Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
co do szczepień, to właśnie cholera wie, tak samo z rotawirusem (Kasia, wg mnie to samo co grypa żołądkowa tylko teraz to tak nazywają 🙂, bo to jest przez wirusy właśnie rota), najgorzej właśnie, ze i tak nie ma pewności, że się nie zarazi...ja sie dałam namówic u lekarza plus moja ciocia pediatra namawiala to zaszczepiłam, wcale nie wiem czy dobrze, ale pneumokoki na razie odpuszczam, bo po pol roku są juz 2 dawki, a po roku czy dwóch jak pisze Iwonka tylko 1. Swoja droga to tez podobno tylko na niektore szczepy...a moja kolezanka to nie szczepila na pneukomoki tylko na meningokoki... 🥴 z tymi szczepieniami to nie ma mądrych...a Pawełek dzis slabo spi i mało 😞 ja zjadłam kleik ryżowy, bo zgłodniałam, mam nadzieję, że mnie nie przeczyści..

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Melduję się. Nie mam za bardzo czasu. Jak Ala śpi to pracuję nad pewną rzeczą, ale nic nie piszę bo nie chce zapeszać 😉
U mnie w Anglii szczepienie na pneumokoki jest w standardzie szczepień i jest darmowe. Moja Alusia miała to szczepienie jako jedno z wielu podane jako pierwszą szczepionkę.

• Mamusia
Kasia - u Was w ogole to skojarzone szczepionki tez z a friko a nie jak u nas 😞 apomnialam napisac, ze sukienki piekne jak ksiezniczki! Ide karmic niedlugo i chyba poloze sie wczesniej, bo musze w koncu ostatecznie wyzdrowiec, jakbym nie przyszla to dobrej nocy

• Mamusia
hej 🙂 oj czasem dzieci sie myla Gosiu 🙂 Mrowka bedziemy trzymac kciuki za Kajtka napewno wszystko bedzie dobrze!!! Aga 2010 zdrowiej szybko- ja tez mysle ze rota i ta grypa to jedno bo tak teraz mowia. Mini Maja napewno jutro juz poczuje sie lepiej, po prostu odpoczywa sobie 🙂
No a ja mam dzis paskudny nastroj- od jakichs 3 godzin, byla u mnie siostra i pojechalam ja odwiezc do rodzicow (okolo 10 km) no i u nich w drodze zepsol mi sie samochod- zaczal jakos dziwnie halasowac i śmierdziało spod maski, wiec dzwonie do Pawla on przyjechal i przez telefon najpierw ze znajomym mechanikiem mowi co i jak a on że pewnie panewka się obróciła no i mogla uszkodzić wał a wtedy cały silnik h** by strzelił 😠 mało mam wydatkow cholerka no... no ale dopiero pewnie jutro sie okaze co i jak z autem.
Ja ide sie kapac i tez chyba wczesniej sie poloze bo z nerwow az mnie glowa rozbolala. Do jutra 😘

• Mamusia
Jestem 🙂 Oczywiście na chwilkę jak zwykle bo muszę jeszcze parę rzeczy porobić bo tylko jak mala zaśnie wieczorem mam taką szansę 🙂 Aga Mini- Majeczka skoro ma dobry humorek to znaczy że jest ok 🙂 Iwonka trzymam kciuki za Was- najważniejsze, że będziesz przy Kajtusiu w szpitalu 🙂 Ola ależ masz fajnie- wychowawczy bierzesz 🙂 A ja 7 czerwca do pracy 😮 Ciekawe co to będzie- aż się boję jak mam zostawić malutką na 7 godzin 🤨 No ale od września zamierzam iść na pół etatu albo jak się da to wcześniej 🙂 A ogólnie byliśmy na szczepionce i wyobraźcie sobie, ze kompletnie nic moje dziecko nie czuło- ja obróciłam głowę aby na to nie patrzeć, czekam i czekam- obracam głowę a pielęgniarka już kończy wstrzykiwać szczepionkę 🤪 Byłam z niej taka dumna- moja kochaniutka! 🙂 🙂 🙂 No i kupiłam jej zabawkę- pianinko bo obiecałam ze po każdej szczepionce coś jej kupię 🙂 A potem zrobiła mi jeszcze większą niespodziankę bo w końcu podniosła na dłużej i wysoko główkę leżąc na brzuszku 🤪 Lepiej późno niż wcale hehe. Także mamy udany dzień 🙂 Dobranoc 😉 P.S. Ja dowiedziałam się, że jestem w ciąży 12 kwietnia w rocznicę moich zaręczyn 🙂 No ale intuicyjnie wyczuwałam to wcześniej i jak do pracy chodziłam do w domu kawka a po drodze papieros i słabo mi było jak nigdy dotychczas także czułam się inaczej. No to tyle wspomnień hehe- można się rozmarzyć 🙂

• Mamusia
A ogólnie to wróciłam prawie do wagi sprzed ciąży a dokładnie został mi aż 1 kg hehe 😜 Mieszczę się w stare jeansy więc jestem szczęśliwa 🙂 🙂 🙂 Myślałam, że w 4 miesiące nie uda mi się zgubić 20 kg 🤪 Zaraz otwieram Karmi bo za 7 minut Usta Usta 🙂 🙃

• Mamusia
Zaglądam do Was 🙂
Ola jak dla mnie za poważna ta sukienka- jesteś młoda a więc wybierz coś chociaż w pastelowych barwach a nie szarość i biel. Sukienka na wesele musi być wesoła 🙂
Moja Ala śpi, ale przed zaśnięciem dała popalić 😮 Ma swoje chimery już.
A moja Alusia dzisiaj ładnie się przewracała na prawy bok i z boku na brzuszek, albo z brzuszka na bok i na wznak 🙂 A do tego nie unosi już tylko główki tylko także klatkę piersiową i jednocześnie nóżki i utrzymuje się tylko na brzuszku i wyprostowanych rączkach 🙂 Mała siłaczka 😁

• Mamusia
http://cgi.ebay.co.uk/eDressit-HOT-Straps-Evening-Dress-Wedding-Gown-UK-6-20-/280651279898?pt=Women_s_Clothing&hash=item41581eae1a

Ola mówiłaś, że chcesz uszyć sukienkę a więc wejdź sobie na ebay angielski i zobacz mają duużo pięknych wzorów do uszycia !! 🙂

• Mamusia
Hurra nowe awatary rządzą 😁
Marta i Krowa - pięknie 🙂 Mi się podoba ta szara sukienka, tylko trochę za poważna, tak jak Kasia mówi. Jak będę miała czas, to Ci wyślę moją propozycję 😉
Marta wali Karmi, a ja melisę haha.
Mi się wydaje, że Oli jest dobrze w fiolecie 😁 w szarości też... 🙂

• Mamusia
Aga... współczuję choroby, musisz być wykończona, a tu jeszcze opieka nad dzieckiem.
Sylwia, ja tez mam coś z autem, także witaj w klubie 😠 😠 Tylko jeszcze nie byłam u mechanika. Może nic mu nie jest. Okaże się.
Ja nie wiem jak ja wytrzymam bez Naszej Różowiutkiej Oink Oink tyle dni 😞 😞
Marta, Ty 12 kwietnia miałaś zaręczyny, a ja ślub 🙂 No i będziemy mieć dwa święta- Łukaszka 4 miesiące i 3 rocznicę ślubu - skórzaną 😉 Śmiałam się, że musimy sobie po skórze kupić 😉

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
gUpia Ty........ A jaką ma mieć karnację?? W końcu to Oliwka!! 😁

Tylko że Oliwka łatwo się opala,i wtedy na brązik,a ja blada jak cholera ale ona za tatą tak ma 😉
a Maja teraz bladziutka jest,przed snem się wybawiła,wykąpana,inchalacja i po 20 już ładnie ha ha ziuziu 🙂

Ja też blada jak cholera i opalam się na piękny kolor - czerwony 😠 😠 Czerwony schodzi i znowu blada jestem 😠 😠 Czasem widać, że trochę się opaliłam, ale rzadko.
A jak się spaliłam kiedyś na solarium... a byłam 5 minut 😉 mam nawet zdjęcie, jak cegłówka wyglądałam 😉 taką wrażliwą cerę mam.

Ej..... Pigi coś knuje... ja chyba wiem co 😁

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Aga... współczuję choroby, musisz być wykończona, a tu jeszcze opieka nad dzieckiem.
Sylwia, ja tez mam coś z autem, także witaj w klubie 😠 😠 Tylko jeszcze nie byłam u mechanika. Może nic mu nie jest. Okaże się.
Ja nie wiem jak ja wytrzymam bez Naszej Różowiutkiej Oink Oink tyle dni 😞 😞
Marta, Ty 12 kwietnia miałaś zaręczyny, a ja ślub 🙂 No i będziemy mieć dwa święta- Łukaszka 4 miesiące i 3 rocznicę ślubu - skórzaną 😉 Śmiałam się, że musimy sobie po skórze kupić 😉

o kurde a ja będe miała 19 maja 4 lata małżeństwa 🤪 - czyli kwiatową 🤪

To kupicie sobie po kwiatku haha 😁 Ale ten czas szybko leci 😉 jaaaaaaaaaaaaaaaaa jak przypomnę sobie jak ryczałam na ślubie 🤪 🤪 🙃 🙃

• Mamusia
gUpie co Wy beze mnie zrobicie ??!!
Kurcze głowa mnie normalnie rozbolała od liczenia, karkulowania i szukania odpowiednich rzeczy 😮 🙃 A to dopiero początek 🤪 🤔
Ja w sierpniu dopiero dwa lata po ślubie ! Ale w sierpniu też 7 lat razem jak jesteśmy będzie. Czas szybko leci 😲

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Myślę, że jakiś kolaż 😉 Nie wiem... tylko to do głowy mi przyszło. A może to chodzi o coś osobistego...związanego z Mańkiem 🙂 szykuje coś dla niego. Krowa, rusz głową. To na pewno coś zboczonego 😉

Ha ha ha nie, nie nic z tych rzeczy 😜 Nie chce mówić, żeby nie zapeszać, ale to ŻYCIOWA sprawa 🙃

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Myślę, że jakiś kolaż 😉 Nie wiem... tylko to do głowy mi przyszło. A może to chodzi o coś osobistego...związanego z Mańkiem 🙂 szykuje coś dla niego. Krowa, rusz głową. To na pewno coś zboczonego 😉

Ha ha ha nie, nie nic z tych rzeczy 😜 Nie chce mówić, żeby nie zapeszać, ale to ŻYCIOWA sprawa 🙃

Ty Świnio!! Wiesz, że ze mnie Ciekawska Kura 🙂 Zadziobię Ci tyłek jak nie powiesz 😉