Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Nie wiem,z tych nerwów to już wszystko możliwe...Oskar urodził się w 38 tyg.,2 miesiace wcześniej miałąm torbę spakowaną 🤪
Wolę dmuchac na zimne,bo jakbym leżałą w szpitalu to mój mąz nic nie zrobi,juz widzę jak pierze i prasuje ciuszki(wiem co było jak byłam z Oskarem w szpitalu0domu nie poznałąm 😞)

Dokładnie 😁
Ja musze kupic koszulę i kapcie(oby nie lubię 😞),bephanten,nakładki korygujące,podpaski do domu,butelkę do laktatora,bo chyba wyrzuciłam,resztę mam...chyba,ze o czymś zapomniałam 😮
Juz wiem w czym maluszek wyjdzie ze szpitala,śpioszek i mma śliczny komplecik(spodenki,sweterek,czapka) z wełny cieplutki i kombinezon

Wózek kupimy ten co Wam wysłałam ale z takim maluszkiem i tak można zimą dopiero wyjść jak ma3-4 tygodnie,więc z becikowego kupimy.Pampersy i chusteczki tez musze kupić,ale to na końcu

ja laktator kupie jak bede wiedziała że musze z piersi ściagac mleko bo u mnie w rodzinie z mekiem zawsze problem był... dla malucha rozek i wyprawke szpitalna tesciowa ma zamówioną...
ciuszków mam do rockzu pełnego 😁 od kolezanki
kocyki mam 4... do wanienki mate musze kupić jeszcze ... hmmm no i chyba jeszcze mi zostało kupić sterylizator ale niewiem czy kupywac czy lepiej wygotować zawze wszystko.. 😮

ja herbatke tylko rumiankową i koperkową na kolke kupie innych nie kupie bo po co.. mama mi mówiła że herbatki tylko w razie w... a tak to piersią... chyba że pokarmu miec nie bede to wtedy butla... z mlekiem i herbatka... 😮 ale ja niewiem nie znam sie na tym aż tak'

Ja w sterylizatorze robiłam smoczki,nakładki do karmienia,butelki do picia,części od laktatora...także przydał się 🙂
Kocyki mam 3 cienkie i 2 grube,2 kombinezony,ciuszki mam i to sporo nawet na takiego malucha,tylko body dokupię,bo na 56 mam mało.Szczotkę do mycia butelek,butelki aventa 260 i 2 po 250 mam,smoczki do butelek i do uspokajania,nożyczki z całym zestawem,ręczniki z kapturkiem mam 2,myjki,płyn do mycia ciałą i włosków,aspirator do noska,spitytus do pępka,gaziki,wkładki laktacyjne,majtki jednorazowe

mi ciotka położna mówiła że najlepsze na pokarm to czeste przystawianie dziecka... i to sprawdzone.. niby ja niewiem wiem tylko że mi teraz siara wypływa jak szalona i bez wkładek to by sie nie obyło 😁 🤪

Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
ja herbatke tylko rumiankową i koperkową na kolke kupie innych nie kupie bo po co.. mama mi mówiła że herbatki tylko w razie w... a tak to piersią... chyba że pokarmu miec nie bede to wtedy butla... z mlekiem i herbatka... 😮 ale ja niewiem nie znam sie na tym aż tak'

No ja też miałąm tylko rumiankową i koperkową z hippa 🙂 a dla siebie na pokarm 🙂

no ja już też kuiłam koperkową i na karmienie hipp

a ja robie dzisiaj na obiadek gulaszyk z bitek z piersi indyczka i zupkie pomidorowom ze swojskich pomidorków 😁 😁 mniam picha a do tego kopytka 🙂 🤪 teść jest musze zrobić wrażenie 😁

naylaaa napisał(a):
Jak czytam o czym piszecie to jestem normalnie przerażona 🤪 Ja mam tylko ciuszki, wypełnienie do pościeli, wanienkę, podgrzewacz do butelek (chociaż nie wiem czy mi potrzebny) 😉 I jeśli mnie pamięć nie myli, to to wszystko 😞 Normalnie jestem daleko w polu.

Nina ja miałam podgrzewacz,który używał moze z 3 razy,bo mimo,ze był drogi to mi nie służył...sprawdziła się mikrofalówka 😁

Ola te kopytka do mnie 😠....ale apetytu narobiłaś..a w ogóle to mam ochotę na leniwe(ale nie ze sklepu tylko domowe) i na placki ziemniaczane...tylko dzisiaj mam lenia i maż jakieś spaghetti kupi,bo mi sie gotować nie chce

• Mamusia
Ja dostałam ten podgrzewacz, także jak będzie nieużywany, to nie będzie mi szkoda, bo nie płaciłam za niego 😁 Ja leniwych, ani placków ziemniaczanych akurat nie lubię 😁 Ale spagetti 😁 Mniam 😁 Ja dziś zrobię ziemniaczki i kotlet z szynką i serem, a do tego moja ukochana mizeria 😉 Ej... My znowu o żarciu 😁 Ostatnio na wagę nie wchodzę, bo się boję 😉 🤪 Pewnie przytyło mi się jakieś dodatkowe 2kg... Moja mama która mnie widzi prawie codziennie wczoraj jak się zdziwiła jaki mam wielki brzuch i że mnie wysadziło 😁 To jej powiedziałam, że bliźniaki będą hahaha. hmmm... U Was też tak leje??