Skocz do zawartości

Redakcja

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
U mnie to calkiem prawdopodobne.. oboje z mezem uwielbiamy dobrze i duzo zjesc, i niestety w najgorszym porach dnia, czyli przewaznie wieczorami 🙂 Oby sylwetke odziedziczyl po mojej rodzinie bo jak taki glodomor wyjdzie i jeszcze z tendencja do tycia to bedzie masakra.... 🙂

• Odpowiedzi 287
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
U mnie to calkiem prawdopodobne.. oboje z mezem uwielbiamy dobrze i duzo zjesc, i niestety w najgorszych porach dnia, czyli przewaznie wieczorami 🙂 Oby sylwetke odziedziczyl po mojej rodzinie bo jak taki glodomor wyjdzie i jeszcze z tendencja do tycia to bedzie masakra.... 🙂

• Mamusia
Witam wszystkie przyszle mamy 🙂
czytam i czytam te wszystkie wasze posty, ktore pomagaja mi sie jakos odnalezc w tej nowej dla mnie sytuacji juz od kilku dobrych tygodni, ale jakos do tej pory nie odwazylam sie nic napisac. No i wreszcie stwierdzilam, ze to przeciez na pewno nie boli i jestem 🙂
U mnie to tez juz 18 tydzien, nawet nie wiem kiedy to minelo, czuje jakby to byla ledwo kilka dni temu kiedy zobaczylam pozytywny wynik testu!! 🙂
Poki co czuje sie naprawde dobrze, dzidzia podobno rosnie i rozwija sie prawidlowo, plci jeszcze nie znam, i reczej w ciagu 2 miesiecy nie poznam, bo tutaj gdzie mieszkam ( Belfast) i w tym szpitalu do ktorego uczeszczam plci nie zdradzaja 😞 hmmmm, a marze o tym aby sie dowiedziec kto tam mieszka u mnie w brzuszku!! prawdopodobnie dowiemy sie dopiero w styczniu na 4d usg ktore chcialabym miec w trakcie urlopu w polsce.
Od czasu do czasu zdazaja sie bole takie jakby ciagnace po bokach brzuszka i bole plecow a wlasciwie krzyza jak pochodze troche. Poza tym chyba nie moge narzekac, nie mam specjalnych zachcianek, nie przytylam zbyt duzo bo ok 3kg.
To moze na tyle jak na pierwszy raz 🙂
pozdrawiam was mamusie 18 tygodnia 🙂 🙂

• Mamusia
Witamy Dagmare. Bardzo Ci wspolczuje tego ze nie mozesz sie tam dowiedziec plci malenstwa 😞 Nie wiem jakbym to zniosla.. jestem zbyt ciekawa 🙂 Ja tez jeszcze nie wiem ale za jakies 3,5 tygodnia sie dowiem. Tzn mam nadzieje ze moj babel na to pozwoli 🙂 Pozdrawiam Cie serdecznie

• Mamusia
oj powiem Ci szczerze Tyska 1, ze tez jest mi troche przykro z tego powodu i poprostu zjada mnie ciekawosc, ale nie to ze chce chlopca lub narzeczony marzy o dziewczynce, bo nie mamy zadnych preferencji, chodzi o taka najzwyklejsza ciekawosc 🙂 🙂 z drugiej strony 2 miesiace czyli jedyne 8 tygodni, na pewno szybko minie, a gdy sie juz dowiemy w styczniu bez zadnych skrupulow i obaw rusze na zakupy, 🙂 🙂 🙂 juz sie nie moge doczekac. Hmmmm, jesli chodzi o ruchy maluszka to poczulam jedno niesmiale pukniecie w zeszly wtorek wieczorem i od tamtego czasu cisza, mam nadzieje, ze to nic niepokojacego.

• Mamusia
Witam was serdecznie dziewczyny i oczywiście wszystkie maluszki w brzuchach 🙂
Ja chodzę do dwóch lekarzy którzy prowadzą mi ciąże .
1.Państwowo
2.Prywatnie
USG będę miała 9 i 15 grudnia i nie mogę się tak samo jak i wy doczekać aby dowiedzieć się kto tam mieszka w moim brzuchu.
Korzystając z okazji może któraś z was brała udział w szkole rodzenia lub rodziła w szpitalu na ul. Inflanckiej 6 w Warszawie?
Jeśli tak to proszę o spostrzeżenia i opinie
Z góry dziękuje Ewela

• Mamusia
Dlaczego do dwóch?
To bardzo proste pytanie po prostu po całych fanaberiach i staraniach 3 letnich o dzidziusia spotkałam na swojej drodze dużą ilość lekarzy jak wiadomo lekarze maja podpisywane kontrakty i często zmieniają lokalizacje 😞 tak wiec na obecną chwile nie mam 100% zaufania do żadnego z nich
😞
niestety 😞
dlatego tez chodzę do dwóch lekarzy, trochę to uciążliwe ale z drugiej strony częściej mogę się
dowiedzieć co słychać u mojej dzidzi 🙂

• Mamusia
Właśnie tak 🙂
Trochę mnie jednak to denerwuje ze w dzisiejszych czasach naprawdę ciężko o porządnego lekarza.
Aż boje się pomyśleć na kogo trafie na porodówce, ja to ja gorzej z moim mężem który jest bardzo wybuchowy jeśli chodzi o nasze bezpieczeństwo...."ojcowski instynkt" 🤪

Ewelinaaleks
Jeżeli chodzi o szpital na Inflanckiej to - 5 miesięcy temu rodziła tam moja najbliższa przyjaciółka. Była bardzo zadowolona, ona chodziła prywatnie do lekarza z tego szpitala i miała wykupioną położną. Ja chciałam rodzić w Bielańskim - ale ostatnio moja rodząca siostra została chamsko odesłana do innego szpitala bo nie było w Bielańskim miejsc mimo że miała z tamtąd lekarza i wpłaconą zaliczkę na położną. Masakra... Teraz ja zastanawiam się czy nie rodzić na Inflanckiej bo tam wszystko (oprócz położnej) jest bezpłatne, szpital ma ekstra warunki a przede wszystkim żadnej rodzącej kobiety nie odsyłają a to chyba najważniejsze... Tylko ja nie mam lekarza z Inflanckiej, nie znam żadnego ale jak się zdecyduję tam rodzić to już niedługo rozejrzę się za jakimś lekarzem - żeby pochodzić do niego chociaż na 2,3 wizyty.

a no i moja przyjaciółka chodziła tam do szkoły rodzenia i babka która prowadziła wykłady później była przy jej porodzie (wykupiła sobie). Ogólnie była bardzo zadowolona ze szkoły rodzenia, z opieki przychodni i z porodu.

• Mamusia
Dziękuje Ci serdecznie za tego posta.
Chciałam bardzo wiedziec jak jest na Inflanckiej ponieważ oglądałam zdjęcia na ich stronie z nowymi salami porodowymi i szczerze mówiąc na wielki plus dla mnie jest to że sa nowe te sale bo ja nie nawidze brudu. Nie wyobrażam sobie ze miała bym rodzić w starej sali z plesnią i grzybami wkońcu mamy prawo do godnych warunków.
Co do lekarza i położnej ja zapisałam sie do szkoły rodzenia tam tez w nowo oddanym budynku, szkołe tą prowadza babeczki które są położnymi w tym szpitalu 😜
więc mam zamiar tam dopytać się też o lekarzy

Ewelinaaleks
Jak będziesz miała namiary na jakiegoś dobrego lekarza z Inflanckiej to daj znać ja też chętnie skorzystam 🙂
Bo lekarz prowadzący moją przyjaciółkę - jest na macierzyńskim i nie pracuje na razie 🙂 |Jeżeli jeszcze mogę Cię uspokoić to warunki w tym szpitalu są naprawdę ekstra - widziałąm jak byłam w odwiedzinach. Poród u niej przebiegł bardzo sprawnie mimo, że dziewczyna miała wadę serca i trzeba było "uważać przy porodzie" lekarze stanęli na wysokości zadania, a przy porodzie, który okazał się niespodziewany był nawet kardiolog więc naprawdę szpital godny polecenia. A pielęgniarki, położne (chyba wszystkie) niesamowicie pogodne, pomocne i uśmiechnięte i tak chyba powinien wyglądać prawdziwy szpital przyjazny kobiecie rodzącej 🙂

• Mamusia
I właśnie ja takiego szukam przede wszystkim odpowiedzialnych lekarzy i personel i czystego.
Napewno dam znać jeśli dowiem się czegoś więcej szkołę zaczynam po świętach jeszcze dokładnie nie wiem napewno styczeń luty ale to uzależnione jest od tego kiedy miasto podpisze kontrakty z nimi na bezpłatne zajęci.

• 3 tygodnie później...