dziecko nawet na boku nie chce tylko na plecach 😮 😜 Aga, ja szczerze bym nie pomyślała by wziąć do Kościoła coś na zmianę 😮 Gratuluje pomysłu 😉 Niedługo lecimy na spacer 🙂 Akcja butla bez powodzenia do południa 😜 🤔