Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Gosiu ja już blisko 30- stki więc starość nie radość hahaha 😁 😁 Co do koszul to ja mam po siostrze 3 koszule używane ale i tak będą do wyrzucenia zaś a u nas w szpitalu wymagają trzech 🙂 A co do imienia to jednak dobrze pamiętałam imię Twojego synka Sylwia 😉 A i dobrze, że powiedziałaś o tej promocji w Rossmannie Lovelli to ją kupię bo 10 zł różnicy między JEL-em to dużo, może nie teraz ale później jak będą wydatki co chwila i pranie co dwa dni to trzeba będzie oszczędzać 🙂 Smacznej kawki życzę bo ja już po 😉 Co do podkładów to ja nie kupuję bo w zasadzie nie widziałam, że trzeba 🤔 A Wy ???????????

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
a wogóle ile kupujecie podkładów poporodowych dla siebie tych duzych? bo sie zastanawiam jakie zapasy trzeba zrobić 😮
lece kawe sobie sparzyc i bede na allegro buszowała 😉

Sylwuś ja kupiłam 2 op. ale nie jestem pewna czy to starczy. Ale jak będzie za mało dokupi mi Tomek 😉

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
a wogóle ile kupujecie podkładów poporodowych dla siebie tych duzych? bo sie zastanawiam jakie zapasy trzeba zrobić 😮
lece kawe sobie sparzyc i bede na allegro buszowała 😉

Sylwuś ja kupiłam 2 op. ale nie jestem pewna czy to starczy. Ale jak będzie za mało dokupi mi Tomek 😉

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
Gosiu ja już blisko 30- stki więc starość nie radość hahaha 😁 😁 Co do koszul to ja mam po siostrze 3 koszule używane ale i tak będą do wyrzucenia zaś a u nas w szpitalu wymagają trzech 🙂 A co do imienia to jednak dobrze pamiętałam imię Twojego synka Sylwia 😉 A i dobrze, że powiedziałaś o tej promocji w Rossmannie Lovelli to ją kupię bo 10 zł różnicy między JEL-em to dużo, może nie teraz ale później jak będą wydatki co chwila i pranie co dwa dni to trzeba będzie oszczędzać 🙂 Smacznej kawki życzę bo ja już po 😉 Co do podkładów to ja nie kupuję bo w zasadzie nie widziałam, że trzeba 🤔 A Wy ???????????

Martuś ja po 30 , i czuję się młodziutko hahaha.
A podkłady to musisz kupić ,bo są niezbędne.Podpaski w pierwszych dniach po porodzie nie zdaja egzaminu. Tylko podkłady "bella"

• Mamusia
U mnie w Anglii nie ma takich podkładów 🤨 Jak pisze, że podpaski dla kobiet po porodzie to one są nie tyle szerokie co długie. Ja kupiłam chyba z 5 paczek podpasek zwykłych ale takich grubszych, długich i zaznaczone jest, że są ekstra chłonne. Płyn do płukania tkanin specjalny dla dzieci to raczej chyba ma każda firma produkująca płyn- Lenor, Lovela, Silan itp. Ja pewnie mieszkając w Polsce używałabym Lenora do płukania bo wiem, że jest biały Lenor dla dzieci a ja uwielbiam jego zapach 🙂 Ja też chyba sobie kawkę zrobię 🙂

• Mamusia
Czyli tylko my niezdecydowani z imieniem, hehe 🙂, nie piszcie, że jesteście stare, bo ja mam powyżej 30-tki a czuję się młodo 😉. Sylwia - ja mam 2 paczki podkładów, kupowałam w aptece, ale przez internet też, bo wyszło mi taniej, a odbierałam osobiście. Mi dzisiaj facet w sklepie uświadomił, że od stycznia VAT rośnie o 1% i żeby nie czekać z zakupami, bo muszą jeszcze kasy fiskalne wymienić itp i nie wiadomo czy nie podniosą cen (swoją drogą chyba w pt w gazecie mój mąż wyczytał, że ma wzrosnąć VAT na ubranka niemowlęce z 7 na 22%?!) pozdrawiam

• Mamusia
Kurcze a ja muszę z psem się powoli zwijać 🤔 Czy oni poszaleli ?! Mało, że wszystko dla dziecka w Polsce takie drogie to oni jeszcze chcą Wam ceny podnieść 🤪 😮 U Nas w Anglii jakiś czas temu zdjęli albo obniżyli ( już nie pamiętam dokładnie ) podatek na ubrania i artykuły spożywcze.

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Ja tylko na chwile... jestem po lekarzu i dentyście...dentystka zatruła mi zęba...znów 😠 aż mi łzy już na fotelu popłyneły bo te tylnie zęby są najgorsze...
Maja się nie obruciła 😞 za 2 tyg mam przyjść na wizyte,i dostane skierowanie na usg by ocenić jej wage itp. co do śluzu to jest to normalne i nie mam się martwić 🙂

Aguś czyli na pewno cesarka 😞 bo już raczej nie ma szans na odwrócenie Majeczki, to dobrze że ten śluz to normalne, bo troche mnie to niepokoiło 🙂

• Mamusia
Oj to szkoda Aguś, że czeka Cię na 100% wiadomo w trakcie porodu jak wyjdzie, że muszą zrobić cc to jest nam już wszystko obojętne ale mieć tą świadomość kilka tygodni wcześniej to kiszka. Ale jak mus to mus 😉 Byle byś szybko doszła do siebie to będzie najważniejsze 🙂 Moja Ala też zawsze skopuje to urządzenie Doplera hihi a ostatnio w szpitalu no nawet to urządzenie od KTG skopała z brzucha, aż przyszła pielęgniarka i musiała jeszcze raz od początku KTG robić bo z tego wyglądało to tak jakby serce przestało bić haha Mała Terrorystka 😁

😮 jezdem net mi nie chodził...;/ wyniki okeiej do szpitala nie ide nogi mam w grze trzymać wizyta 17 usg ktg i czy skurcze sa bedzie patrzec... 😁 🙃 noo bo to juz 38 tydz bedzie... 🤪
wiec o...

• Mamusia
Ola bardzo się cieszę, że wszystko się unormowało z Twoimi wynikami 😉 Aguś czy tak czy tak wszystkie będziemy obolałe 😉 Ciebie bolał rana na brzuchu a Nas na pipkach haha 😉 Może być tak, że Ty szybciej dojdziesz do siebie po cc niż nie jedna z Nas po sn. Ja trochę leżałam i patrzyłam na film: Kobieta kot- bardzo fajny ale jej figurka mnie zdołowała hihi 🙃 Ja już nie będę mieć takiego seksownego brzuszka jak ona 😠 😮

• Mamusia
Dobrze Ola, że wyniki w porządku to jak pójdziesz na kolejną wizytę to nawet jeśli Cię już wyślą do szpitala to już rzeczywiście będzie 38 tydzień więc ciąża donoszona 🙂 Aguś- nie ma co stresować się odnośnie cc bo przecież najważniejsze że mała jest zdrowa 🙂 Ja gotuję leczo bo miałam wielką ochotę 😉

• Mamusia
Dobrze, że z Olą wszystko dobrze 😁
W 38 to możesz z palcem w dupie rodzić 😁 hihih
U mnie w szpitalu pozwalają nosić majtki jednorazowe, także w takie się zaopatrzę, a podkładów to mają pod dostatkiem. Jedyne czego nie mają to pieluch dla dziecka.

Nie pisałam Wam chyba, ale wiecie że siedziałam koło porodówki, akurat trwał poród... I usłyszałam pierwszy płacz nowo narodzonego dziecka... Aż mi ciarki przeszły i oczy mi się zaszkliły ze wzruszenia. Jakbym się nie opanowała, to bym ryczała na całego. Niesamowite uczucie 🙂

A potem jak wracałam z mężem ze szpitala to na pasach zobaczyliśmy wypadek... Jakiś skurwiel potrącił około 10-letniego chłopca 😞 😞 😞 Jak to zobaczyłam to aż się zaczęłam trząść 😞 😞 Był nieprzytomny 😞 Co muszą czuć jego rodzice... to nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić. Tyle wrażeń miałam i tyle różnych emocji w jeden dzień.

Co tu taka cisza?

• Mamusia
Ninka tu ostatnio zawsze taka cisza 😉 Musisz się przyzwyczaić 🙂 A mnie mąż wkurzył wrócił z pracy i od razu, że on na przesłanie paczki przeznacza 120 zł nie więcej !! Kurwa mógł się na dziecko nie decydować a nie teraz by Alicji wszystko ograniczał !!! 😠