Skocz do zawartości

Redakcja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 286
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi
hej ja miałam robione te badanie przed ciążą--nie było az tak zle 🙂 Teraz mnie czeka jeszcze raz za kilka dni.To badanie jest bardzo wazne ponieważ duzy procent przyszłym mam ma cukrzycę-nie wiedząc o tym...lepiej zrobić to badanie dla MALEŃSTWA 🙂To nic strasznego!
POZDRAWIAMMMMMMMMM 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny! Ja też miałam to badanie robione przed ciążą (dwa razy) i musze powiedzieć że za kazdym razem miałam inne odczucia. Pierwszy raz było super dostałam glukoze rozrobiną z letnią wodą dodałam wyciśniętą cytrynkę i poszł. Smakowała jak lemoniada. I to wcale nie prawda że cytryna fałszuje wynik. Mi ją zaproponował mój lekarz i pielęgniarka w laboratorium. Drugim razem było gorzej mimo że miałam cytrynę, ale glukozę rozpuścili mi w bardzo ciepłej wodzie. Okropność myślałam że padne zanim to wypije. Dlatego teraz zanim mi ją dadzą do wypicia poproszę żeby woda była letnia. I dziewczyny zróbcie tak samo to nie bedzie tragedii, zwłaszcza przy tej 75g bo ja właśnie z niej miałam. Pozdrawiam!
Mam nadzieję że choć troszkę pomogłam!

• Mamusia
Cześć
Co do tego badania to nie było źle u mnie, a cytrynę i mi moja pani doktor poleciła, a później i w laboratorium pani zapytała czy mam, więc to powszechne myślę i dopuszczalne. Bałam się, że nie dam rady wypić tego "ulepku", więc wypiłam jak najszybciej, prawie jednym haustem 😜 Siedząc i czekając (czekałam 2 godziny, mimo, że miałam 50, bo taka była instrukcja) zrobiłam się baaaaardzo senna i prawie drzemałam w tej poczekalni. Nie wiem czy to kwestia tej glukozy, czy tego, że musiałam wcześnie wstać... 😜
Także podsumowując, badanie nie jest mocno okropne, a dla naszych maluszków jak najbardziej możemy to znieść 🙂
Wszystkim Brzuszkom życzę pomyślnych wyników 🙂

• Mamusia
Czesc dziewczyny. Dolaczam do was, bo tam zostalam juz sama 🙂
Jesli chodzi o badanie na cukier to tez mialam i nie bylo tak strasznie..Zagryzalam cytryne i bylo ok 🙂
Szczerze mowiac to sie balam tego badania, bo kazdy mowil, ze jest okropne. Mysle, ze sa w zyciu gorsze rzeczy niz wypicie glukozy :P Takze nie ma sie co martwic. Powodzenia 🙂

• Mamusia
no i ja wskakuje za Wami. Hmmm tak czytam o tym badaniu i zaczynam sie troszke denerwowac, nie dlatego zebym mogła je miec a dlatego, ze mogłabym go nie miec. Mieszkam za granica i nic mi nie wspominano, że bede piła glukoze!! Tylko o pobieraniu krwii i moczu ( z reszta jak zawsze)... Czy we krwi tez sa w stanie wykryc owa krzywa cukrowa?? Jak myslicie??

• Mamusia
neli25 napisał(a):
no i ja wskakuje za Wami. Hmmm tak czytam o tym badaniu i zaczynam sie troszke denerwowac, nie dlatego zebym mogła je miec a dlatego, ze mogłabym go nie miec. Mieszkam za granica i nic mi nie wspominano, że bede piła glukoze!! Tylko o pobieraniu krwii i moczu ( z reszta jak zawsze)... Czy we krwi tez sa w stanie wykryc owa krzywa cukrowa?? Jak myslicie??

pewnie z krwi masz te podstawowe badanie cukru więc jakby było coś nie tak to na pewno być miała obciążenie no i z moczem tak samo jakby się cukier pokazał to na pewno by coś z tym zrobili zresztą jak będziesz u lekarza to zapytaj czy będziesz miała i kiedy 🙂

• Mamusia
Cześć mamusie. Dla mnie to badanie nie było takie straszne, gorsze rzeczy się piło ;-) Najgorsze jest tylko to czekanie w poczekalni. Ja sobie wzięłam mamusiowe gazetki i dwie przeczytałam w ciągu tych dwóch godzin ;-). Da się to przeżyć, myślę, że gorsze rzeczy Nas czekają, niż to badanie ;-) Pozdrawiam

• Mamusia
Mania podobają mi się bardzo wózki z firmy X-LANDER w zestawie razem z gondolą, fotelikiem i spacerowką no i najważniejsze, że ma kółka pompowane 😉 minus: waga a ja mieszkam w budynku bez windy 🤨 dlatego jeszcze się waham, z kolei łożeczko już mam wybrane, muszę tylko zamówić 🙂 Boję się tych badań w piątek, też będę pić glukozę, nie wiem jak to jest, a ostatnio pochłaniam za dużo słodyczy, po prostu nie mogę się opanować, to może jakoś wpłynąć na wynik 🤢