Skocz do zawartości

\"Jestem jak male ziarenko..\"-Bejbiki styczniowe 2011 | Forum o ciąży

molala

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 23 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• wesa

2463

• kasiulek85

1984

• nusia27

1988

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Jak obiecałam po wielu trudach filmik.. tylko przez konwertowanie zrobił się jeszcze bardziej niewyraźny 😞 no, ale ta która ma wprawne oko na pewno coś zobaczy, moja mała trafna uwaga, patrzcie cały czas w dół ekranu po prawej stronie blisko moich spodni.. widać szybkie kopnięcia, musiałam zjeżdżać komórką w dół, bo mały też kopał coraz niżej (systematycznie się przesuwał) 😁 Dajcie znać jak któraś to w ogóle zauważy, w większym formacie co mam na kompie widać lepiej.
http://yfrog.com/1adzidziakz

• Mamusia
Hej Dziewczyny, życzę łagodnej ciązy, szybkich porodów...i zdrowych silnych pociech 😜 🙂
Mam trochę ciuszków po mojej córce. Jeśli by coś Wam wpadło w oko...to piszcie na maila [email protected]
Cena ciuszków do negocjacji. W każdym razie ceny oscylują na poziomie 2 zł -8 zł. Za wyjątkiem chusty, płaszczyka, kombinezonu.
Link do Szafy Madziusi - Szafa Madziuchy

Wesa tutaj to akurat nie mogę się wypowiedzieć, bo czytałam dzisiaj w pewnym artykule dokładnie nie wiem gdzie, ale gdzieś na stronie ciąży w tygodniach w których jesteśmy, że dziecko się porusza kilkanaście tyś. dziennie 😁 🤔 tylko, że my tego nie czujemy 😜 Każda ciąża i każde dziecko jest inne, moja znajoma z innego forum poczuła ruchy wcześniej ode mnie i ma różnicę 1 dnia między @ i ma chłopca 🙃 jak mogła mi to zrobić to się śmieję, że jak ona ma chłopca to ja będę mieć dziewczynkę, a mój już stw "że takie nóżki po tatusiu ma silne i że tak kopać może tylko chłopak" 🙃
Coś tego typu, ale to była inna strona (tutaj akurat opisują 4mieś.)
W mózgu tworzą się bruzdy i zwoje, przez co powiększa się jego powierzchnia oraz wzrasta dynamicznie sieć połączeń między komórkami nerwowymi w całym ciele. Dziecko jest bardzo aktywne, wykonuje około 20 tysięcy różnych ruchów w ciągu dnia. Stają się one płynne i pełne wdzięku. Maluch reaguje już na smak i zapach wód płodowych, jest wrażliwy na dotyk i zmianę ciśnienia w przestrzeni, w której jest zanurzony, np. wskutek ucisku na brzuch matki "kopie" i skręca się. Wody płodowe, w których dziecko jest zanurzone, łagodzą wstrząsy i, zgodnie z prawem Archimedesa, "znoszą" ciężar jego ciała, co pozwala maleństwu swobodnie baraszkować.

Hejka laski! miała już któraś z was skurcze mięśni łydek? Wczoraj to cholerstwo dopadło mnie po raz 1, spałam i ten ból przerwał mi sen, był tak silny jakby ktoś chciał mi mięśnie powyrywać, noga cała zesztywniała 😞 to był jakiś horror, do tego znowu nerka zaczęła mnie boleć w nocy i boli do teraz, ale już mniej, bo zjadłam czekoladę, a pisało , że w kamicy i podobnych schorzeniach nie powinno się jeść dużej ilości słodyczy haha! 😉

Czy dobrze zrozumiałam, jak jest skurcz to mam usiąść i złapać stopę i ciągnąć w kierunku do siebie tak? 🙂 brrr straszne to jest.. mam nadzieję, że to rzadko będę mieć 🙂 A mój pędrak znowu od rana wojuje co jakiś czas. Niektóre kobiety pisały, że ich dzieci były takie nadpobudliwe w ciąży i po urodzeniu także 😁 że wszędzie ich było pełno.. ja taka też byłam 🙂 mamę kopałam ile się dało, a po urodzeniu chciałam szybko chodzić, chodzik mi przeszkadzał, bo za wolno się posuwał, wózka nienawidziłam (byłam przyczepiona pasami do niego) to kiedyś mama poszła na chwilę do sklepu i mnie zostawiła, wraca a wózek przewrócony - szczęście, że miałam pasy to nie wyleciałam 🙂 Nigdy nie raczkowałam, od razu chodziłam., Widzicie jaka bestia ze mnie hehe 😁

Naukowcy wyliczyli, że szanse na naturalne poczęcie syna lub córki mają się jak 106 do 100. Taka proporcja z niewielkimi odchyleniami obserwowana jest na całym świecie. Co więcej, statystyki wskazują także, że na południu kontynentów rodzi się więcej chłopców niż dziewczynek.
W Polsce na milion dzieci rodzi się 513 tysięcy chłopców.

Chyba Femmka doczekamy się związku lesbijskiego 🤢 A ktoś tu się głośno zaśmieje hehe 🙃
To lepiej zacznę się oswajać z myślą, że mam dziewczynkę 🙂

No tu się zgodzę, nie byłam spokojnym(grzecznym) dzieckiem zawsze rozrabiałam 🥴 a po urodzeniu to płakałam jak opętana całymi dniami i nocami, mama kupiła nawet leki na sen (lekarz przepisał) to zadziałały odwrotnie wtedy to już w ogóle był horror 😁 I ona mi to do dzisiaj wypomina i mówi poczekaj jak twoje dziecko będzie takie jak ty to zwariujesz..

Hymm co na obiad mówicie.. ja chyba zrobię frytki 🙂 wczoraj mieliśmy mięso, a dzisiaj piątek to wypada bez mięsa (chociaż nie zawsze się do tego stosuję, bardziej jak mi się przypomni)

• Mamusia
Hejka - tez mam w nocy skurcze ale jakies takie lekkie na razie (odpukac) jak wyprostuje noge i zadre paluchy to przechodzi. A jak mocno zlapie to staje na tej nodze i mocno piete w ziemie wciskam.
Na obiad dzisiaj jem to co wczoraj - buraczki ziemniaczki i kurczak w sosie pieczarkowym 🙂 a i na sniadanie zostaly mi nalesniki 🙂