Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Dobranoc i Dzień dobry 😉 😁 Idę z uśmiechem na ustach spać 😘

Pigi, od czasu romansu z Milka ma forum w d....... 😉 🤨 🤨 🤨 🤨 🤨 😞
dzien dobry tak poza tym 🙂
bossssze, jaki tu byl ruch w piatkowe pozne popoludnie 🤪
tyle tego bylo, ze nawet nie wiem co mialam napisac ☺️
ale stara juz jestem i mam skleroze 🤔
ciekawe, jak Sylwi wyjdzie test....ale ja mysle Sylwia, ze to moze cykl ci sie wdluzyl. skoro w zeszlym miesiacu mialas pozniej @ i jesli w tym tez tak bedzie....
Marta, ja staram sie myc Kayi zeby (wciaz tylko 2) 2 razy dziennie, ale nie zawsze mi sie to udaje. czasem zapomne jej umyc w ogole ☺️

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej 🙂 nie bede komentowala tej dziewczyny bo normalnie szok nie przypuszczalam,że coś takiego może się dziać. Marta powodzenia przy przeprowadzce 😁 Milka jak mi ładnie na ekranie zatańczyła!!! 🤪 a co do ząbków Dominik po kąpieli czasem myje bo ogólnie wieczorem już za bardzo marudny jest daje mu za to w ciągu dnia pare razy szczoteczke i w formie zabawy myje ząbki. A co do testu to chyba Kasia ma racje musiał mi się cykl o tydzień wydłużyć bo test nic nie pokazał dziś (tzn. 1 kreseczka) a okresu nie ma.

• Mamusia
tak na dobra sprawe bardzo chcemy drugiego smyka, ale nie staramy się tak bardzo bo jak będzie to będzie mamy czas 😉 może nam na świeta w tym roku mikołąj przyniesie 🙂 😁 śmiesznie by było i bardzo miło. Lece ogarnąć do końca sypialnie i śmieci wynieść.

• Mamusia
Mini, ja miałam pobudkę co 2h i mały płakał mocno, nie wiem co mu było, też myślę że ząbki 😞 najgorsze jak nei wiesz co jest dziecku.
A co wy za filmy oglądacie hmm? 😁
oglądacie Top Model?
Nie mogę z tej Anki... tu są wszystkie jej genialne wypowiedzi hahahaha
http://pl-pl.facebook.com/aniatapmadl

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Nie mam Was w tyłku tylko wczoraj byłam w pracy prawie cały dzień i na prawde nie miałam siły napisać.
Dzisiaj mam okulistę i w końcu mam nadzieje, że dostane recepte na soczewki 🙂
Ja Ali zebów nie myję- sorry, ale nie ma jeszcze nawet wszystkich a więc co tu szczotkować ? 🤔 Nie które dziecki mają dwa, albo trzy to już wogóle 🙃 Ala by sobie nawet nie dała 😁

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Dzień dobry 🙂
Nie mam Was w tyłku tylko wczoraj byłam w pracy prawie cały dzień i na prawde nie miałam siły napisać.
Dzisiaj mam okulistę i w końcu mam nadzieje, że dostane recepte na soczewki 🙂
Ja Ali zebów nie myję- sorry, ale nie ma jeszcze nawet wszystkich a więc co tu szczotkować ? 🤔 Nie które dziecki mają dwa, albo trzy to już wogóle 🙃 Ala by sobie nawet nie dała 😁

dziecku powinno sie myc zabku od momentu pojawienia sie pierwszego 🙂

• Mamusia
Ja wychowuje Ale tak a nie inaczej. Będzie starsza, będzie myła sama. Teraz nie daje sobie do buzi palca wasadzić żeby zobaczyć ile ma tych zębów a więc nie sądze aby dała sobie myć zęby. A pasta wiem, że jest bo mam taką od 0 miesięcy 😉 Ala jak narazie lubi tylko tubkę 😁

• Mamusia
Pierwsza 🤪

Witam w niedzielny poranek 🙂 Wstawać śpiochy hehe 😁

My do mamy na obiad idziemy także pewnie cały dzień poza domem 🙂 Zaraz chyba do Galerii pojedziemy żeby kupić prezenty chrześniakom bo w Grudniu same wydatki się szykują a tak jak rozłożymy kupowanie prezentów to będzie łatwiej. Także zaraz budzę męża i się szykujemy. Wczoraj wypiliśmy po drineczku i poszliśmy grzecznie spać po 21 haha 😁 🙃

Mini, polecam Zejście 2 , świetny horror 😉 Ostatnio oglądaliśmy Oszukać Przeznaczenie 5 i ten film jest tak przewidywalny że aż nudny hehe no ale miło było sobie obejrzeć 🙂 Dzisiaj też coś by się przydało, tylko co..? Hmm... 🙃

Gabrysia powtarza po nas słowo "Tak" 😜 ale to śmiesznie brzmi hehe . Co do mycia ząbków to nie wiem jaka jest racja aczkolwiek słyszałam że od pierwszego ząbka. No ale my nie do końca przestrzegamy ☺️ Gabi otwiera buźkę gdy trzeba np jak jej daję Tantum Verde albo TRAN także problemu raczej nie mamy 🙂

Miłego dnia 😉

• Mamusia
Druga 🙂
Mały ma katar, muszę lecieć po sól morską. Oby nic więcej nie było, bo nigdy nie był chory i jakoś się boję tej pierwszej choroby 🤢 zresztą mam już dosyć ciągania go po przychodniach.
Jeśli chodzi o ząbki, to właściwie nie wiem w jakim celu je czyścić szczoteczką - czy to coś daje?? 😜 ja czyszczę bez pasty 😜 hahaha
W tym roku będziemy mogli poszaleć z prezentami, także się świetnie zapowiada 😁
A zapomniałam Wam napisać, że planujemy chrzciny na 25 grudnia. Tylko muszę iść się spytać, czy chrzestnym może być osoba bez bierzmowania ( ma 16 lat), ale to pewnie zależy od księdza i od parafii. Wtedy Łukasz by miał młodych chrzestnych, chrzestna 18, chrzestny 16 😁
I na jedzeniu się oszczędzi, bo to będą święta 😉

• Mamusia
Chrzest 25 grudnia to bardzo dobry pomysł 🤪 Popieram 🙂
Katarek jest często przy ząbkowaniu bo organizm jest osłabiony trochę także sól morska wystarczy 🙂
Cieszę się, że macie ten komfort by szaleć z prezentami 🤪 Ja pewnie przesadzę i tak a później z kasą będzie ciężko hehe, no ale Święta są raz w roku więc co zrobić 😜 Jeszcze roczek malutkiej 10 grudnia 🙂- muszę zamówić już balony 🤪

• Mamusia
trzecia 🙂
nie wiem czy my bedziemy kupowac wszystkim prezenty, nas tu nie bedzie a na ukrainie nie ma zwyczaju dawac prezenty w swieta. niedlugo beda 2 gie urodziny Nikosia, co prawda prezent byl jakis czas temu urodzinowy (trampolina), ale pewnie i tak cos kupimy. M dzis tez pojechal do pracy 🤨
my ostatnio kupilismy malej to: http://www.toysrus.co.uk/Toys-R-Us/Toys/Preschool-Toys/Bruin-Light-and-Sound-Activity-Centre(0079021) i pewnie dopiero po powrocie, po nowym roku moze rozejrzymy sie za czyms. mam wielka ochote na ten wozek z lala, ktora pozazywala Kasia. juz wczoraj mialam to w reku..... 🤢
Nina, pewnie jak ksiadzu "posmarujecie" odpowiednia kasa, to sie zgodzi na chrzesnego bez biezmowania 😉 a wiecie, ze Kaya juz ma biezmowanie? 🙂

• Mamusia
To Kaya może być chrzestną 😁 hahaha a dlaczego już ma?
Właśnie ja nie chcę smarować, ani dawać nie wiadomo ile PLNów 😉 100 zł dam w kopertę i niech się cieszą, że w ogóle dostali złodzieje 😉 Ciekawe jak zareaguje na to, że ja niewierząca 😜 ale ja nie kłamię, także nie będę udawać, że jestem wierząca, ale niepraktykująca 😉
Marta, ja się domyślam, ze to katar na ząbki, bo przy ząbkach się zazwyczaj pojawiał.

• Mamusia
Kaya byla chrzczona w kosciele greko-katolickim, a tam juz przy robia bierzmowanie 😜
wlasnie obejrzalam film "bobasy" - ogladalyscie? jesli nie, to serdecznie polecam, obejrzalysmy razem z Kaya, gadala do tych dzieci, jakby je rozumiala, smiesznie to wygladalo 🤪
film mnie momentami nawet wzruszyl i mialam kluche w gardle 😉