Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej dzisiaj moja znajoma urodziła córeczkę w 6 mc martwą 😞 Oboje z mężem są załamani nie chcą z nikim rozmawiać, ale nie ma się, co dziwić ……
Kaya ślicznie wygląda i pięknie stoi 🙂 Sylwia Dominiś będzie w dobrych rękach i na pewno będzie wszystko dobrze 🙂

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam 🙂 Nadrobiłam w końcu 😜 Ufff 😁

Ja nie jestem za psami także tym bardziej uważam żeby mała nie miała z nimi bliskiego kontaktu. Jak idziemy do cioci i pies poliże Gabi po rączce to przecieram chusteczką nawilżoną 🙂 Ale nigdy przenigdy nie chciałabym żeby ją lizał po buźce- to obrzydliwe dla mnie 🤢

Co do roczku uważam że powinien być w ten sam dzień bo osobiście czułabym jakąś pustkę i w konsekwencji i tak bym coś chciała małego zorganizować. No ale wiadomo że są różne sytuacje także każdy robi jak uważa i jak sytuacja go zmusza 🙂

Co do prania to nie zawsze Vanischem schodzi ale to przeważnie od kupki hehe a od innych nie mam plam bo zakładam Gabi śliniak taki na ręce niby fartuszek także przykrywa wszystko oprócz nóżek 😉 Piorę w 60 stopniach aczkolwiek rzeczy które trzeba prać w 40 a są jakościowo lepsze to piorę w 40 🙂

Sylwia, zabieg jest z punktu medycznego najlepszym rozwiązaniem także nawet się nie obejrzysz a będzie już "po" i wszystko będzie dobrze 🙂 Będziemy razem z Tobą 😉

Gabi ciemiączko się jeszcze nie zarosło ale jest malutkie. Ponoć do roku czasu powinno także jest czas 🙂

Wszystkiego Najlepszego dla Kayki, Alusi i Dominisia choć trochę spóźnione ale usprawiedliwione bo mnie nie było hehe 😁 😘

Kasia, co do fotelika to nie pomogę bo malutka ma chorobę lokomocyjną i wymiotuje w aucie więc nie braliśmy pod uwagę kupna takiego fotelika.

Nina, co do pojemników do mrożenia to nie wiem aczkolwiek ja mrożę w słoiczkach po deserkach bo wtedy wiem ile zjadła 🙂 Powodzenia w samodzielnym zasypianiu Łukaszka, konsekwencji i wytrwałości 🙂

Kafi, współczuję znajomej 😞 To wielka tragedia i nie wyobrażam sobie siebie w takiej sytuacji! Przykro mi bardzo 🤨 🤨

Sylwia, po inhalacji szybko przejdzie katarek więc głowa do góry 🙂 No i dzięki że pamiętałaś o mnie 🙂 W sumie to mnie nie było 4 dni 🤪 Takich czasów to chyba nie było hehe

Moja Gabi w końcu raczkuje na całego więc trzeba pilnować bo interesują ją kable i kontakty także chyba standard u dzieci hehe. Zasuwa szybko i nauczyła się w 2 dni także jesteśmy w szoku że z dnia na dzień załapała. Próbuje wstawać przy meblach ale jest jeszcze słaba biedulka. Poza tym gadułka z niej hehe. Przebijają jej się dwie górne jedynki bo już widać 🙂

Mąż przyszedł z pracy więc wypijemy piwko i idziemy spać 🙂

Dobrej nocy 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Martuś ja mam wszystkie orginalne i dobre jakościowo a i tak piorę w 80-90 stopniach bo wtedy zabija się zarazki 😉
Ja już mówię dobranoc 😘

a ja to co mam od cioci z angli ,czy ciuszki firmowe piore w 60,90 🙂 skoro to firma to musi być ok po praniu....
no ale nie wiem jak z marką cocodriilo bo ty z tego masz dużo ubrań,my mamy większość next,early days,h&M.... no dużo podostawaliśmy 😁
a ja nie sądze że gdy pies poliże dziecko po buzi to jest to obrzydliwe,np.Daisy i Kaya---> to był słodki widok taka miłość pieska do Pani 🙂
co do roczku się nie wypowiadam za kogoś,my byśmy mogli zrobić 30,ale to w tygodniu więc wolimy weekend,ale są nawet osoby które nie stać naraz na wydatek przed wypłatą i co one mogą powiedzieć....

Krowa czy to Cocordollio czy Krokodyl z Pepco bo na jedno wychodzi tylko metka inna to i tak zarazki trzeba zabijać i prać w dużych temperaturach 😉 Mama mnie tak uczyła i takiej szkoły się trzymam 🙂
Nie no ja się oderwać nie mogę od kompa 🙃
Alusia mi dzisiaj wyjątkowo zasnęła wcześniej a więc mam czas dla siebie 😁 😁
Buziaki Kochane moje 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Jeans to jeans a Krowa to Krowa !! 😁 😁 😁
Ja tam kupuje nie raz ciuchy tutaj w UK dla siebie nowe ale bez metek bo są ucięte ( są specjalne sklepy) i wtedy ciuchy są duuużo tańsze a i tak wiem, że orginalne bo po wzorze można poznać firmę a nikt mnie nie pyta: Ty fajna ta bluzka a pokaże metkę 😁

• Mamusia
hej 🙂 Dominik dzis od 4 sie obudził i zasnal o 6 😮 no ale jeszcze odsypia chociaz slysze, ze zaczyna sie budzic. KAtarek o niebo lepiej juz 🙂 Mini ja też lubie pepco 🙂 Nie pamietam co mialam napisac 😞 Kafinka nawet nie wyobrazam sobie jak tym znajomym ciezko, to straszne. A my juz powoli wybieramy kanape do tego ostatniego pokoju 🤪 reszte mebli Pawel sam zrobie wiec mam mniejszy wydatek bo tylko tyle co za material 🙂 lece przygotowywac mlodemu kasze i cos na obiad musze pomyśleć chyba nam dzis nalesniki usmaze a Domisiowi rybke zrobie.

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂
U nas ładna pogoda a więc na pewno będzie spacer i zakupy bo lista długa jak z domu do Warszawy haha 🙂 Poza tym chcemy Alusi kupić zabawkowego laptopa i szaliczek na zimę- mam upatrzony już 🙂 Wczoraj postanowiłam, że zarobioną kasę odkładam i kupie nowego laptopa bo ten już się muli ze starości. Mój się śmieje, że świnka skarbonka na pewno za długo nie wytrzyma i zostanie szybko rozbita haha 😁 Niestety w tym domu to On jest ten oszczędny nie ja ☺️
Kasiu masz pracowitego faceta w domu 😉 Może to i lepiej bo nie masz się o co martwić jak facet zaradny 😉
Sylwia pokaż kanapy jakie Was interesują hihi będziemy wybierać z Wami haha 😉 😁

• Mamusia
ja tez bardzo lubie wydawac, ale ostatnio trzeba bylo przystopowac, bo M mial malo pracy, czasem wcale. teraz takie bum sie zrobilo.
takie nierowne szarpanie z praca jest beznadziejne. dobrze, ze jak juz pracuje, to bardzo szybko mozna sie odbic 😉 nadrobilismy juz tyly, pokupowalismy bilety i jeszcze troszke jest, ale trzeba pamietac, ze po swietach znowu bedzie zastoj, wiec .... 🥴

• Mamusia
ja juz kiedys sie wypowiadalam na temat ciuchow "firmowych" w pl jest inaczej i inny dostep do do tego wszystkiego. uwazam, ze nie ma co roztrzasac tego tematu.
czy kiedys napisalam, ze Kaya ma ciuchy takiej to a takiej firmy? nie - bo po co?
Majeczka sliczna i slicznie jej we wszystkim, to prawda 😘
a herbatka pita z butelki, nie z kubeczka? 😜

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
ja tez bardzo lubie wydawac, ale ostatnio trzeba bylo przystopowac, bo M mial malo pracy, czasem wcale. teraz takie bum sie zrobilo.
takie nierowne szarpanie z praca jest beznadziejne. dobrze, ze jak juz pracuje, to bardzo szybko mozna sie odbic 😉 nadrobilismy juz tyly, pokupowalismy bilety i jeszcze troszke jest, ale trzeba pamietac, ze po swietach znowu bedzie zastoj, wiec .... 🥴

No więc dobrze że teraz ma troche pracy,chociaż źle że mniej czasu dla was 😞

trudno, przezyjemy jakos 😜 mam wiecej czasu na rozne pierdoly 😉 😜 😜 😜 😜
Kaya bedzie teraz miala tate tylko w niedziele i to jest nie fajne, ale to tylko 2 mies.
czasem M juz byl taki zly i chcial isc nawet do fabryki jakies pracowac, ale po co ma tam isc? ja mu odradzam zawsze. w fabryce, czy warehousie zarobi w mies. tyle, ile w 2 dni jak ma prace. nie ma wiec sensu. 😉

• Mamusia
Hej 🙂
Myślę, że Marcie chodziło o to, że czasem sprzedawcy zwracają uwagę, by prać niektóre rzeczy w 40 stopniach. Bynajmniej mi tak panie powiedziały. Dla mnie metka nie ma znaczenia, musi mi się podobać i już. A nie wszystko co oryginalne jest ładne 😁 i o, zakończmy ten temat 🙂
A ja piorę tylko w 50 stopniach ☺️ ☺️ tak w ogóle 😜 ☺️ ☺️ a to z tego powodu, że mama mnie prać nie nauczyła i się boję, że jak nastawię więcej to się skurczą 😉 hahha taki ze mnie ptasi móżdżek 😁

Dziś moje dziecko zasnęło po 6 minutach samo w łóżeczku, także jest sukces! 😁
Córeczki tatusiów hihi 😁 a synkowie mamusi 😁
Ciekawe jak to się zmieni z biegiem czasu 😁
wiecie, że za niedługo nasze dzieci zaczną mówić i wtedy nam pocisną, co o nas myślą 🤪 🤪 🙃 🙃hahahha
Kasiu, M musi być dobry, jak się nie ogłasza, tylko z samego polecenia 😁 wiadomo, jak się jest takim wolnym strzelcem, to różnie bywa. raz pracy jest więcej, raz mniej.

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
cosik mnie głowa boi ☺️
dziś jeszcze mamy gościa aż do poniedziałku,i pewnie będą okupywać jeden telewizor bo gre zabierze bo ja kompa nie dam 😁
Lece do sklepu bo brakuje mi słodkiego 😉

KROOOOOOOOOOOOWAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SKOCZ I MI PO MILKĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😎 😎 😎 😎 😎 😎 TYLKO W PODSKOKACH, BO MI SIĘ TEŻ SŁODKIEGO CHCE 😁

• Mamusia
a wiec zgrywam filmik hehe tylko nie zwracajcie uwagi na tło hehe 😜 a z kanap myslimy o tej http://allegro.pl/zestaw-modulowy-domino-producent-i1881440082.html ale chyba jest za duza i zawali nam za bardzo pokoj i prawdopodobnie zamowimy cos takiego http://allegro.pl/naroznik-dany-pufa-suedine-promocja-i1877231255.html