Skocz do zawartości

\"Jestem jak male ziarenko..\"-Bejbiki styczniowe 2011 | Forum o ciąży

molala

Rekomendowane odpowiedzi

mama_justyna napisał(a):
A myslisz o tych rossmannowskich jedzonkach? Ja raz kupiłam same warzywa jakieś. I nałożyło się to jedzenie tego z tą trzydniówką... Płakała mi w nocy jakby brzuszek bolał. I się zraziłam. Mam w domu jeszcze i nie mam odwagi jej dać

BlueLagoon napisał(a):
mama_justyna napisał(a):
Dzień dobry 🙂

BlueLagoon napisał(a):
mama_justyna napisał(a):
Moja gwiazda podziękowała za kolację i poszła spać na czczo 😉 Idę i ja pod prysznic bo czym się więcej zastanawiam nad tym dzieckiem tym mniej rozumiem hehe 😜
Do jutra 🙂

Justyna a wczoraj o Tobie myślałam jak Ci poszło.. u mnie to samo 🙂 ostatni posiłek zjadła po 16 🙂 po 20 zrobiłam jej mleko i wpadła w szał zaczęła płakać, że jej mleko wciskam 🙂 tak się na nią wkurzyłam, że dorobiłam do tego mleka kaszki i zaczęłam dawać z łyżeczki to co zbliżałam łyżeczkę do jej paszczy to ona wrzask i płacz 😠 no myślałam, że mnie rozniesie.. dałam jej kilka łyżeczek ona aż się zanosiła od krzyku i płaczu 😁 ma za karę i poszła spać głodna 🙂 spała nadzwyczajnie długo do 5, bo wczoraj jej zapowiedziałam, że w nocy choćby stanęła na rzęsach jeść jej nie dam 😠 głupia wariatka. No i ogólnie wypiła aż 510ml 🙂
Ja też jak w okolicach karmienia myślami krążę koło Ciebie 😉 Nie wiem czemu 😉 Ja wczoraj zaczekałam aż zaśnie i na wpół śpiąco wcinęłam jej 210 ml mleka z kaszą 🙂

Coś Ty moja by nic nie wypiła na śpiąco 🙂 ona paszczy nie otworzy jak śpi 🙂 także miałam to gdzieś rano wypiła na spokojnie 120 i teraz zrobiłam jej kaszkę 150ml to już były cyrki musiałam zmuszać i ona jeszcze zamiast pić to gryzie smoczek (nową metodę sobie znalazła od miesiąca) i pije tak zwykłe mleko i kaszkę.. no po prostu brak słów, tracę coraz szybciej cierpliwość przy niej. Kompletnie jej nie rozumiem. No i nie obyło się bez bicia butelki i machania rękami i wiercenia 🙂 a ten jej kaszel jest bezcenny jak widzi butelkę to od razu zaczyna kaszleć 😉 😉
U nas to może nie kaszel jak parskanie takie 😉 O 4 wypiła trochę mleka (kurcze wierci się, pojękuje, dostanie mleko, wypija ze 100 ml i dalej śpi jak zabita) i przed 9:00. Nie mogła się pogodzić z faktem, że ją chcę nakarmić. Łapała smoka, pociągała i płacz. Aż w końcy po kilku próbach zassała i wyciągnęła 210 ml mleka z kaszą. Ja to mam się z tym żeby zassała i uspokoiła. Jak już to zrobi to wyciąga ile jest w butli

Obudziła się więc ubieramy się i na zakupy jakieś. Miłej soboty 😘

Nie, ja tylko kupuję Bobovity 🙂 Tesco mam daleko nie chce mi się do niego człapać, bo tam mają duży wybór i tanio, a Biedronka nie ma dużego asortymentu.. więc przy okazji jak jadę do Gda to kupię w Rossmannie słoiczki, mają chyba trochę drożej niż Tesco.

• Odpowiedzi 23 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• wesa

2463

• kasiulek85

1984

• nusia27

1988

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
BlueLagoon napisał(a):
joannawisn napisał(a):
Mój mały gryzoń wczoraj na śpoocha 180 mleka 😁ależ usnęłam szczęśliwa 😜

A ile razy Ci tyle wypiła? 😁
jak ok 21 zje np.120 na siłe albo 100 to śpi do 5-6 rano i wtedy zawsze zje 150-180 ml.ale w dzień to katorga teraz zjadła40 🤪i sie cieszy 😠

joannawisn napisał(a):
a moja nie ruszy bobovity bo są za gęste 😞a z gerbera wpierdziela aż jej sie uszy trzęsą 😜 😉

Po tym jak Gerber zrobił wpadkę ze szkłem nigdy w życiu nie kupię jej słoiczka z tej firmy 🙂

joannawisn napisał(a):
BlueLagoon napisał(a):
joannawisn napisał(a):
Mój mały gryzoń wczoraj na śpoocha 180 mleka 😁ależ usnęłam szczęśliwa 😜

A ile razy Ci tyle wypiła? 😁
jak ok 21 zje np.120 na siłe albo 100 to śpi do 5-6 rano i wtedy zawsze zje 150-180 ml.ale w dzień to katorga teraz zjadła40 🤪i sie cieszy 😠

Moja z rana tyle nie wypije, na noc też nie lubi tylko za dnia chleje po 180 🙂 jak zaspana jest to maks. 120 pije.

• Mamusia
jak ja sie ciesze ze moja nie marudzi przy karmieniu - chociaz to mam z glowy 🙂 za to spanie grrrrrrrr a dzisiaj wstala o 23 to ja olalam i zasnela 🤪
dalam jej na sniadanie gesta kaszke z 2 lyzek, nakarmilam lyzeczka i dalam mleka do popicia (na 150ml 3 miarki) i musialam jej butelke wyrywac by wszystkiego nie wypila. a po 20 minutach tak zaczela marudzic ze wlasnie butle dokancza 🙂

nusia27 napisał(a):
jak ja sie ciesze ze moja nie marudzi przy karmieniu - chociaz to mam z glowy 🙂 za to spanie grrrrrrrr a dzisiaj wstala o 23 to ja olalam i zasnela 🤪
dalam jej na sniadanie gesta kaszke z 2 lyzek, nakarmilam lyzeczka i dalam mleka do popicia (na 150ml 3 miarki) i musialam jej butelke wyrywac by wszystkiego nie wypila. a po 20 minutach tak zaczela marudzic ze wlasnie butle dokancza 🙂

To się ciesz Nusiak, bo to jest naprawdę wkur.. 🤢 chociaż cyrków nie robi przy słoiczkach lubi być karmiona z łyżeczki, ale wiesz.. to możesz dać po 1 słoiczku 😉 a tak to pozostaje mi przeżywanie tego cyrku.

• Mamusia
BlueLagoon napisał(a):
joannawisn napisał(a):
a moja nie ruszy bobovity bo są za gęste 😞a z gerbera wpierdziela aż jej sie uszy trzęsą 😜 😉

Po tym jak Gerber zrobił wpadkę ze szkłem nigdy w życiu nie kupię jej słoiczka z tej firmy 🙂
też to czytałam ale bez porównania jedzenie jest lepsze 🙂

nusia27 napisał(a):
blue a moze sproboj gestsze mleko z kasza lyzeczka jej dawac jak lubi z lyzeczki jesc 🙂
ja mojej nie daje na razie sloiczkow to kaszke na sniadanie lyzeczka daje zeby sie uczyla 🙂

No co Ty ona z łyżeczki nie zje np. 120ml kaszki 😜 tylko zaczyna się wściekać, ona dużo potrafi zjeść tylko to co nie jest związane z mlekiem. Dziwak mały. Może niedługo zupełnie mleko jej zbrzydnie, ciekawe co wtedy zrobię 😉

joannawisn napisał(a):
BlueLagoon napisał(a):
joannawisn napisał(a):

Nie jest lepsze, tylko składniki mają w innych ilościach 🙂 zresztą ja wolę się nie zamartwiać, że pewnego dnia dziecko mi szkło połknie rozkruszone 🙂

• Mamusia
BlueLagoon napisał(a):
wesa napisał(a):
youmit napisał(a):
Mamusie przenosimy się na Mamusie?

nie:/ ja wole byc tutaj, mozna wrócic do tego co sie kiedys pisało na poczatku 🙂

Ja też myślałam by się przenieść, bo to w sumie portal dla kobiet w ciąży jest..

😞 ja tu zostaje 😞 mam sentyment do tej stronki

• Mamusia
joannawisn napisał(a):
BlueLagoon napisał(a):
joannawisn napisał(a):

takkkk???? miał taka wpadke gerber??? nie wiedziałam,
i mówicie ze bobowita lepsza??? a hipp jaki ,tez ok?

• Mamusia
BlueLagoon napisał(a):
nusia27 napisał(a):
blue a moze sproboj gestsze mleko z kasza lyzeczka jej dawac jak lubi z lyzeczki jesc 🙂
ja mojej nie daje na razie sloiczkow to kaszke na sniadanie lyzeczka daje zeby sie uczyla 🙂

No co Ty ona z łyżeczki nie zje np. 120ml kaszki 😜 tylko zaczyna się wściekać, ona dużo potrafi zjeść tylko to co nie jest związane z mlekiem. Dziwak mały. Może niedługo zupełnie mleko jej zbrzydnie, ciekawe co wtedy zrobię 😉
lepiej zeby nie zbrzydło, ja miałam taki problem z mają, tylko ze była starsza, miała rok jak odrzuciła butle nie chciała mleka kaszek masakra. musiałam cudowac zeby jej dostarczas mlecznych produktów, dawałam dużo danonków i jakos to było.