Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzien dobry dziewczeta 😜
wam znowu glupoty chodza po glowach 😁 😁 😁
nie wiem czy bede miala czas wszystko nadrobic.ostatnio mala pochlania mi mnostwo czasu. bawi sie sama, a my jak glupole gapimy sie na nia 🙃
wczoraj w koncu odeslali nam wszystkie papiery i dadali notatke, ze Kayki paszport jest w trakcie robienia, wiec pewnie przysla jej w przyszlym tygodniu 🤪 bedzie smiesznie, bo kazdy z paszportem innej narodowosci 😁

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
dzien dobry dziewczeta 😜
wam znowu glupoty chodza po glowach 😁 😁 😁
nie wiem czy bede miala czas wszystko nadrobic.ostatnio mala pochlania mi mnostwo czasu. bawi sie sama, a my jak glupole gapimy sie na nia 🙃
wczoraj w koncu odeslali nam wszystkie papiery i dadali notatke, ze Kayki paszport jest w trakcie robienia, wiec pewnie przysla jej w przyszlym tygodniu 🤪 bedzie smiesznie, bo kazdy z paszportem innej narodowosci 😁

Kasia,ty masz polski,Kaya angielski a mąz??

ukrainski

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Kasia u was już tak cieplutko? 😮 u nas by małej kurka zamarzła jak by tak poszła na dwór 😁

kilka dni temu bylo naprawde pieknie i cieplutko. staram sie mala lekko ubierac. teraz nawet jak sie ochlodzilo, zakladam jej jeden rekawek i cienkim kocykiem przykrywam. mnie rodzice zawsze "w puchach " trzymali i teraz jestem straszny zmarzlak 🤢 🤢

• Mamusia
Kasiu ja też swoją Alę ubieram cienko. Nie chcę właśnie, żeby później była taki zmarźlak jak ja. Ja też jestem jajko- lubię się wygrzać. Alusie przyzwyczajam bo neutralnych temperatur. W domu tylko same body na krótki rękaw i skarpetki 🙂

• Mamusia
Kasia ale Kayka jest słodka i to zdjęcie jak leży na brzuszku super. Nadaje sie do ramki 🤪.
Ty polka, Kajka angielka a mąz ukrainiec hahahaha. Będą patrzeć na Was i oczami przewracać. Każdy z innego państwa 🤪
Ja wróciłam z drugiego spacerku z Ola i Paulinką 😉
Boli mnie kręgosłup jak cholera 😞 😠. Ciężko jest samej z małym dzieckiem 😞. Paula nie chętnie mi pomaga, ona tylko leci do niej na chwilę,pogadać lub przytulić. Zajmuje się niż jak jej każę . Ale też nie chcę jej zmuszać bo zaraz będzie mi wypominać że Tylko Olą trzeba się zająć. Takie sa dzieci.
Aga a Ty idz do rodziców tej smarkuli i powiedz im, bo dziecko nie winne - z domu wynosi wszystko.
Idę leniuchować teraz 😉

• Mamusia
Melduję się 😉
Gosia na pewno jest Ci ciężej niż jak jest Tomek w domu i coś tam zawsze więcej pomoże. Ale nie dziw się też Paulince, że nie chce Ci pomagać. Jest młodziutka dopiero dorasta i nie w głowie Jej pomaganie mamie przy młodszym rodzeństwie. Ona w życiu się jeszcze swoich nabawi a więc teraz chce używa życia 😉
Ja zawsze wychodziłam z założenia, że starsze dzieci w ogóle nie powinny pomagać mamie przy młodszym rodzeństwie bo przecież oni nie prosili się o dziecko tylko to były plany rodziców 🙂 Ale nie pomyśl Gosiu, że to było do Ciebie. Tylko ogólnie tak myślę 🙂

• Mamusia
Ja się nie dziwię Pauli że nie jest chętna zajmować się marudzącą siostrą, i też jej nie każę, no chyba że chcę się wykąpać , lub kolację zrobić czy coś takiego 😉Nic na siłę. Jedyne co robi na siłę to sprząta 😁 😁 😁Nie znosi sprzątania, zawsze twierdzi że jest czysto(a centymetr kurzu jest )hahaha.
Aga czyli zostaje rozmowa z mężem tej dziewczyny, może jak Wy mu powiecie że nie pozwolićie aby jego córka była niegrzeczna w stosunku do Oliwki.
Moja Ola już spi , ciekawa jestem czy juz na noc 😮
Jutro ide do mamy bo ojciec do pracy jedzie. Zostawie Olę i pójde na solarium 🤪 🤪 🤪.

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aga2010 napisał(a):
nadrobiłam, zaznaczam, Pawelek jakos dziwnie dziś, mało je, teraz niby usnął, ale się obudził i stęka, chyba coś go boli 😞 idę do niego

Może kupka go męczy,albo brzuszek boli?? no a może dziąsełka 🤨

na dziaselka ostatnio wynalazlam bardzo dobry proszek. wsypuje sie go do buzi, dzieko samo jezyczkiem wymiesza i nie trzeba kombinowac z ktorej strony dziaselka posmarowac gelem.
a tutaj uzywanie czopkow to molestowanie dziecka 😮

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
Mini23 napisał(a):
aga2010 napisał(a):
nadrobiłam, zaznaczam, Pawelek jakos dziwnie dziś, mało je, teraz niby usnął, ale się obudził i stęka, chyba coś go boli 😞 idę do niego

Może kupka go męczy,albo brzuszek boli?? no a może dziąsełka 🤨

na dziaselka ostatnio wynalazlam bardzo dobry proszek. wsypuje sie go do buzi, dzieko samo jezyczkiem wymiesza i nie trzeba kombinowac z ktorej strony dziaselka posmarowac gelem.
a tutaj uzywanie czopkow to molestowanie dziecka 😮
😮 😮

a jak kapiesz dziecko bez uzycia myjki albo czegos takiego - jesli uzywasz do mycia golej reki - to tez molestowanie 😮

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Kasia aż mi oczy na wierzch wyszły 😮 😮 😮 własnego dziecka ręką nie można myć??!!! I te czopki tak samo.... Jaki kraj 😮 🙃 🙃

masakra nie ??? tez dopiero niedawno sie o tym dowiedzialam. na szczescie nikt przeciez nie widzi jak sie dziecko myje. ale gdyby kiedys spytali - trzeba wiedziec co odpowiedziec.