Skocz do zawartości

BYŁYŚMY KWIETNIÓWECZKAMI-JESTEŚMY MAMUSIAMI | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• KaSia86

337

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hejka 🙂

My już po śniadanku,posprzątałąm wszystko,jeszcze umyje podłogę i zrobię obiadek.
Plecy mnie potwornie bolą,wczoraj to aż mi łzy z bólu leciały tak bolało,nawet klatka piersiowa a jak lałam wodę do termoforu to mi wylaciał z ręki,bo czucia nie miałam do końca,przy okzaji sie poparzyłam wrzątkiem 😞
Ja nie wyrobię z tym bólem 😞

Monika mam nakładkę na sedes,ale mały zaraz chce schodzić,na nocnik siada sam ale raczej jako zabawę to traktuje 😞
Może gdybym sie ostro za to wzięła i go wysadzałą często to by coś dało,ale w sumie to i tak jeszcze czas ma 🙂
Zobaczymy...na razie marzę,zęby mi przeszedł ten bół paskudny 😞

Adus biedaczko- wspolczuje Ci tego bolu 😞 w tak zaawansowanej ciazy musi byc ciezko, dom ,dziecko sprzatanie,gotowanie...teraz to jednak potrzebne jest Ci wsparcie meza najbardziej prawda??nie mowiac o tym jak dziecko sie urodzi 🙂

Mati mnie dzisiaj obudzil z przykra smierdzaca niespodzianka w majteczkach- ale bylam zla- niezla pobudka:/ zabawil sie bo lubi jaK WSTANIE RANO pobawic sie i dopierto pozniej leci do wc a ja spalam w swoim pokoju 😞
Wiesz Adus czas masz owszem ale wiadomo jak szybciej to i tez wygodniej mimo ze zdarzaja sie neispodzianki takie jak mnie dzisiaj :P moze faktycznie trzeba ostrzej ja poblazalam ale jak maz krzynal ze Mati jest be , fe bo robi w majteczki to tez od razu wiedzial gdzie ma robic 🙂 powtarzalismy do skurtku jak sie posikal gdzie ma robic a gdzie zrobil ze tak nie powinien - zeby poszedl tam gdzie ma robic siku no i sie nauczyl- ale sporo nerwow nas to kosztowalo bo mimo ze mlody wiedzial to czesto robil nam na zlosc:/ ale na szczescie mamy to juz za soba 🙂

Mnie tez czeka dzisiaj sprzatanie, gotowanie po 15 wraca maz a pozniej przywiezie Aleksa wiec znowu bedzie w domu glosniej- a jak onis ie obydwaj dobiora to az dom sie trzesie 🙂 oki buziaki:*

No ja tez jestem taka pobłażliwa...choć nieraz to męża ja strofuje bo np.chce małemu od rana dać paluszka...przed śniadaniem,albo za dużo słodkiego mu daje to go wyzywam,bo najpierw śniadanie.
Oskar od 4 dni je na obiad paluszki rybne 🤪...oj mój niejadek...kaszkowe dziecko 🤪
znowu dostaje Zyrtec i ma apetyt,szkoda,ze je poprostu więcej kaszek 😞
Jego jadłospis przez ostatnie dni
godz. 6 - 250 ml kaszki
ok.9-10 -250 kaszki (doje chlebkiem,niestety suchym lub z samym masłem,czasem zje pół parówki)
12-250-300 kaszki
13-14-2-3 paluszki rybne (czasem dojada jeszcze kaszką),tacie zwinie ogórka z talerza,czasem kawałek mięsa
15-16 - 250 kaszki
19- 300 mleka bebiko z kaszką ryżową
na spacerze zje pół bułki,w międzyczasie je paluszki,wase,jabłuszko,soczek marchwiowy,wodę mineralną,herbatke z miodem i cytrynką,no i nam ze szklanek pije sok

oj Adus to faktycznie kaszkojadek 🙂 Mati juz nie pamieta co to kaszka- je juz normalne posilki z nami- rano najczesciej platki z mlekiem albo chlebek z mlekiem, na obiadek zupke i to co mamy na 2 danie- uwielbia kielbaske i parowki - mleka samego do buzi nie wezmie robie mu czesto kakao no i uwielbia joagurt y zwlaszcza te z drazami albo jakims dodatkiem 🙂 ja nie znosze chodzic z malym do mojej babci bo tam ciagle podjada cos slodkiego grrrr jak nie czekoladka to ciasteczko a ja juz w progu wolam nic slodkiego dla mlodego:/

• Mamusia
Boze a tu znow spam:P
Czesc dziewczyny!
Przepraszam ze sie nie odzywalam,ale od kilku dni mam koszmar-Piotrek zaczal mi goraczkowac,najprawdopodobniej przez te zabki 😞 Nawet teraz-jestr godz 3 a ja siedze i go kolysze bo z wiskiem sie budzi:/ Az 8 zebow mu wychodzi! Dzis to nawet u lekarza bylismy zeby sprawdzic co sie dzieje... ech..

A z moim biznesem to jeszcze w sumie nic dokladnie nie wiem-maja mi poczta wyslac szczegolowa ocene biznesplanu... Szczerze to bylam w lekkim szoku,ale cos w biznesplanie musialo byc nie tak-jak bede wiedziala wiecej to dam znac 🙂

Hejka 🙂
Oj Kasiu biedny Piotruś,znam to,bo Oskar mimo,ze mu 4 pojedyńczo wychodziły to przez ok.4 dni miał gorączkę 39 nawet,płakał przez sen,budził się...masakra,a tu małemu aż 8 wychodzi 😞
Spróbuj mu smarować SACHOLEM,mi lekarz polecił,niby nie można przed 3 r.ż. ale ja smaruje juz dawno i pomaga na pewno bardziej niż Dentinox czy inne.
Mnie zatkało jak przeczytałąm,ze Tobie odrzucili,kurcze ciekawe dlaczego...a mozesz poprawić i znowu składać???

My juz po śniadanku,mały lata z chlebkiem w ręce 😁
Jutro idę na ktg i najgorsze,ze muszę byc u siostry z małym ok.6.20,czyli o 6 wychodzę 🤪...w to zimno 😞,no ale musze Oskara jej podrzucić,znowu zamęczy psa 😁,siorka ma chiuaua,więc możecie sobie wyobrazić...my boksera a ona takie "gównienko" ha ha,dobrze,ze ją słychać bo się zawsze boję,ze zdepnę 😁 🙃

witajcie
oj Kasiu daj znac co z tym biznesplanem- maz chce otworzyc wlasna dzialalnosc ale tez nie wiemy dokladnie z czym musimy rozeznac sie co u nas na rynku by sie przydalo...
Adus oj rano to zimnica 🙂ubierajcie sie cieplo i dawaj z rana spacerek 🙂
a gdzie pozostałe mamuski??
Mati od wczoraj po poludniu jest u ojca 🙂przyjechal po niego ojciec Eks mlody nawet sie nie obrocil aby papa zrobic- taki zafascynowany jazda samochodem- na przednim siedzeniu po co ma sobie zawracac glowe mamuska:P wiec zostalam z Aleksem- ten z kolei juz w przyszlym tyg wyjezdza do matki do Angli 😞
ok uciekam pic kawusie buziaczki:*

i znowu my we dwie piszemy 😉

Mateusz od paru dni tez robi problemy ze spaniem- wczesniej zasypial tak kolo 10 rano a teraz chodzi spac 13-14:/ nie mowiac o spaniu na noc:/ na szczescie za to spi do 8 a wczesniejw stawal o 6:P no cos za cos:P

no we dwie,reszta nas opuściła...Marta nie ma neta pewnie jeszcze,Ania na dyżurach a co z Anulą i Kasią 🤨

Oskar dopiero usnął i musiałam go na rękach [przetrzymać,wyrywał się ale padł zaraz,mały uparciuch,śpiący ale bawić by się chciał 🤨
Oskar śpi zawsze między 9.30-11,czasem ok.12,ale przeważnie 10 zasypia,wieczorem o 19-19.15 wychodzę z jego pokoju 🙂,wstaje 6-6.30,czasem 5 🤪...no ale nie mogę go uczyc późniejszego zasypiania,zeby rano dłużej pospał,bo do żłobka wstaje o 5 🤨

• Mamusia
No hej!
Ja jestem tylko regenerowalam sily po nieprzespanej nocy 😉 Piotrek cala noc plakal, nie dawalo sie go uspokoic 😞 Za to jak o 10 zasnas to suslowal do 13 hehe No na szczescie juz nie mamy temperatury.. Ale jak te noce maja tak wygladac to ja dziekuje 😞
Adus a co to jest ten SACHOL? I czy go bez recepty dostane?
Monika ale Wy chcecie dotacje z Urzedu Pracy wziac tak? Wiesz ja teraz po swoich doswiadczeniach jestem zdania,ze lepiej wziac kogos kto napisze i troche zaplacic-ale przynajmniej wtedy jest prawie pewne ze sie dostanie... Ogolnie jak ktos pisze to za napisanie bierze powiedzmy 500zl,a jak projekt przejdzie to wtedy sie doplaca 1500-2000zl, ale stawki sa rozne... A co chcecie otworzyc?

Kasiu Sachol to żel dentystyczny przeciwbólowy,kupisz bez recepty w aptece za ok.9 zł.
Naprawdę pomaga,nam polecił to prof.pediatrii mimo,ze jest na ulotce,ze od 3 r.ż

Ja jutro na ktg 🙂
Mały się bardzo zazdrosny zrobił od wczoraj 🤨,nie mogę się przytulić ani nawet chwycic zarękę męża i on to samo

• Mamusia
Adus to na wiekszosci lekow jest napisane ze dzieciom nie wolno a i tak sie podaje- chociazby rutinoscorbin albo tormentiol na odparzenia 🙂 Takze chyba kupie i sprobujemy...
Ale u nas juz dzisiaj nocka spokojnie minela...uff 😉 Maly spal cala noc-ja tez hehe:P Ale wczoraj za to Grzesiek wzial wolne i caly dzien mialam looz-zajmowal sie malym i domem, obiad ugotowal,a ja leniuchowalam i odsypialam 😉 Takze dzisiaj jak nowo-narodzona jestem 😉
O 10 mam klientke, juz dom ogarnelam, w piecu napalone takze cieplo mamy... Jeszcze czeka na mnie gora prania do skladania:/ No ale nie narzekam i biore sie za robote 😉
Milego dzionka, zajrze tu pozniej 😉

Hejka 🙂

Wróciłam od lekarza,byłam jeszcze na herbatce u siory,mały śpi w wózku 🙂
Na ktg wszystko ok i za tydzień mam być 🙂
Jestem niewyspana,z bólu spac nie mogłam a o 4.50 wstawałam 🤪 🤨

Kasiu to dobrze 🙂,a ten sachol kup,małemu pomagał,zresztą jeszcze nas 5 czekają i tez sie przyda 😁

Miłego dnia