Skocz do zawartości

mamusie po czterdziestce | Forum o ciąży

maluda

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
andzia0304 napisał(a):
dalej odliczamy...pewnie jeszcze wizyte u dra z tydzien zalapie,no i zdaze odebrac wyniki z gbs-a..mala bardzo nieruchawa sie przez te upaly zrobila,nogi popuchniete,ale w koncu ide na L4!od jutra!

to na miecierzynski jest prawo dopiero od urodzenia maluszka? bo nie wiem dokladnie. u mnie moglam isc na macierzyski na 12 tyg. przed planowanym terminem porodu. 🙂

sezon kapielowy moze i otwarty, ale nie u mnie 😞 chlodno, deszcze..... kiedy bedzie tak slicznie jak w pl? 😮

• Odpowiedzi 337
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam!
mozna L4 i macierzynski,wszystko zalezy od wypelnienia wniosku i deklaracji w zusie.poniewaz mam swoja dzialalnosc polazlam na L4,ktore bedzie przerwane w momencie urodzenia dziecka.dla mnie tak wygodniej,a i tak chodzi o te same pieniadze zasilkowe.kozystniej jest byc na L4 do konca,bo dochodzi 20 tyg ustawowe macierzynskiego,kiedy placi sie do zusu tylko zdrowotne,a nie pelny haracz.dla osob zatrudnionych u kogos w sumie wszystko jedno.

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
zus zawsze byl banda zlodziei

HA!a jaka emeryture mi ostatnio naliczyli!315zl 🤪powaznie zastanawiam sie nad wyrejestrowaniem z tej instytucji...bo jesli przez kolejnych 20 lat mam wyrzucac w bloto 900zl miesiecznie,to policzcie ile by to dalo na indywidualnej polisie!!

• Mamusia
OOJJ mamuski doczekacie sie.My tez tak czekalyśmy.Najgorsze te dozwolone już tygodnie,a maluch nie śpieszy sie na świat.
U mnie bylo tak,ze w szostym miesiącu mialam zalożony pessar,moje L 4 znaczyło LEŻEC!! buuu.Po zdjęciu pessara lekarz powiedział,ze moge każdej chwili urodzić alboooo przenosze.Hahaha Miłosz urodzil sie w 40 tygodniu dokłanie w
dzień ,na ktory mialam zaplanowany termin czyli 03 pażdziernika dziecięć minut przed 24 tą 🙂

Dziewczyny,mamuśki,ktore juz macie maluszka!!! Jak u Was z kondycja?Czy macie chwile zwątpienia,ze KURCZE NIE DAM RADY,A TO TAKIE MALEŃSTWO?
Milosz ząbkuje,rożnie to jest,mam zarwane zwłaszcza nocki ,a w dzień chce chodzić za rączki,raczkuje,wszędzie go pełno.Wstaje,chwyta sie moich nog i gada mymaaa.Zagląda mi w oczy,ja tak wysoko,a on taki malenki tak nisko i podnosi tą maleńką głoweczke.Czasami myśle sobie..nie mam siły,najchętniej bym padła i spała.Jest taakim cudeńkiem kochanym.Siły wracają i myśle sobie...Dzieki CI Boże za Tą kruszynę 🙂 🙂

Kasia...Maxio to prześliczny chłopaszek,fotki przesylasz świtne 🙂

Dwupaczki,trzymam za Was kciuki.Wśpolczuje Wam ,ze w tych upalach nosicie brzuszki ale jakie cudowne tam okruszki są.Czekam z niecierpliwościa na Wasze rozwiązania.Piszcie jak sie czujecie.Maluszkom nie chce sie ruszać,ba za ciepło ale napewno wieczorkiem jak układacie sie do snu zaczynają wojowac 🙂Piękne uczucie

• Mamusia
hej,melduje sie,bo tak tez obiecalam dziewczynom na Pazdzierniku,ze bede zdyscyplinowana 🙂.Dzis czuje sie dobrze.Mimo tego,ze pare razy w nocy wstawalam,a na koniec wykręciłam orła,bo zaspana lecialam do telefonu,to jest ok.Mały ma dziś lepszy dzień.Dwa gorne ząbki już dobrze widać,moze chwila spokoju z tymi zębami będzie,za to czepia sie mojej nogi jak tylko jestem w zasięgu 🙂.Co u Was??

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
normalnie nie wierze - tyle razy zagladasz 😁
my sie powoli szykujemy na 2 tygodnie na ukraine, jestem ciekawa jak mala zniesie podroz 🥴

Swietnie Kasiu - gdzie dokladniej jedziecie??
Ja pare lat temu bylam z tata 2 tygodnie na wycieczce na Krym - jedna z lepszych wycieczek mojego zycia! Wschodniej atmosfery nie spotka sie nigdzie na zachodzie 😉

• Mamusia
MadziaW napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
normalnie nie wierze - tyle razy zagladasz 😁
my sie powoli szykujemy na 2 tygodnie na ukraine, jestem ciekawa jak mala zniesie podroz 🥴

Swietnie Kasiu - gdzie dokladniej jedziecie??
Ja pare lat temu bylam z tata 2 tygodnie na wycieczce na Krym - jedna z lepszych wycieczek mojego zycia! Wschodniej atmosfery nie spotka sie nigdzie na zachodzie 😉

Jedziemy do Lwowa - moj M pochodzi z tamtad - nie byl 9 lat 🙂

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
nie bylo mnie troche, a tu taaaka cisza 😮

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/34/img2391x.jpg/][IMG]http://img34.imageshack.us/img34/480/img2391x.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

dwa zdjecia Kayki z chrztu

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/703/img2396ko.jpg/][IMG]http://img703.imageshack.us/img703/3497/img2396ko.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
uff,sliczna Kayka!
u nas w porzadku...dochodzimy do siebie po porodzie i pobycie w szpitalu.krakalam,ze Lenka sie bedzie pchala przed czasem,a zrobila niespodzianke-3 dni po terminie,3800 i 56 cm,oczywiscie 10 pktow.jest zdrowa i sliczna,urodzila sie 7 lipca.zwariowalismy na jej punkcie i maly talibek-terrorysta juz potrafi to wykorzystac 😉albo wisi przy cycu,albo domaga sie GLOSNYM wrzaskiem uwagi i noszenia.w nocy aniolek spi,nie dokucza.potwierdzam na wlasnej skorze to,o czym wypisuja madre ksiazki-dojrzale macierzynstwo jest bardziej odpowiedzialne,cierpliwe i pelniejsze.
pozdrawiam!!!Ania

• Mamusia
andzia0304 napisał(a):
uff,sliczna Kayka!
u nas w porzadku...dochodzimy do siebie po porodzie i pobycie w szpitalu.krakalam,ze Lenka sie bedzie pchala przed czasem,a zrobila niespodzianke-3 dni po terminie,3800 i 56 cm,oczywiscie 10 pktow.jest zdrowa i sliczna,urodzila sie 7 lipca.zwariowalismy na jej punkcie i maly talibek-terrorysta juz potrafi to wykorzystac 😉albo wisi przy cycu,albo domaga sie GLOSNYM wrzaskiem uwagi i noszenia.w nocy aniolek spi,nie dokucza.potwierdzam na wlasnej skorze to,o czym wypisuja madre ksiazki-dojrzale macierzynstwo jest bardziej odpowiedzialne,cierpliwe i pelniejsze.
pozdrawiam!!!Ania

Gratuluje kochana 😘 🤪 🤪
pochwal sie szybciutko zdjeciami, czekam 🙂 i wrazeniami po porodzie 😉

kaasiaak napisał(a):
andzia0304 napisał(a):
uff,sliczna Kayka!
pozdrawiam!!!Ania

Gratuluje kochana 😘 🤪 🤪
pochwal sie szybciutko zdjeciami, czekam 🙂 i wrazeniami po porodzie 😉

Aniu serdeczne gratulacje !!! dla całej rodziny czekamy na fotki z niecierpliwością ,pozdrawiamy serdecznie 🙂)

• Mamusia
Witam Was po wakacjach
troche ząbkowaliśmy,buuu wakacje z głowy.Szpital,poradnie,bieguna,wrzask,nieprzespane noce.Miłoszek sie kurde namęczył aby mu 6 ząbek wyszedł.Dochodzi do siebie,jeszcze na lekach.Musialam zmienic mleko na bezlaktozowe ale juz po malutku powracamy do poprzedniego.
Pewnie gdyby nie te przeboje z maluchami nie mialybyśmy o czym pisać,wymieniać sie doświadczeniami 🙂

GRATULACJE dla ANI i Twojej rodzinki.Cudnie,ze malutka jest kochana w nocy,moj Miloszek tez noce przesypial po osiem,dziesięc godzin.Teraz dopomina sie jedzonka co trzy godziny w nocy jak noworodek:P
Coś mu sie poprzestawialo

Pozdrawiam