Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Kasiu, mam nadzieję że pomyliłaś się z tą minką 😁 a miała być taka: 🙂

nie pomylilam sie 🤨
cisza tu straszna i coraz czesciej sie to zdaza. moze to dobrze? moze bardziej zyjemy zyciem prawdziwym, a nie tym wirtualnym.... 🥴
ale madrosci mi sie wymskly 😉 😜
prawda jest taka, dokonuje sie powoli to, co nieuniknione 🤔

• Mamusia
Kasiu, nie demonizuj 😁 raz się więcej napisze, raz mniej. Ale zawsze ktoś tu wejdzie, także nie rób smutnej miny i nie pisz tak, że forum umrze, bo mi się to przykro czyta i ja przynajmniej takich odczuć nie mam.
Czita, znowu zjadłaś banana i gęba otwarta Ci została hahahahhaha 😁

• Mamusia
Hej Mamuśki 🙂
Ja już czuje się dobrze. Żoładek cały czas dokucza, ale on dokucza już od jakiegos czasu. Dzisiaj byłam cały dzień w pracy i jestem zmęczona. DO lekarza pewnie pójde w poniedziałek i mam nadzieje, że znów mi nie da leków dla niemowląt.
😘 😘 😘

• Mamusia
Hej.
Aga, pewnie masz wyrzuty sumienia z tego powodu, co? No, ale Maja jest mniejsza i trzeba przy niej coś robić, a Oliwka jest większa i sama zrobi dużo rzeczy, także to oczywiste, że więcej uwagi musisz poświęcać Mai. I nie sądzę, żebyś powinna mieć z tego powodu wyrzuty sumienia. Oczywiście nie możesz zapominać o Oliwce, przytulić ją, pocałować, mówić że ją kochasz. Pobawić się z nią itd. Powiedziała to mądra inaczej kura 😉
ejjjjj my tak cały czas liczymy, że na roczek prezent i pod choinkę, a tu jeszcze 6 grudnia Mikołaj hahhahah 😁 Jakbyście zapomniały 🤪 🤪 🙃 🙃 Tylko za kieszeń się trzymać 😉

• Mamusia
To kto robi roczek w terminie, a kto nie i wtedy kiedy?? 🙂
My mamy dylemat, ale wszystko się okaże w praniu, bo męża prawdopodobnie nie byłoby na roczku, ale się okaże ile będzie w tej firmie pracował. a jakbyśmy mieli przełożyć, to pewnie na 23 grudnia, bo wtedy by zjechał. Ale on uważa, że roczek mam robić 12 grudnia. Już 11, a ja jeszcze na spacer nie wyszłam 😜 lenia mam, zimno mi 😉 a jeszcze zimy nie ma hahah. Wtedy to już w ogóle zamarznę.
Pigi, Ty szukaj lepiej polskiego lekarza, mówię Ci 🙂

• Mamusia
Hej Mamuśki 🙂
Tutaj do polskiego lekarza nie pójde bo to za drogi wydatek a mi szkoda kasy haha Pójde do polskiego w polsce 😁
My już wiemy co kupić Ali na roczek 🙂 Znalazłam coś odpowiedniego na teraz i na reszte najbliższych lat 🙂
http://www.plushpaws.co.uk/kaloo-lilirose/lilirose-my-first-sofa-bunny.html
Nie jestem pewna czy jeszcze akurat taki wzór, ale ten też mi się podoba 🙂
U mnie dzisiaj mroźno, ale piękne słonko świeci a więc będzie spacer i zakupy bo w lodówce tylko moja głowa szukająca jedzenia 😁
Buziaki 😘

• Mamusia
Hej 🙂 Mini u mnie to wygląda tak, że Oliwier zrobił się bardzo zazdrosny 🥴 zabiera wszystko, co Majka ma w rączce, ale dzisiaj to przeszedł samego siebie. Opluł Maje w twarz bez powodu normalnie mnie zatkało powiedziałam ze ma mi zejść z oczu i ma przemyśleć, co zrobił. Maja jest bardzo absorbująca i przyznaje się, że poświęcam Oliemu za mało czasu ☺️ My robimy roczek Mai 16 grudnia, czyli w dniu, kiedy się urodziła 🙂

• Mamusia
Hej Mamuśki 🙂
Melduje się 🙂
Dzisiaj cały dzień było coś- zkupy, pranie, troche sprzątałam, spacer z Alusią i tak w kółko 🙃
Niektóre Mamuśki już wiedzą, ale moja Alusia dzisiaj stała poraz pierwszy samodzielnie bez trzymania się mebli 🙂 Płakałam jak głupia za szczęścia 😁
Widzę, że jest temat o dzieciach, że jedno ma ma mało czasu od mamy. Nie wypowiadam się bo nie wiem jak to jest. Wierzę, że na pewno ciężko. Ale teraz po tym co czytam jestem bardziej utweirdzona w przekonaniu, że u mnie jesli będzie drugie dziecko to na pewno o dość dużej różnicy wiekowej 🙂
Dobranoc 😘 😘

• Mamusia
Hej 🙂
Pigi, gratulacje dla Alicji!! 🙂 To już za niedługo pierwsze kroki 😁
Tak to właśnie jest, jak jest mała różnica wieku, że dzieci są zazdrosne. na szczęście potem to mija i dzieci się ze sobą bawią i mają wspólne zainteresowania. Wiadomo, że nie zawsze tak musi jednak być i gryzą się całe życie 😉 a jak jest duża różnica wieku, to jest inaczej. tak jak u nas Łukasz ma brata 9 lat starszego, to on nie jest o niego zazdrosny, tylko się cieszy, że ma takiego małego brata, ale znowu wiadomo, że przy takiej różnicy wieku nie będą się ze sobą bawić, bo jeden będzie chodził na randki, a drugi będzie się bawił samochodami 😜 także wszystko ma swoje plusy i minusy 🙂
Aga, Oliwier ma charakterek 🤢 🤢 uuu.

• Mamusia
hej 🙂 wrociałam 😁 ale tak szybko narazie napisze. Po pierwsze gratulacje dla Alusi!!!! Super niedługo zacznie chodzić 🙂 A my roczek robimy tak jak się Dominik urodził 26 🙂 pasuje bo akurat Świeta 😉 no Dominik ma podobno od chrzestnego taka pufe czy jak to sie tam nazywa ten worek sako dostac 😉 Lece

• Mamusia
Dzień dobry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na początku greatulacje dla Alusi która sama stoi 🤪 🤪 🤪 😘
Ja wczoraj nie miałam nawet chwilki aby zajrzeć do Was. Od 9 rano na zakupach, ale wreszcie kupiłam Oli kombinezon dwuczęściowy - fioletowy i Pauli kozaki zimowe 🤪 🤪 🤪 A sobie oczywiście kupiłam fioletowy sweterek (za pupę na guziczki) w czarne kokardki 😁 😁 😁 😁. Nie mogłam sie oprzeć 🤪 A potem byliśmy u cioci Tomka która ma raka złośliwego na płucu 😞 😞 😞, okazało sie to 2 tygodnie temy jak poszła do szpitala porobić sobie badania. Za 2 tyg. ma brać chemię. Oby było wszystko dobrze.
No a my roczek robimy 16-12 jak Ola będzie miała rok ,ale na raz nie damy rady pomieścic wszystkich gości więc 17 będzie znów roczek Oli hahahha. I ja zapomniałam o 6 grudnia 😲, ale to jakaś drobnostka, bo urodziny Oli i gwiazdka - skąd na to kasę brać 😮
Mućka ja podobnie jak Ty często myślę że dla Pauli jestem gorszą matka niż dla Oli, nawet sama Paula mi o tym mówi 😞 ☺️. Ale kocham ją tak bardzo jak kocham Olę i nie czuje że któras jest dla mnie ważniejsza. Obie są moje i obie tak samo kocham 😆Ale PAaula też jest zazdrosna choć ma prawie 14 lat 😮. No cóż małym dzieciom trzeba poświęcić wiecej czasu i niestety starsze dziecko uważa że rodzic go mniej kocha.
No a dziś u mnie szaro i brzydko jest 😠, ale i tak na spacer nie idziemy bo ja i Tomek czujemy że choróbsko depcze nam po piętach , a Ola wczoraj miała duuuużego gluta. Dziś już go nie ma ,ale i tak posiedzimy w domu , ewentualnie do mojego brata pojedziemy autem - na ciasto , bratowa rafaello robiła 😜.
Ale się rozpisałam haaaahahaha. Zastanawiam sie czy przeczytacie do końca 😁 😁 😁
NO to miłego dnia kochane 😉 😘