Skocz do zawartości

BYŁYŚMY KWIETNIÓWECZKAMI-JESTEŚMY MAMUSIAMI | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej 🙂
Staraj się Monia staraj! 😁 😉
Dokucza mi brak czasu 😠W pracy mamy jak co roku o tej porze przymusowe nadgodziny..Przed świąteczny szał,ponieważ produkujemy o tej porze przeróżne świąteczne pudełka,pudełeczka itd.
Jak mieszkałam u teściowej miałam więcej czasu bo chociażby wróciłam z pracy to obiad miałam gotowy.Jeszcze się nie przyzwyczaiłam to samodzielnego gospodarowania 😁Ale nie narzekam i powolutku dojdę do wprawy 😜
Amelka ma jakąś dziwną chrypke.Mam nadzieję,że przejdzie bez leków.
Ada ale masz duży brzusio 🙂Widziałam na nk.Wydaje mi się,że większy niż z Oskarkiem,co?!Jeszcze troszkę i będzie Was czworo,fajnie 🙂)

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• KaSia86

337

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hejka 🙂
Fajnie,ze jesteś Marta 😁,no oby Amelka nie była chora 😞
Ja niestety dzisiaj kupuje antybiotyk dla małego,lekarka mówiła,ze jak kaszel nie będzie prezchodzic to mam wykupić a niestety nie chce przejść a nawet w nocy było gorzej,ciągle kaszlał 😞

o kurcze ale skurcz miałam..jeju ja nie moge dzisiaj iść rodzić bo nie mam co z małym zrobić 🤪...ale to pewnie te nieregularne jeszcze,choć pół nocy miałam 🤪,brzuch twardniał i się napinał 😞...niestety od 23.30 do 3 nie spałam,bo jakiś debil dzwonił domofonem a zapomnieliśmy odłożyć jak zawsze,no i niestety mały sie obudził i nie mógł zasnąć przez kaszel 😞 a mnie zgaga jeszcze dopadła 😞

Co z Wami dziewczyny,Anula się już wcale nie odzywa,Kasia nam zaginęła 😞

witajcie mamuski

Adus wielki dzien blisko....czekaj czekaj synek moze Cie zaskoczyc 🙂

Trzymam mocno kciuki za Ciebie, jak dobrze pojdzie to za rok Ty bedziesz trzymala za mnie 😉

dzisiaj mija rok od mojej p ierwszej randki z mezem...hehe 🙂

no nic ide klasc bube buziaki:*:*

PS. Marto fajnie ze sie odezwalas 🙂 czekamy na Anule i Kasie

Oj Monika i podejrzewam,ze zapragnie wyjść w najmniej oczekiwanym momencie albo w piątek po wizycie mnie zostawią 😁

No oby,na pewno będę trzymać kciuki 😁

ja niedługo jadę odebrać wypis

• Mamusia
hej 🙂
Dzisiaj wróciłam o "normalnej "porze z pracy i mam trochę czasu dla siebie.
Cichutko tutaj...
Amelce chrypka przeszła ale za to Wiki jakaś niewyraźna.Ze szkoły wróciła o 2 godz. szybciej bo ją głowa bolała.Jak jej nie przejdzie to pojedziemy do lekarza.
W sklepach jak już świątecznie! 🙂Trzeba pomyśleć o prezentach bo czas tak leci,że szok.Macie prezenty juz wybrane dla rodzinki??
Uciekam bo obiecałam Wiktorii,że wspólnie upieczemy kopca kreta.Nie ma lekko z tą moją córą 😁 😉

• Mamusia
Czesc mamusie!
Ada gratulacje!!! Wracajcie szybko do formy i do domciu 🙂

A ja przepraszam,ze tyle czasu sie nie odzywalam,ale w ogole do kompa nie siadalam praktycznie... Ostatnio do mamy do pracy poszlam,ale tylko na ten okres przedswiateczny i jakos na nic czasu nie mam:P 🙃 Piotrus jest z nianią,ale masakra jaki byl na mnie zly po 1szym dniu jak go zostawilam:P Juz sie przyzwyczail i jest ok 🙂 Tylko ja jakos sie nie odnajduje w calej tej sytuacji 🙂
A co u mnie...no moze zaczne od tego ze Grzesiek byl na odwyku-krotko ale chyba poskutkowalo... Z reszta sam sie zglosil wiec chyba zrozumial ze jest chory...
A ja e koncu pomyslalam o antykoncepcji:P Uzywalyscie moze Nouva Ring??? Ja to w sumie z tym troche zaryzykowalam bo jezeli kiedykolwiek mialo sie zakrzepice to nie wolno hormonow przyjmowac... No ale po tygodniu od zalozenia badania robilam i wszystko mam w normie 🙂

A co u Was slychac? Aduś kiedy ze szpitala wychodzisz i czy udalo Ci sie naturalnie urodzic??

Co tam u Was slychac? 🙂
Pozdrawiam, Buziaki:*

hejka 🙂
mam chwilę,bo obaj śpią 😁
W piątek o 19.30 odeszły mi wody,o 21 byłam w szpitalu-1,5 cm rozw,o 23-1,5 cm nadal i skurcze już bolesne,o 2.30-3cm i o 3 na porodówkę z obserwacyjnej sali i nagle 6cm i lekarz mówi-rodzimy 😮...przy skurczach małemu tętno spadało,więc pobierali mu krew jak był w brzuchu jeszcze(bół jak cholera!)...potem okazało się,ze muszą mu główkę nakierować i miałam wakum(koszmar,takie coś do przyssania główki dziecka mi wsadzili:blink 🙂,mały wyszedł o 4.03
miał 3100,56 cm,10 pkt
niestety przez konflikt grup krwi,ja mam 0rh+,Andrzej ma Arh+ a mały po mężu i dostał szybko żółtaczkę i na lampy,ale takie,że lażał w łóżeczku na ich przy mnie.
dzisiaj odbieram wynik,bo rano mu badałam,oby nie podskoczyło 😞

Aduś wielkie gratulacje jeszcze raz 🙂 no to doczekałas sie swojego Skarbusia 🙂 a majac porownanie cesarki i naturalnego co było bardziej bolesne?ja bardzo chcialabym tez urodzic drugie dziecko naturalnie bo po cesarce mam zle wspomnienia a poza tym chce aby mąż był przy narodzinach ... Nowy Rok coraz blizej hehe 🙂

Jeszcze raz gratulacje!!!!!

A my po spacerku na saneczkach...teraz czas na sen , Mati juz dostal prezenty, laptopa edukacyjnego, samochodzik z wieloma gazetami i tablice edukacyjna....sam nie wie czym ma sie bawic 🙂 aha jak Wasze maloty bo buba zaczal juz puzzle ukladac...taki z samochodzikami

buziaki!!!

• Mamusia
Ja zyje,ale ostatnio malo czasu mialam bo pracowalam sporo-u mamy pomagalam... A poza tym juz mam wszystko posprzatane na swieta, choinka ubrana wiec zostaja mi juz tylko przygotowania kulinarne 😉
A tak w ogole to nie pamietam czy mowilam Wam o stronie mojego wujka- gdziebylec.pl Jest tam teraz taki konkurs-trzeba wstawic 10 przepisow ze zdjeciami i mozna wygrac jakies tam nagrody ufundowane przez apetite-teraz w czasie swiat jak sie duzo gotuje to mozna przy okazji fotke cyknac 😉

No a Ada faktycznie w szpitalu chyba, ajj biedna... U malego chyba z bilirubina byl problem co? Moj Piotrus tez pozno zoltaczke zaczal przechodzic i tez bylo dosc intensywnie-naswietlanie, kroplowki... 😞

A co u Was poza tym? Nikt sie nie odzywa... 😞 Jak maluchy? Piotrek to taki urwis ze szok 😉 Ale coraz większy kontakt juz idzie z nim zlapac-bardzo duzo rozumie ale jest strasznie uparty i nie zawsze slucha 🙂 No i pomalu zaczyna cos gadac 😉 Ale najlepiej wychodzi mu nasladowanie zwierzakow itp 😁 Teraz jestesmy juz prawie po chorobie, bylismy na antybiotyku bo gardelko bylo czerwone, ale juz plucka sa czyste-tylko resztki odkaszluje wiec jeszcze na eurespalu jestesmy... Oby do Świąt sie oczyscilo wszystko 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂
U mnie też z czasem kiepsko ale staram się tu zaglądać jak tylko mogę.
Kasiu Ty już masz choinkę a ja daleko w polu jestem 😁Praca mnie wykonczy,nie mam na nic czasu.U mnie na wigilii będzie 8 osób a po kolacji zjedzie się reszta.W sumie będzie nas 16 🤪Na szczęście każdy coś przygotowuje bo sama bym nie dała rady wszystkiego zrobić.Prezenty jedynie spakowane i nic pozatym.Amelce kupiliśmy z fisher price szczeniaczka uczniaczka a Wiktorce gre,szlafrok i torebke.
Biedna ta nasza Ada 😞Zdrówka dla dzieciaczków!!!!Mam tak mało czasu,że do świąt już tu nie zawitam,więc życzę Wszystkim WESOŁYCH,POGODNYCH I PEŁNYCH RADOŚCI ŚWIĄT!!!Trzymajcie sie cieplutko 🙂

• Mamusia
A u nas nadal cisza...
Marta to dobrze ze chociaz w przygotowaniu wigilii Ci pomoga... Ale mimo wszystko jak caly dom gości to i w święta sie czlowiek urobi...

No nic, to i ja zycze Wam wesolych, spokojnych Świąt, góry prezentów, grzecznych dzieciaczków, duzo zdrowka i wszystkiego czego sobie tylko zażyczycie 🙂:*

• Mamusia
hej 🙂
Widzę Kasiu,że tylko Ty masz czas tu zaglądać 😞Po świętach Kasiu lenistwo mnie dopadło 😁.Do pracy się wrócić nie chciało po tym wielkim obżarstwie 😁Sylwestra spędziliśmy w domu z teściową.O północy szampan i grzecznie do spania 🙂Całkiem spokojnie...
Kurcze a co małemu jest,że Ada tak dlługo w szpitalu???
Odzywajcie się dziewczyny!!!!!

• Mamusia
Cisza, cisza... Nikt sie nie odzywa i nikt nie zaglada 😞 A u nas wszystko w porzadku,ja nadal snuje plany co do mego saloniku-bedzie mnie to troche kosztowalo ale moze sie uda... A Piotrek-jak Piotrek 😉 Strasznie broi! Czasem sie zastanawiam czy on nie ma przypadkiem ADHD 😉

A jak w ogole sylwester i Nowy rok Wam minal? Ja po polnocy z siostra na sanki poszlysmy 😁 Bylo BOSKO hehe 😉

A wiecie w ogole co u Ady? I jak maly?

Buziaki! 🙂