Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
a ja stwierdziłam, że dziś spróbuje wychodzić małego i bardzo dużo chodze po domu po schodach i na dwór jak to nie ruszy to już mnie czołgiem nie ruszą hehe 😁
a mi dziś choinke przywiozą i chyba dziś ją ubierzemy bo chciałabym, żebyśmy to wspólnie zrobili, uwielbiam zapach świeżej choinki 🤪 no i jeszcze do sypialni chyba dziś stroik zrobie żebyśmy mieli tam też Świąteczny nastrój 🙂

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

omg moja mała terrorystka wkoncu padła.... o 12 zasneła i pół godz pospała wyszłam z siebie stanęłam obok jestem newowa bo 2 noc z zedu daje popalic od 10 do 2 w nocy... 4h na ekach by chciała cycka w gebie ma to mi sutka dziasłami ciaga nie daje jej tak bo boli to sie wkuwia i wyje w niebogłosy dostanie butle to spi spi nagle wyje... mama moja mówi ze to nie kolki bo ma brzuszek miekki i nóg nie podkurcza... a mój mi pomagał w nocy jak do pacy nie chodził teaz jak zaczął to już mi pozotaje ja nosic bo inaczej by sie zayczała na amen... 😞 a ojciec ją nauczył na rączkach... a ja matka teaz ciepie 😮 😠

• Mamusia
Ja za każdym razem jestem jestem dojona ha ha ha , jak krowa . Bo bolą mnie suty , Ola mi je pogryzła az mam strupy 🥴
Moja Ola dziś w nocy też się odzywała ale nie płakała - marudziła. Od 23 do 4 rano tak raczej drzemałam , bo cały czas chciał jeść , była głodna jak wilk 🤪 🤪 🤪 Dopiero około 4 zasnęła i do 7:20 spała 😉

TEZ MIAŁAM SUTKI CAŁE W STUPOLCACH... 😮 OJ BOLAŁO... teaz karmie przez nakladki.... 🤪 ale chyba na butle sie przezuce... mam dosc... wiem że to zdowe i odponosc choni ale popostu wkurza mnie to że ona zamiast jesc to sie bawi i potem tak czy siak butle mui dostac... 😮 grrr...

• Mamusia
Sliczne te grudniowe dzieciaczki 🙂; ja sie przespalam z 2 godziny po takiej rozwalonej nocy, od razu sie lepiej czuje i poszlam nawet na zakupy - ale na dworze cieplo, choc slisko. Co do mieszkania z tesciami, nie dziwie sie, ze Sylwia sie denerwujesz jak to bedzie; z drugiej strony to zawsze jakas pomoc (jesli nie beda sie za b wtracac 🙂, ktos moze sie zajac na chwile malym itp - u nas tesciowie daleko, moi rodzice blizej, ale pracuja - licze, ze chociaz Mama mi jakies obiadki czasem podrzuci 😉.
co do karmienia cycem - ja tylko z teorii, ale nie mozna dac smoczka - bo to chyba nie glod tylko odruch ssania jak one tak ciagle przy cycu?? 😮 🥴 🤨

a mnie cyce bolą chyba zamówie laktator tylko kuźwa pzed swietami nie pzyjdzie moja latorośl zamiast jest z cyców bawi sie i tlko pociągnie razczy dwa... i mi banki rozsadza teaz aż bolą.. a tak bym ciągała i w butli dawała...

• Mamusia
jestem znowu 🙂 wczesniej Pawel okupował komuputer wiec ja zrobiłam przemeblowanie w sypialni bo stwierdziłam, że komoda z ubrankami małego powinna byc w innym miejscu 😮 wyprałam jeszcze jedną ture ciuszkow które dostałam i teraz jestem wykonczona. Miałam nadzieje, że coś sie zaczyna dziac bo przed obiadem i plecy bolaly i brzuch bolal i ciagle twardy byl no ale nic sie narazie nie rozkreca chociaz brzuch mam jak skala i co jakis czas skurcze chyba musialabym mierzyc co ile sa żeby nie przegapić poczatku 🙂

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
TEZ MIAŁAM SUTKI CAŁE W STUPOLCACH... 😮 OJ BOLAŁO... teaz karmie przez nakladki.... 🤪 ale chyba na butle sie przezuce... mam dosc... wiem że to zdowe i odponosc choni ale popostu wkurza mnie to że ona zamiast jesc to sie bawi i potem tak czy siak butle mui dostac... 😮 grrr...

Boże cały czas do mnie ktoś przychodzi ha ha ha , podziwiać moja Oleńką 🙂
Ola ja właśnie dlatego nie daje cyca tylko ściągam i przelewam do butli. Ale to też męczarnia bo muszę się wydoić , a raczej Tomek mnie doi 🤪 🤪. W nocy też jestem dojona dwa razy - męczące to jest, ale jak na razie to będę karmiła swoim mlekiem. A jak długo to nie wiem 🥴.

• Mamusia
Moja księżniczka sobie leży i podziwia łóżeczko 🤪, a ja prasuję ubranka i czekam na sąsiadkę która ma poznać moja Oleńkę 🙂. Kurdę brakuje mi czasu, podziwiam te dziewczyny które radzą sobie z dwójką dzieci małych 😮. Dobra ja zmykam dalej prasować 🙂

• Mamusia
właśnie, gdzie Kasia?? moze ja zatrzymali? albo nie moze dotrzec do domu przez sniegi, bo Anglie to chyba zasypalo 😆 moi znajomi nie moga wrocic do domu na Swieta, bo utkneli na lotnisku w Londynie... 😞 Gosia - slicznie wygladasz, a duzo Ci ubylo po porodzie?

• Mamusia
Wróciłam 😁 Nie rodzę ale lada moment może coś się zacząć tak usłyszałam 😁 Nie badał mnie lekarz 🤔 Ale położna wymacała, że Alusia jest już baaaaaardzo nisko główką w kanale rodnym 🙂 Najważniejsze, że leży prawidłowo 😁 Poza tym wszystkie wyniki badań super ! Brzuch mi w ciągu dwóch tygodniu urósł o 3 cm co zawsze rósł o 1cm a więc Alusia rośnie jak na drożdżach 😁 Jeśli nie urodzę to 30 grudnia mam na 10:00 wizytę i wywoływanie. Najpierw masaż szyjki później jak to nie pomoże to ampułki z pochodną spermy a na koniec oxy 😁 Ale położna mówi, że tylko patrzeć jak urodzę bo Ala nisko jest i jak tak często męczą mnie skurcze to w końcu się rozkręcą na dobre 😁

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Krowo ja wiem, że Ty jesteś w głębi sadła dobra dusza i się martwisz o swoją Świnkę 😁
Teraz będę rozmawiać z Mamusią na skype czekam aż zadzwoni 🙂 No mam nadzieje, że coś się ruszy jak Ala już tak nisko jest 🙃 😮

Chyba w głębi wymion 😁 🤪

Może być i wymionka 😁
A i jeszcze dzisiaj miałam mieć robiony masaż szyjki bo się zgodziłam, ale miałam świeżo upieczoną położną no i Ona mówi, że musi się jeszcze dopytać innej położnej bardziej doświadczonej no i tamta powiedziała, że nie trzeba jak jest wszystko dobrze tylko za te 10 dni będą masować. Jakbym trafiła na starszą stażem położną to pewnie i by zrobili mi ten masaż a tak to ta młoda zasugierowała się jakąś Krową 🤨 Bez obrazy Aga 😁 😁 🤪

• Mamusia
Ha ha ha jak to na Świnkę przydało 😁 🤪 Myślałam, że się jej zesikam na łóżku jak mnie badała i macała główkę Ali ha ha bo mi po pęcherzu jeździła 😁 😁 Ale by było jakbym jej siknęła nie ma co zachowałabym się po ŚWIŃSKU 😁 😁