Skocz do zawartości

Przeziębienie | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
naprawde na bol garda jest najlepszy sok z burakow.trzeba wyplukac gardlo mi przeszlo od razu na drugi dzien a bolalo mnie strasznie.warto sprobolwac naprawde polecam i gdy pojawiaja sie jakies oznaki przeziebienia to rowniez skuteczny jest wycisniety sok z calej cytryny.trzeba wypic ten kwas rano i wieczorem conajmniej przez trzy dni.ja wkoncu sie wyleczylam oby mnie juz nie dopadlo wiecej 🙂pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
  • Mamusia
juz od 4 dni leze w łózku, i powolutku schodzi.....niecały miesiac temu tez bylam przeziebiona ale po tygodniu przeszlo.Teraz jest znacznie gorzej bo zaatakowało skrzela.Wiec leze w lozku poce sie pijac sok malinowy, pijac syrop z cuebuli oraz przepisany hedelix.Lekarz przepisał mi takze bioparox, który aplikuje do nosa.Bardzo powoli wszystko sie leczy ale czego nie robi sie dla fasolki 😉
Najgorzej jest przy kaszlu, rwie wtedy okropnie .biedna fasolka musi sie "nie wysypiac"
Pozdrawiam 🤢

• Mamusia
juz od 4 dni leze w łózku, i powolutku schodzi.....niecały miesiac temu tez bylam przeziebiona ale po tygodniu przeszlo.Teraz jest znacznie gorzej bo zaatakowało skrzela.Wiec leze w lozku poce sie pijac sok malinowy, pijac syrop z cuebuli oraz przepisany hedelix.Lekarz przepisał mi takze bioparox, który aplikuje do nosa.Bardzo powoli wszystko sie leczy ale czego nie robi sie dla fasolki 😉
Najgorzej jest przy kaszlu, rwie wtedy okropnie .biedna fasolka musi sie "nie wysypiac"
Pozdrawiam 🤢

• 1 miesiąc później...
Dziewczyny ale się rozchorowałam...już leżę 4 dzień,gardło przechodzi ale mam straszny katar.
Co mogę zrobić??? Boję się,że od tego kichania coś się stanie,bo wiadomo,że brzuch się napina 😞
Do lekarza najwcześniej mogę iść w poniedziałek 😞 ale mam nadzieję,że do tego czasu mi przejdzie.
Lekarka poleciła mi Osscilococinum-co Wy na to????

• Mamusia
Hej Shine!!to wiesz co nie jesteś sama!!!co prawda mnie już przechodzi ale też cały tydzień katar mnie trzymał i gardło bolało a kaszel tak sporadycznie. Kurowałam się oczywiscie domowymi sposobami czyli: sok z posiekanej cebuli zasypany cukrem (3x1), rano i wieczorem mleko z masłem i miodem (mnie po tym gardło tak nie boli) oczywiście herbatka z cytryną i brałam Cerutin na pewno można ja brałam 3x1. Więc może i Ty spróbuj 🙂 Życzę Szybkiego powrotu do Zdrowia! 🙂 Pozdrawiam Serdecznie! 🙂

• Mamusia
Hej Shine!!to wiesz co nie jesteś sama!!!co prawda mnie już przechodzi ale też cały tydzień katar mnie trzymał i gardło bolało a kaszel tak sporadycznie. Kurowałam się oczywiscie domowymi sposobami czyli: sok z posiekanej cebuli zasypany cukrem (3x1), rano i wieczorem mleko z masłem i miodem (mnie po tym gardło tak nie boli) oczywiście herbatka z cytryną i brałam Cerutin na pewno można ja brałam 3x1. Więc może i Ty spróbuj 🙂 Życzę Szybkiego powrotu do Zdrowia! 🙂 Pozdrawiam Serdecznie! 🙂

Dziękuję za dobre rady dziewczyny 🙂
Na razie kuruję się tak: mleko z miodem i masłem,
herbata z cytryną,
syrop z cebuli i czosnku,
hallsy na gardło,
maść majerankowa na katar,
płukanie gardła wodą z solą - dodatkowo szałwią,
Oscillococcinum 2x1 ampułka,
no i oczywiście leżę w łóżku,piesio mi grzeje nóżki
Mam jeszcze Olbas Oil - poprzednio mi pomogło wdychanie 3 kropel na husteczce (to moje 3 przeziębienie 😞 )
Niech to już się robi cieplej...wrrr nie cierpię zimy 😞

• Mamusia
Witam,
Jestem w 13 tygodniu ciąży i niestety przeziębiłam się,ale pomaga mi płukanie gardła,na przemian 4 razy dziennie szałwią(nie jest zalecane połykanie),rumiankiem(można wypić).Piję herbate z cytryną i miodem,herbaty z witaminami,kanapka z masłem i czosnkiem raz dziennie,poza tym owoce,witaminy dla ciężarnych(dobry jest Feminatal 400 od 13 tyg.ciąży do karmienia piersą),dużo wypoczywam.Jest mi troszkę lepiej.Nie jestem zwolenniczką lekarstw w ciąży.Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Ja też się teraz przeziębiła. I nadodatek podejrzewam grypę... 😞 Też nie łykam żadnych lekarstw bo nie chcem truć Maleństwa. I pomyśleć, że to wszystko przez jeden spacer... 🤨 Mam nadzieję, że nie wyśle mnie do żadnego szpitala. Wolę siedzieć w domu przy bliskich i przy nich się kurować

• Mamusia
Witam i dołączam się do grona chorujących przyszłych mamuś.
Mnie też dopadła grypa, zaczęło się niewinnie lekkim pokasływaniem w sobotę, a potem było tylko gorzej. Teraz jest już znacznie lepiej, ale 2 dni temu to była tragedia.
Co do leków: ja byłam u lekarza i zalecił: mleko z miodem, syrop z cebuli, czosnek ale nie za dużo, bioparox lub tantum verde na gardło, sól morska do nosa, apap w razie gorączki, dzisiaj byłam u swojej ginekolog i powiedziała to samo,wiec myślę że schemat nie jest najgorszy. Poza tym już mi przechodzi.

• Mamusia
lecze resztki kataru,lekarz przepisał mi sulfarinol(krople do nosa)działają miejscowo i bezpiecznie,są też bez recepty 🙂żebym nie musiała odrazu stosować spray'u bioparox.
Gardło już mnie dawno nie boli,ale dziś przegladając poradnik, przeczytałam,że jest syrop specjalnie dla kobiet w ciąży i karmiących matek,nazywa się " 😜RENALEN"(ma naturalne składniki).

• Mamusia
A mnie wlasnie babeczki dopadlo przeziebienie 😞((.
Myslalam ze unikne tego ale nie udalo sie 🙂, lecze sie mleko maslo miod i czosnek i herbate malinowa pije ale chyba dzisiaj zaczne robic syrop z cebuli. A to dopiero poczatek przeziebienia to moze domowe sposoby cos pomoga 🙂.
A kolejki do lekarza sa tak masakryczne tydzien na wizyte czekac taki kurcze glupi okres wszyscy choruja i ta glupia pogoda deszcz wiatr bleee... Pozdrawiam i kurujcie sie babeczki 🙂
a i zapomnialam dodac ze lekarz wczesniej przepisal mi tabletki do ssania o nazwie Isla i kobiety w ciazy moga je spokojnie używać z tego wzgledu ze zawieraa naturalne skladniki i sa bez recepty ;d

Asnet ja też brałam Islę przy pierwszym przeziębieniu,przy kolejnych Cortyzalię -lek homeopatyczny i Osciloccocinum na przeziębienie (lekarz polecił mi)
Pij syrop z cebuli i czosnku,
na katar maść majerankowa-nawet niemowlęta mogą jej używać
Dużo zdrówka 🙂

• Mamusia
Mnie też dopadła choroba. Narazie nie jest bardzo zle, więc lecze sie jak my wszystkie tutaj: mleko z miodem i czosnkiem, herbata z malonowym sokiem, napar z imbiru i syrop z cebuli. Pomaga narazie, ale jeszcze nie jest to koniec... jeszcze kilka dni. Może przejdzie 🙂
Pozdrawiam wszyskie kichające i smarkające mamusie 😉

A mnie zlapalo gardlo teraz 😞 Kuruje sie cytrynka, plukajac nia gardlo i Amolem smaruje szyje. Na szczescie katar mi juz przeszedl dzieki Amolowi, wszystkim przeziebionym mamusia polecam 😉

• Mamusia
No ja dzisiaj poszlam od razu do lekarza i pani doktor przepisala mi Prenalen syrop do tego solik w areozolu do nosa jest to woda morska czy jakos tak i na kaszel syrop prawoslarzowy Rubitalu i herbate malinowa pic i lezec w lozku 😁