Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Aga a ty Maje jak długo zamierzasz karmić piersią i ile posiłków dodatkowo ma w ciągu dnia??
Moja ma śniadanko - kaszke,obiadek - słoiczek lub domowy,później już stale cyc,chyba że dodatkowo churpeczki lub serek czy inny deser 🙂

Chciałabym ją karmić tak do 1, 5 roczku 🙂. Dodatkowych posiłków ma 2 tzn. tak o 12 dostaje obiadek, a potem o 15 deserek i to wszystko z takiego jedzonka. Kupiłam jej takie ciasteczka po 6 mc dodaje je do deserku 🙂i na tym koniec 😞
😉

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

aisak_89 napisał(a):
Marta nie odchodź przecież my sobie wszystko wyjaśniliśmy 😁
To nie Twoja wina, że ktoś Nas obraża i wtrąca się tam gdzie nie powinien 😉
Chodź Marta mam dobre ciasto na pocieszenie- sama piekłam 😁 I reszta Lasek też chodźcie 😁 😁 Dla wszystkich wystarczy 😁 😁

No Wy może tak, ale w tej sprawie to ja jestem ten zły.

• Mamusia
Moja Alusia zajada już duuużo rzaczy nawet nie wymieniam bo będzie, że się chwalę hahahahahaha 😁 😁 😁 😁 A tak serio to daje Jej na prawdę wszystko oprócz smażonego, na śmietanie i na occie no i wiadomo jakiś mega ciężkich rzeczy na żołądeczek 🙂

• Mamusia
admin napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Marta nie odchodź przecież my sobie wszystko wyjaśniliśmy 😁
To nie Twoja wina, że ktoś Nas obraża i wtrąca się tam gdzie nie powinien 😉
Chodź Marta mam dobre ciasto na pocieszenie- sama piekłam 😁 I reszta Lasek też chodźcie 😁 😁 Dla wszystkich wystarczy 😁 😁

No Wy może tak, ale w tej sprawie to ja jestem ten zły.

Drogi Adminie chodź dostaniesz ciacho na pocieszenie 😁 😁 Mam czekoladowo- kawowy biszkopt przełożony kremem maślanym i na wierzku polewa czekoladowa z orzeszkami 😁 😁
Ty zły no co Ty !! Ty być dobry szeryf pilnujący porządku w swoim stadzie 😁 😁

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Moja Alusia zajada już duuużo rzaczy nawet nie wymieniam bo będzie, że się chwalę hahahahahaha 😁 😁 😁 😁 A tak serio to daje Jej na prawdę wszystko oprócz smażonego, na śmietanie i na occie no i wiadomo jakiś mega ciężkich rzeczy na żołądeczek 🙂

A ja byłabym bardzo wdzięczna jakbyś się pochwaliła 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
kafinka napisał(a):
aisak_89 napisał(a):

A ja byłabym bardzo wdzięczna jakbyś się pochwaliła 🙂

Mi nie odpisałaś 😞

Mini jesli mnie pytasz to odpisalam 🙂pisze jedna reka bo dziecko moje nie spi i siedzi mi na kolanach 🙃

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Aga a ty Maje jak długo zamierzasz karmić piersią i ile posiłków dodatkowo ma w ciągu dnia??
Moja ma śniadanko - kaszke,obiadek - słoiczek lub domowy,później już stale cyc,chyba że dodatkowo churpeczki lub serek czy inny deser 🙂

Chciałabym ją karmić tak do 1, 5 roczku 🙂. Dodatkowych posiłków ma 2 tzn. tak o 12 dostaje obiadek, a potem o 15 deserek i to wszystko z takiego jedzonka. Kupiłam jej takie ciasteczka po 6 mc dodaje je do deserku 🙂i na tym koniec 😞
😉

• Mamusia
Dobrze Kafi to Ci napiszę 🙂
Zupki- warzywne, warzywno- mięsne ( indyk, cielęcinka ), warzywa, mięso i kasza manna,
Parówki,
Ciasteczka zbożowe dla dzieci powyżej 6 miesiąca,
Chrupki kukurydziane, ale ich nie lubi hihi
Danonki,
Danonki z biszkoptami,
Biszkopty,
Kisiel z biszkoptami,
Ziemniaczki ugotowane,
Smakowała też żurek, biały barszcz i ogórkową zaprawiona mlekiem z makaronem albo ziemniaczkiem,
Do tego standardowo owocowe deserki, soczki marchewkowe, herbatki wieloowocowe z Bobovity, mleko, kaszka na mleku modyfikowanym, takie deserki owocowe z dodatkiem jogurtu naturalnego dla dzieci ( są tutaj w Uk nie wiem jak w Polsce ), ostatni dostaje też kasze manne na mleku modyfikowanym z Nestle i bardzo ładnie toleruje,
Jadła tez już bananka,ale kawałek 🙂
Myślę, że wszystko już chyba haha

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Dobrze Kafi to Ci napiszę 🙂
Zupki- warzywne, warzywno- mięsne ( indyk, cielęcinka ), warzywa, mięso i kasza manna,
Parówki,
Ciasteczka zbożowe dla dzieci powyżej 6 miesiąca,
Chrupki kukurydziane, ale ich nie lubi hihi
Danonki,
Danonki z biszkoptami,
Biszkopty,
Kisiel z biszkoptami,
Ziemniaczki ugotowane,
Smakowała też żurek, biały barszcz i ogórkową zaprawiona mlekiem z makaronem albo ziemniaczkiem,
Do tego standardowo owocowe deserki, soczki marchewkowe, herbatki wieloowocowe z Bobovity, mleko, kaszka na mleku modyfikowanym, takie deserki owocowe z dodatkiem jogurtu naturalnego dla dzieci ( są tutaj w Uk nie wiem jak w Polsce ), ostatni dostaje też kasze manne na mleku modyfikowanym z Nestle i bardzo ładnie toleruje,
Jadła tez już bananka,ale kawałek 🙂
Myślę, że wszystko już chyba haha

Ooo bardzo dużo tego 🙂 parówki, jakie dajesz takie zwykłe czy specjalne dla dzieci ?

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
KAFFINA spróbuj jedyneczki albo berlinki 🙂
nie wiem czy u was są zakłady mięsne,tam mają paróweczki specjalne bez dodatków 🙂
ale ja daje tam jedneczke,lub berlinke 🙂
tylko jej rozdrabniam....

Nawet nie wiem czy są jakieś zakłady 😮, ale wiem, że dzisiaj u nas otworzyli biedronkę i jutro pójdę po te pampersy dada chyba tak się nazywają, a parówkę tez spróbuje zobaczymy czy jej zasmakuje 🙃

• Mamusia
Ja daję zwykłe paróweczki bo tu nie ma wyboru za bardzo w tych rzeczach, ale ja Alusi daje całą także więcej pobawi się i wypluwa ale zawsze coś tam zje no i najważniejsze uczy się gryźć. Pilnuję tego bo miałam w rodzinie nie miłą sytuację- dziecko szło do przedszkola i nie umiało gryźć bo Mama robiła mu papki ze wszystkiego 🤔

kafinka napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Alexis123 napisał(a):
MOJE DZIECKO MA 2 ZĘBY!! tak się CHWALEM!! haha

pssssssssssssssssssi a moje ma całą buzie i co teraz łyso wam?? 😁

A, moja wkłada nogi do buzi hahahaha 😁 🙃

Kafi kurde a moja NIE 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
kafinka napisał(a):
Mini twoja przynajmniej je, a moja to słabo tylko cyc się liczy jak wy dajecie banana to ja też jutro spróbuje jej dać 🙂

No je ale zgadni kto musi ją karmić??
Mama bo tylko mam się liczy,mama do kibelka Maja wyje,mama drzwi otworzyć Maja wyje i tak wkółko...
ale kocham te chwile z nią na piersi,takie wyciszenie następuje we mnie...i często nawet jak mam nerwy to przechodzą a czasem jak lezymy to zasypiam wraz z nią 😁

Ja cały czas śpię z Mają uwielbiam na nią patrzeć 🙂. Zapomniałam się wam pochwalić, że jak wrócę z wakacji to idę już na swoje i Maja będzie już spała w swoim łóżeczku i może zacznie przesypiać noce 🙂

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Ja daję zwykłe paróweczki bo tu nie ma wyboru za bardzo w tych rzeczach, ale ja Alusi daje całą także więcej pobawi się i wypluwa ale zawsze coś tam zje no i najważniejsze uczy się gryźć. Pilnuję tego bo miałam w rodzinie nie miłą sytuację- dziecko szło do przedszkola i nie umiało gryźć bo Mama robiła mu papki ze wszystkiego 🤔

To chyba przesada robić tak dużemu dziecku papki mój Oli w tym wieku to już ładnie gryzł 🙂