Skocz do zawartości

\"Jestem jak male ziarenko..\"-Bejbiki styczniowe 2011 | Forum o ciąży

molala

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 23 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• wesa

2463

• kasiulek85

1984

• nusia27

1988

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

http://www.sklep-dla-dzieci.eu/
To ta strona 🙂 Niektóre rzeczy mają naprawdę fajne i tanie.
A tutaj są na allegro: http://allegro.pl/item1179314139_pieluchy_tetrowe_70x80_promocja_buciki_gratis.html

To podaj 😁 wszystkie mogą być 🙂 tylko, żeby było jak najmniej składników 😁 bo nie chce mi się do sklepu pykać.. Podstawowe produkty mam, ale te "inne" to trochę bieda 😁

• Mamusia
i zaraz będę je robiła 🙂
skł: kostka margaryny, 3/4 szkl cukru, 2 jajka, 3 szkl. mąki, cukier waniliowy, 1/2 opakowania proszku do pieczenia, 5 szkl płatków kukurydzianych, drobno połamana czekolada, drobno posiekane orzechy, łuskany słonecznik- 1 opak.

przygotowanie:
1. margarynę roztapiamy na małym ogniu i studzimy. jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na pienistą masę. stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wystudzona margarynę. dokladnie mieszamy.
2. następnie dodajemy płatki kukurydziane, orzechy, słonecznik i połamaną czekoladę. ponownie mieszamy.
3. z masy formujemy kulki, mocno ściskamy i lekko spłaszczamy. ciastka uda się łatwiej formować, jeśli za każdym razem dłonie będziemy zanurzać w zimnej wodzie ( nie należy się przejmować że platki odstają, bo właśnie tak ma być) ciastka ukladamy na natluszczonej blaszce i pieczemy ok.20 min w tem. 180 stopni C

http://www.wielkiezarcie.com/recipe14945.html
Na to dostałam strasznej ochoty tylko gdzie amoniak można kupić ehh.. Uwielbiam te ciasteczka, a maluch rzuca się znowu :P ja nie wiem co on tam wyrabia, ale mam wrażenie jakby się rzucał całym ciałem.,

Kasiulek a zaprezentujesz efekt końcowy tzn. zdjęcia? 🙂 Hmm bym musiała się udać do sklepu jakbym miała zrobić te ciastka, a tak mi się nie chce.. a masz może jakieś mniej składnikowe przepisy? przyznam się, że wiele razy już brałam przepisy z netu i niektóre ciastka były smaczne, a niektóre obrzydliwe, dlatego lepiej robić sprawdzone przepisy, mam super przepis na kokosanki, dosłownie za każdym razem się udał.

• Mamusia
CIASTKA Z MASZYNKI Składniki: - 3 szkl. mąki - 1 szkl. cukru pudru (może być zwykły, wtedy ciastka będą bardziej chrupiące) - 3/4 kostki masła lub margaryny - 2 żółtka + 1 całe jajko - 2 łyżki śmietany - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - cukier waniliowy - szczypta soli Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i posiekać z masłem. Dodać resztę składników, zagnieść (jeśli ciasto za bardzo się lepi - dosypać trochę mąki), schłodzić w lodówce przez godzinę. Następnie kręcić ciastka przez maszynkę do mięsa ze specjalną przystawką. Układać na blasze wyłożonej pergaminem lub lekko natłuszczonej. Piec ok. 20 minut w temp. 200 st. C.

Kasiulek te ciastka są przepyszne! 🙂 Z drugiego przepisu, a co by było gdyby nie chciało mi się ich przez maszynkę przepuścić? Nie byłyby już takie dobre? Bo u rodzinki zawsze jadłam (tylko jak zrobili przez maszynkę).

Ja te drugie jadłam 🙂 są pyszne! Zrób kiedyś, bo naprawdę warto, ale obecnie nie mam maszynki, więc nie wiem czy ryzykować. Chciałam kupić, ale na chęciach tylko się skończyło. Tutaj lepszy przepis: http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/obiady/gniazdka_hiszpanskie_paczki tych gniazdek, mało składników - kusi mnie zrobić 😁