Skocz do zawartości

Redakcja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 286
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Mamusia
Witajcie 😘
Tuśka też się nad tym zastanawiam jak będzie wyglądać i do kogo będzie podobne... 🙂Ja to się jeszcze zastanawiam nad tym czy to synek czy córeczka 😁Sprytny dzidziuś nie chce się ujawnić 🙃
Jeśli chodzi o badanie glukozy to ja mam fajnie bo muszę co prawda sobie ją kupić ale za badanie nie płacę i w przyszłym tygodniu kiedy będzie mi pasowało to sobie wypiję w domku a za godzinkę podjadę do przychodni i od razu wchodzę do gabinetu 🙂Więc tak nawet wygodnie to zorganizowane bo nie muszę tam siedzieć 🙃
Ja jak na razie z plecami nie mam większych problemów i czuję się naprawdę dobrze 🙂Jedyne co mi teraz dolega to -lenistwo nic mi się nie chce 🙃-ale pogoda też jest taka temu sprzyjająca ostatnio więc nic dziwnego 🤢
Wózeczek kupują moi rodzice ale muszę też się zacząć rozglądać jaki chcemy...zobaczymy w sklepie jakie nam odpowiadają ale pewnie zamówimy przez allegro.Chcę taki co ma gondolę spacerówkę i fotelik(taki zakładany fotelik na stelarz wózka).Bo fotelik samochodowy już mamy dostaliśmy taki drogi w spadku 😉-a ten od wózka chcę mieć tak na początku kiedy dzidziuś malutki to nie będę musiała się uganiać z wielkim wózkiem 🙃
Dla dzidziusia dostaliśmy również kołyskę więc za łóżeczkiem rozejrzymy się troszkę póżniej.Z tej kołyski jestem zadowolona bo nie jest taka wysoka i łatwo wyjmę sobie dzidziusia można bujać i ma kółeczka więc mogę z nią jeżdzić po całym mieszkaniu 🙂Więc na początek rewelacja 🙂Zaraz biorę się za listę co jest jeszcze do kupienia bo jest pełno takich różnych pierdółek i nie chcę żeby póżniej czegoś zapomnieć a pozatym można już powolutku robić zakupki żeby nie na ostatnią chwilę.I rodzinka też jest za tym bo będą wiedzieć co nam potrzeba 🙂-ale się rozpisałam-przepraszam 😘Już uciekam 🙃Miłego dnia mamusie 😘

• Mamusia
Wczoraj byłam się rozejrzeć w cenach wszystkiego co trzeba kupić dla bobaska i się za głowę złapałam. Skąd są te ceny? Kurcze tyle trzeba kupić, a ceny z kosmosu. Jak zsumowałam wszystko to wyszła mi taka suma, że wolę nie pisać ;-( No ale trudno, wszystko musi mieć mój maluszek. A babcia wczoraj kupiła mu już dwa smoczki, matko jakie to śliczne ;-) Pozdrawiam

O tak ceny są zawrotne, ale póki jesteśmy jeszcze "na nogach" i dopokąd nie nadszedł styczeń warto by się zaopatrzyć w ubranka. Od stycznia bowiem mają wzrosnąć ich ceny o ... 20 % zgodnie z wymogami UE:
http://www.hotmoney.pl/artykul/podwyzki-ubrania-dla-dzieci-sa-w-polsce-zbyt-tanie-musza-zdrozec-16429
Trochę ciuszków już mam, ale przecież wiele rzeczy kupuje się na bieżąco, w miarę jak dzieci rosną. Ach... szkoda gadać.

Dajcie znać, jak po wizytach, ja czekam do grudnia na moją, a w ogóle teraz z dnia na dzień coraz bardziej rosnę...;p

• Mamusia
Super, MajaP, że z dzidzią wszystko ok. Ja mam wizytę dopiero 2 grudnia ;-( mam okropne bóle w krzyżu, są coraz silniejsze, nie mogę spać i się ruszać w ogóle przez to. Chyba będę jednak musiała sięgnąć po coś przeciwbólowego, bo na prawdę czasem nie mogę wytrzymać, a gdzie tu jeszcze 3 miesiące ;-( A jak Wy z plecami, też tak macie? Pozdrawiam

Witam, ja też już po wizycie..oczywiście zapomniałam się zapytać o USG 3D, bo przecież to nie byłabym ja jakbym nie zapomniała..no u mnie było mówione na samym początku, że dziewczynkę będę miała, ale od kilku wizyt lekarz mówi, że synek i w sumie na dzisiejszym badaniu sama widziałam, że będzie synuś 🙂 no to będzie mały Alanek! 🙂 ja to po prostu wiedziałam! Ta kobieca intuicja 😁 mój maluszek waży 780g, a zmierzyć się nie da już, bo jest za duży. 🙂

Tuska8 gratuluję synka 🙂 na usg 3D najlepiej widać co tam maluch między nóżkami chowa 🙂 ja niestety muszę uzbroić się w cierpliwość i poczekać do 10 grudnia, no i nie wiadomo czy będę miala usg, bo to wizyta na fundusz i tylko 3 usg można zrobić, ostatnie dopiero ok 30 tc, oczywiście nie wytrzymam i jakoś po Świętach zapiszę się na prywatną wizytę z usg 3D, szkoda tylko, że taka przyjemność tak dużo kosztuje. Ale dla malucha wszystko 😆
Właśnie zauważyłam, ze jestem już w 26 tygodniu czyli pierwszy tydzień 3 trymestru, rany coraz bliżej rozwiązania 🙃 Czekam tam na Was 🙂 Pozdrawiam

no mnie się zaczyna 26tc, ale tutaj jeszcze nie przeskoczyłam na 26. 😉 ja też nie mogę się doczekać rozwiązania.. Najbardziej się cieszę, że okazało się jednak, że będę rodzić naturalnie.. 🙂 bo ostatnio na wizycie usłyszałam, że będę miała cesarkę, bo łożysko zasłania ujście wewnętrzne, ale łożysko się podniosło 😁

• Mamusia
Witajcie 🙂
Ammi ja tak samo na fundusz chodzę i też dopiero usg na koniec prawie 😞 Mam nadzieję że zrobimy jednak prywatnie usg 3d4d przed świętami...-taki prezencik 😁
Chciałabym już wiedzieć kto się tam we mnie ukrywa 🙃
Niunia26 strasznie mi przykro że tak Cię bolą te plecy 😞Miałaś wcześniej z nimi kłopoty(przed ciążą)?
Mnie bolały jak pojawiał się brzuszek a teraz nic mnie nie boli 🙂-nawet robiłam dziś gołąbki i czuję się rewelacyjnie 🙂
Tuśka gratulacje 😘I chyba coś tam pisałaś kiedyś że namawiasz męża na Alanka o ile dobrze pamiętam 😮Widzę że się udało 🙂
My zastanawiamy się nad Alankiem i Aleksandrem ale ja mam nadzieję przekonać męża do Aleksandra...na razie odpuściłam bo może to dziewczyneczka 😆
Maja P gratuluję najważniejsze że wszystko jest dobrze 😘
Czy Wasze dzidziusie też już tak Wam wypychają brzuszki?Mój to mały wiercioszek 🙃
Życzę spokojnej nocki 🙃papa

Zaczynam 27 tydzień. byłam w sobotę na weselu i troche zabalowałam bo już drugi dzień mam skurcze w łydkach. Jeny jak to okropnie boli. śpisz a tu nagle taki ból. Biedny mąż tak się przeją że wczoraj całą noc nie spał tylko masował mi łydki. On dobrze mnie rozumie bo gra w piłkę nożną i po treningach też czasami ma takie skurcze. A po za tym jest wszystko dobrze. W sobote mam wizyte na usg4d liczę że dowiem się jaka jest płeć. Mam nadzieje że żaden skurcz dzisiejszej nocy mnie nie obudzi. I jeszcze ta zgaga normalnie czasami wytrzymać się nie da..

• Mamusia
Hejka 🙂
A ja znowu chora i znowu etap leczenie 😞
W sobote i niedziele musialam byc w szkole i tak mi stopy spuchly ze musialam dzwonic po mojego zeby po mnie przyjechal i pierwsze co w aucie to buty zdjelam. Ciezko bedzie mi ukonczyc ten semestr jednak siedzenie w szkole 10 godz daje w kosc i myslalam ze bedzie latwiej 🤨
My juz kupilismy prawie wszystko z tych glupotek do malego. Zostal nam wozek, lozeczko i ciuszki. Cala reszte mamy 🙂
Tuska gratuluje synka 😉
Maja super ze masz te zdjecia 3 D ja do dzis ciagle w moje zerkam 😉
Dobra uciekam obiad robic 😉

• Mamusia
Hej babeczki ;-)
Oktawia, te bóle miałam też przez ciążą, ale ni tak silne i brałam na to leki, teraz mi nie wolno.
Tuska, Ja na samym początku ciąży miałam przeczucie, że będę mieć dziewczynkę i też miała być Zuzia ;-), ale będzie Pawełek. Jak dzisiejsze samopoczucie, zaczęłam 3 trymestr i jakoś tak mam więcej energii, uciekam już do 26 tygodnia. Do zobaczenia, a raczej do napisania ;-)

• Mamusia
paulinkaaa9115 napisał(a):
Hej Kochane Brzuszki 🙂 chciałam sie zapytac jak u was z wynikami Krwi bo ja ja mam podwyzszone LEUKOCYTY,NeUTROFILE,MCV 😞 czy to cos groznego dla dzidziusia?? W czwartek jade do lekarza i sie okaze pozdrawiam :*

najlepiej zadzwoń do lekarza

• Mamusia
Ja to miałam w moczu azotyny i proteiny, nie bylo to nic powaznego, dostalam antybiotyk na tydzien i wszystko wrocilo do normy, bylo to w 12 tyg. teraz 25 i sie nie powtórzyło. U mnie to chyba nie był powod do niepokoju... moze dlatego, ze moj gin prowadzacy nie zrobil z tego wielkiego halo. teraz znowu dostalam skierowanie na badania krwi i moczu.. zobaczymy... ale jestem optymistka 🙂 wszystko bedzie dobrze i u Ciebie. pozdrawiam zdrowia Wam zycze 🙂