Skocz do zawartości

Nisko brzuch | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny,na pewno któraś z Was mi pomoże...
Otóż chciałam zapytać jak Wam rosną brzuszki,bo mi od samego początku rośnie od dołu brzuchol a dzisiaj nie wiem czy mi się wydaje ale chyba mi się trochę obniżył 😞 nie wiem co to znaczy??? Wiem,że pod koniec ciąży się obniża,nie mam żadnych dolegliwości,tylko mnie rwie w pachwinach (ale tak mam często i wiem,że to od więzadeł), nie jestem też pewna co do tego brzucha,bo tak mi się wydaję jak w lustro patrzę.
A mały kopie jak zawsze 🙂

• Mamusia
czesc.mi brzuszek raczej rósł od góry 🙂dopiero niedawno sie obniżył ale nic dziwnego bo jestem 3 tygodnie przed porodem 🙂a jak obniża się brzuch to łatwiej się oddycha.niewiem jak jest u ciebie,ale sądzę że to nic poważnego bo masz trochę czasu do porodu.pozdrawiam serdecznie

• 2 miesiące później...
  • Mamusia
Nisko brzuszek mam od początku,a do tego jeszcze asymetrię macicy,tzn.że dziecko jest ułożone bardziej z jednej strony ale jak narazie nie jest to żaden problem ani przeciwwskazanie do naturalnego porodu 🙂 poprostu,tak jak każda kobieta jest inna,tak również każda ciąża też jest inna 🙂

• Mamusia
Kilka dni temu bylam na wizycie i dowiedzialam sie ze Mala juz jest na dole,tzn.opadl mi brzuszek.Nawet wiem kiedy to sie stalo bo czulam straszny bol w lewym boku a potem juz na dole cos strasznie uwieralo.Tylko ze do planowanego porodu jeszcze 8 tygodni...czy to moze oznaczac ze Mala chce wczesniej przyjsc na swiat?A teraz od tego czasu strasznie jeszcze boli pepek?

• Mamusia
Cześć dziewczynki, mi brzuszek rośnie od dołu, tak że ledwo widać go pod bluzką, a spodnie już od dawna się nie dopinają.:laugh: Aż się boję co będzie póżniej, jak opadnie jeszcze niżej.
Z drugiej strony to podobno świadczy o chłopaku, a mój mąż już planuje co będzie robił jak synek podrośnie 🤪

• 2 lata później...
  • 4 tygodnie później...
Od początku ciązy mam nisko przednia ściane łożyska a to wiąże się z tym ze mam nisko brzuszek. Początkowo musiałam leżeć, po 20-tyg ciąży pozwolili więcej chodzić. Jednak i tak brzusio sie nie podnosił. No a teraz to już tylko w dół opada 😉

• 2 tygodnie później...