Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej 🙂
Wybaczcie ale nie mam sił nadrabiać tych wszystkich stron,tylko od dzisiaj czytałam 😞
Super Nina,ze wszystko dobrze 🙂,brzuszek masz śliczny 😁

U mnie z dnia na dzień coraz gorzej...spałam może z 4 godziny,bo mecz był(mieszkam niedaleko stadionu i koło mnie nawet parkowali),poza tym od 21 jakoś stałą straż pożarna,policja,pog.gazowe,bo najpierw niby pożar a potem niby gaz sie ulatniał,latali po naszych 3 blokach i sprawdzali...zasnęłam po 1 a o 5 wstałam 😞
Czuje się potwornie...słaba,przemęczona,aż mi lekarz powiedział,ze źle wyglądam...koszmar,a płuca to chyba wypluję od kaszlu,no ale na szczęście lekarz mówi,ze kaszel nie zaszkodzi.

teraz co u lekarza- szyjka ma 29 mm,skrócona ale nie jest źle,mam luteinę wziąc do końca i już więcej nie,tylko aspargin brać(lekarz powiedział,że faktycznie po luteinie się źle czuję,no oprócz przeziębienia)
miałam usg i przepływy robione,bo Alanek waży za mało 😞,waży tylko 1300 😞,czyli jest jakby 2 tygodnie do tyłu 😞...bardzo się martwię 😞
mam dalej uważać na siebie,leżeć itd,za tydzień na ktg a za 2 tygodnie na usg i dopplera znowu,żeby tą wagę kontrolować
mały leży główką w dół 😁...ale ponoć do 35 tygodnia moze się przekręcieć jeszcze...no oby nie 😁

no widzisz kochana czyli wszystko okej 🙂 to dobrze 🙂 cieszę się a mały podrosnie... tylko musisz jesć!!! hahahaha 🤪 i małeuy Oskarowi wytłumaczyć że ma siedziec i sie nie ruszać 😁 😁 ale jak?? 😜 żartuje z tym Oskarkiem... musisz siostre poprosić i męża żeby czasem zabrali od ciebie małego a ty poprostu wypoczniesz wtedy...

Ola no nie do końca dobrze,bo mały powinien ważyc ok.1800,czyli brakuje mu pół kg 😞...to dużo,nie wiadomo czy to nie hipotrofia 😞,dlatego się martwię...kurcze ostatnio jakieś faktum 😞,zawsze był duży a teraz nagle za mały 😞
niestety siostra jest tylko w weekendy w domu,bo jeżdzi na delegacje a mąż znowu u mamy 😞

Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Ada, a może małego źle zważyli?? Może tak naprawdę waży więcej?? Hmm nie wiem co myśleć 😞

Właśnie Ada a są pewni że sprzęt dobrze działa?

Wątpię,zeby sprzęt sie mylił to jest przychodnia przy Szpitalu połóżniczym znanym w całej Polsce,mają najnowszy sprzęt.
Teraz znowu czekanie 2 tygodnie na kontrolę czy mały przybiera i ile 😞
Mam juz ku... wszystkiego dość 😠 😞

kupiłam szampon Garnier jasny brąz,bo inne albo za ciemne albo wpadały mi w czerwień,rudy 😞
nie wiem co z tego wyjdzie 😞
http://www.garnier.pl/_pl/_pl/our_products/shades-haircolor.aspx?tpcode=OUR_PRODUCTS^PRD_HAIRCOLOR^COLOR_SHINE^COLOR_SHINE_DISCOVER&prdcode=P55102&varcode=200000001107&back=1

na pewno będzie dobrez,ale szczerze mówiąc to był dla mnie ciężki tydzień 😞,jestem rozstrojona i prezmęczona...dawno tak źle sie nie czułam,przeziębienie coraz gorzej 😞...niech to minie wkońcu wszystko

No tylko,zeby taki kolor wyszedł,bo ten co mam tez miał byc inny 😞...jak nie wyjdzie to się wkurzę 😠i załamię chyba do końca 🤨

• Mamusia
Adusia będzie dobrze nie ma za bardzo też co wieżyć tym wagom podanym przez lekarza bo robi to przez usg i obliczenia a nie ma dziecka na ręku. Zobaczysz, że Alanek urodzi się z prawidłową wagą. Ja to się cieszę, że w Anglii nie sprawdzają wagi 🙂 Ja teraz idę do sklepu i do McDonalda bo mam taką ochotę na hamburgera!!! Wiem wiem to bardzo niezdrowe ale ja muszę bo mi język w tyłek wpadnie 🤪 🙃 😁

• Mamusia
Ja bym nie mogła mieć chomika, bo bym się bała go na ręce wziąć, tak się boję gryzoni 😞 A jak jeszcze mi by uciekł, to masakra 🤪 Ale to właśnie takie typowo chomikowe zachowanie - ucieczka 😉 Jedyne gryzonie jakie lubię to świnki morskie.
Ada ma za dużo na swoich barkach, a będzie miała jeszcze więcej...
Będziecie za mną tęsknić?? 😉

• Mamusia
Ja też Was mogę poszczuć już dziś przygotowuje na jutro krokiety z mięsem mielonym, klopskiki w warzywach, mam juz sernik z budyniem zrobiony więc sporo tych pyszności hehe. Na jutro tez mi dużo do zrobienia zostało musiałam sobie podzielić bo bym nie dała rady jutro wszytskiego 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Ja właśnie tez spaghetti, bo wczoraj zrobiłam za dużo i zostało mi na dzisiaj 😁 Ale dzisiaj lepsze niż wczoraj 😁 Ja nieskromnie mówiąc robię pyszne spaghetti 😁
Włoskie danie widzę w modzie 😁 hih
Nie uciekam, ale mąż przyjeżdża, to pewnie rzadziej będę wpadać 😜

zostaje? a już na 100 do ciebie wraca? jak tak to super wkońcu ktos bedzie się bzykał ale nie ja 🤨 🤪 🤪 🤪

Aga, wraca na 100 %, ale nie wiem czy do mnie, czy do innej...

hahahahahahahhaa 🤪 🙃

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
mój się ze mnie śmieje że za młoda jestem dla nigo hehe 🙂 a ciąża chyba bardzo mi służy 😜 i ogólenie jakoś bardzo dobzrze ja znosze sie ze mnie smieja ze ja to non stop bym mogla byc w ciazy

Ja też bym mogła być non stop w ciąży 🙂 Bo czuję się lepiej w niej niż bez 😜
Mimo, że już nie mogę sobie obciąć paznokci 😁
A ile lat jesteś młodsza od niego??

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
SylwiaC napisał(a):
mój się ze mnie śmieje że za młoda jestem dla nigo hehe 🙂 a ciąża chyba bardzo mi służy 😜 i ogólenie jakoś bardzo dobzrze ja znosze sie ze mnie smieja ze ja to non stop bym mogla byc w ciazy

No ja w pierwszych miesiącach 1-3 mogłam non stop 😁 później mi się nie chciało wogóle a teraz znów miałam wieczne chęci a mąż już się znudził 🤪 🤪 mówi że poczeka aż będe nie przystępna 😁

Ja do 2 miesiąca to nie miałam ani trochę ochoty!! To była masakra. Potem wróciłam do normy i mi się chce cały czas hahha 😁