Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej Mamuśki 🙂
Kasiu święta na Ukrainie na pewno będą miały wspaniały urok !! My chyba będzie w UK a więc lipa straszna 🤨 Ale za dużo kasy byśmy wydali w PL- święta, roczek Ali, bilety na samolot a same bilety dla nas w obydwie strony to koszt rzędu 500f także myślę, że spokojnie 1500f byśmy stracili 🤔 😮 Polecimy w styczniu bo musimy wyrobić Ali PESEL 🙂
Temat alkoholu hm.... dla każdego są inne granice i inne normy i każdy ma inny pogląd na ,, napicie się,,. Ja lubię napić się piwa i tak jak Kasia KOCHAM Martini bianco z 7up lub Spritem mniam mniam 😁 Ale tak jak dużo Dziewczyn miałam ojca alkoholika i chociaż lubię sobie wypić ogólnie mam wstręt do alkoholu a może raczej do ludzi upijających się bez opanowania i taczających się po ziemi bo ja chociaż lubię wypić to nigdy nie upiłam się do nieprzytomności i zawsze wszystko pamiętam i utrzymuje zdrowy rozsądek 🙂
U nas dzisiaj znów brzydko 🤔 Ja nie wiem kiedy wyjdę na spacer z Alą 😮 Trzeba zrobić zakupy, ale to będzie dzisiaj rola Mariusza 😁

• Mamusia
Hej Piękne 🙂 Sylwia gratuluje super, że Dominiś już chodzi, ale ja niestety nie mogę zobaczyć, bo nie mogę tego otworzyć 😠 a co do picia ja czasem lubię się napić lampkę Martini albo sheridana 🙃 uważam, że każda dorosła osoba wie, kiedy przekracza tą granice i jest tego świadoma, jakie są tego konsekwencję….
Zdarza wam się prać dziecięce ubranka w proszku dla dorosłych??????

• Mamusia
Hej Kafi 🙂
Ja nie piorę Ali ubranek w proszku dla dorosłych, ale to dlatego, że zawsze mam duży zapas proszku dla dzieci 🙂 Ale wiem, że sporo znajomych w PL piorą ciuszki nawet od czasów niemowlak w proszku dla dorosłych i dzieciakom nic nie jest. Mi to nie przeszkadza gorzej drażni mnie jak pierze się dziecięce ciuszki razem z dorosłymi 🤔 Sorry, ale dla mnie to chore prać śpioszki dziecka z majtkami matki czy ojca 🤨

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
zlapalam sie na tym, ze traktuje nadal Kaya, jak taka malutka dzidzie, a tu ostatnio zauwazylam, ze ona tyyyyyyle rzeczy rozumie, ze az .... 😮 😮 😮
tez tak macie?

Noo mam to samo Kasiu 😁
Ja go traktuję jak malutkiego dzidziusia, który nic nie rozumie, a on dużo rzeczy kuma 😁 Pytam gdzie jest Mikuś (pies), a on od razu na podłogę wzrok i szuka. Albo pokazałam mu zdjęcie ślubne i pytam kto to? ( o mnie chodziło) a on się śmieje i patrzy na mnie, potem pytam kto to (na męża) i też się śmieje, ale na mnie nie patrzy. No i ogólnie dużo by takich sytuacji opowiadać 😁
Ale uczę go jaki jesteś duży i . . . nic 🤪 🙃 🙃 jak grochem o ścianę 😉
Ach, zaraz będą gadać te nasze dzieci 😁

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
zlapalam sie na tym, ze traktuje nadal Kaya, jak taka malutka dzidzie, a tu ostatnio zauwazylam, ze ona tyyyyyyle rzeczy rozumie, ze az .... 😮 😮 😮
tez tak macie?

Noo mam to samo Kasiu 😁
Ja go traktuję jak malutkiego dzidziusia, który nic nie rozumie, a on dużo rzeczy kuma 😁 Pytam gdzie jest Mikuś (pies), a on od razu na podłogę wzrok i szuka. Albo pokazałam mu zdjęcie ślubne i pytam kto to? ( o mnie chodziło) a on się śmieje i patrzy na mnie, potem pytam kto to (na męża) i też się śmieje, ale na mnie nie patrzy. No i ogólnie dużo by takich sytuacji opowiadać 😁
Ale uczę go jaki jesteś duży i . . . nic 🤪 🙃 🙃 jak grochem o ścianę 😉
Ach, zaraz będą gadać te nasze dzieci 😁

prawda? to jest niesamowite!!!
mowie do niej, idz pobaw sie laleczka, a ona idzie do niej i zaczyna sie bawic 🤪
albo mowie, zeby mi dala cos co na dany moment w reku, a ona z usmiechem oddaje 🤪

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
Aga, facet, to facet, oni raczej sie nie zmieniaja, do pewnych rzeczy lepiej sie przyzwyczaic. tak jest lepiej, niz sie przejmowac i denerwowac.
raz jest lepiej, raz gorzej, ale w sumie, ogolnie jest ok? tak? wiec nie ma popadac w depresje 🙂

No niestety 😁

😘

• Mamusia
Hej 🙂
Aga, nigdy nie może być za dobrze 😉 to Ty o tym nie wiesz?? 😉 a swoją drogą, to ten dom miał Wam pomóc odbudować związek 😘 🤨
Wiecie na co mam alergię?? przypomniało mi się, że miałam to napisać... Jak matki karmią swoje dzieci i najpierw, zanim dadzą dziecku, biorą łyżkę z jedzeniem do swojej buzi i wyjmują i dają dziecku 😮 😮 😮 To obrzydliwe 🤢 🤢 ciekawe czy też by tak chciały jeść coś co było w innych ustach 🤢 🤢 no i dodam, że nigdy nie rozumiałam w jakim to celu robią 🙃 🙃 bleeeeeeeeeeeeeeee
mam nadzieję, że wy tak nie robicie, a jeśli robicie, to.. nie róbcie hahahahah 🤪 🤪 🙃 🙃
To było z encyklopedii mądrości Kury 😁 ooooooooo 🙂

• Mamusia
🙂
Kaya w koncu zrobila kupke do nocnika 🙂
a wyobrazcie sobie, ze miala 2 zeby, tak nadal tylko 2 ma 😮 2 mies. minely, a u niej nic dalej sie nie pojawilo 😮

Nina, nie widzialam jeszcze takiego czegos. po co brac do buzi nieswoje jedzenie? przezuwaja je jak ptaki czy co? 🥴

• Mamusia
Dzień Dobry 🙂

Ja też nie rozumiem i nienawidzę jak ktoś dając dziecku z łyżeczki najpierw sam próbuje a nie daj Boże jak jeszcze przeżuje u siebie w buzi i na łyżeczkę dla dziecka!!! 😲 Blleeee 🤢
Proszku używam dla dzieci nadal , ostatnio udało mi się w promocji za 11 zł z groszami kupić Persil Sesitive dla dzieci bo ona jest z płynem niby razem i super pachnie! Polecam 😉 A ogólnie to przeważnie piorę w Dzidziusiu, wcześniej w JELP-ie ale mówiąc krótko- już mnie nie stać 😜 🙂
Co do umiejętności dzieci to niewiarygodne jak szybko się uczą, Gabrysiunia wie i potrafi juz tak wiele że nie sposób wymienić wszystkiego 😁 🙂 Ostatnio robi z nami często żółwika i papa jak wychodzimy od kogoś lub idziemy na spacer, próbuje klocki układać, wkłada piłeczki w otworki (taka zabawka), robi akuku, pokazuje jaka jest duża, jak mówię wierszyk o kotku na słowo "a skorupki wyrzuciła" to Gabi robi gest rączkami na bok że wyrzucono skorupki i jak kotek zbił jajeczko ogonkiem haha, pokazuje na kimkolwiek czy tam na lalce czy misiu gdzie jest oko, ucho i nosek hehe i jak jest zmęczona to poloży się na moim ramieniu i sobie nuci tak jak ja jej zawsze, pokazuje rączką gdzie chce iść i że kogoś nie ma. Ostatnio udało się jej powiedzieć "dziacia" - zamiast "dziadzia" ale już jest blisko hehe. Jak chce kogoś zaczepić to woła "Eeee", ostatnio jak zauważyła że moja mama wyciera chusteczką nawilżoną łóżko bo się ubrudziło od deserku to od tego czasu też próbuje czyścić Słucha muzyki z telefonu podrygując dupcią i rusza rączkami jak ją Rafał nauczył. Mama też mówi ale przeważnie jak potrzebuje pomocy haha. Podaje jakiś przedmiot komuś do ręki, ja mówię "dziękuję", daje jej mówiąc "proszę" i ona odbiera go To chyba wszystko co mi do głowy przychodzi na tą chwilę hehe. To się rozpisałam 😜 😜 Koniec tego chwalipięstwa haha 😁

Idę się "odchaczyć" w Urzędzie Pracy 🙂 Później do babci bo dawno nie byliśmy... Jutro otwarcie naszej Galerii Tęcza także nie omieszkam tam zajrzeć hihi. Będzie Jacyków i będzie można wygrać z nim zakupy o ile się oszacuje prawidłowo wartość stroju na manekinie 🙃 Będzie Urszula i Sylwia Grzeszczak także słabo trochę ale zawsze coś 🙂

Zmykam ubierać malutką i wychodzimy 🙂

Miłego dnia mamuśki 😉

• Mamusia
Melduje sie i ja 🙂 zbieram sie na zakupy wiec tak szybko. Mini zawsze cos jest nie tak nie przejmuj sie zbyt kolorowo nie moze byc bo by bylo nudno 😉 Dominikowi moze jeszcze dzis wyjdzie lewa gorna jedynka wiec bedzie mial juz 4 zabki, mam nadzieje, że wyjdzie bo narazie marudzi a ząbek widać ale nie słychać 😞 Co do postępów to naprawdę jest cudowne widzieć jak się dziecko rozwija. Młody nie potrafi za dużo, ale robi papa,kosi kosi, ma żyrafe z fisher price co do buzki jej sie piłeczki wkłada to to potrafi, daje tez mi różne przedmioty z rączki i dzieli się jedzeniem, no i wie gdzie ptaszki na parapecie nam siadają i jak powiem idź pobaw się piłką to idzie jej szukac 🙂 Ale on już dużo potrafi hehe 😉 no i robi dalej kupke na nocnik i potrafi przemeszczać się sam na nóżkach na odległość około 3 m 😉 ale się nachwaliłam hihi

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
no coraz większe postępy u smyków 🙂
im starsze tym mądrzejsze 🙂
Maja jumbojeta umie pilotować bez trzymanki 😁 i samochód do garażu wstawiać przez okno 🤪 🙃 🙃 🙃 😁
troche humor mi się poprawił,ale to nie zasługa mojego m 😉 😁

😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😉 😉 😉 😉

• Mamusia
Cześć Mamuśki 🙂
My wstałyśmy dopiero o 10:00 😁
Aga ja wiem CO Ci poprawiło humor hihihi 😉 Mi też się od TEGO poprawia haha Ty wiesz 😘
A tu o postępach dzieci 🙂 Ja o postępach swojej Ali nie piszę bo nie lubię. Dużo rzeczy umie i za dużo by wymieniać poza tym dużo rzeczy jeszcze poznaje poza tym myślę, że to po prostu kolej rzeczy, że dziecko dorasta i umie coraz więcej 🙂 Ale fajnie się czyta o innych maluszkach 😉
Kasia dobrze, masz z tym lotem do Polski ja bym chciała polecieć chociaż na 3-4 dni sama bo chce buty i kurtkę, ale takie nasze polskie czyli grube i cieplutkie- tutaj niestety nic nie mogę znaleźć 🤨 A jestem taki zmarźlak, że tutejsze niby zimowe wiatruweczki- kurteczki to dla mnie koszmar jakiś 🙃 😮 🤔
Aaaa Kasiu co do ząbków to Ala też miała taki okres, że miała jednego i dopiero po ponad dwóch miesiącach wyszedł kolejny 🙂 Teraz ma 6 ale znów jest zastój 🙃 😁 😜

• Mamusia
Hej 🙂 mi się często zdarza, że piorę w zwykłym Persilu, ale staram się prać w Mai, czyli Loveli. Nina ja jestem wielką przeciwniczką jedzenia jedną łyżką 😠 z dzieckiem jak i również całowania w usta i brania paluszków do buzi 😠 Rodzina się ze mnie śmieje, ale ja mam to w głębokim poważaniu oni mi mówią, że tak robiło się od zawsze, a ja mówię, że to moje dzieci i że by tego nie robili, bo sobie tego nie życzę. Przecież w ustach mamy więcej bakterii niż tam na dole tłumacze jak pastuch krowie, ale nie kumają, a i jeszcze jedna rzecz ja nie kąpie dzieciaków codziennie jak to usłyszeli to się za głowę łapali jak ja tak mogę a no mogę mówię, bo tak mi poradził mój ginekolog powiedział, że zbyt częste mycie powoduje ścieranie flory bakteryjnej....
Mini mam nadzieje, że dojdziecie wspólnie do porozumienia i wszystko się ułoży trzymam kciuki 🙂 😘