Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Jestyem kolejna przyszla mama ktora jest juz tak blisko... 🙂 jak sie czujecie w tym tygodniu, bo ja nocy nie moge przespac tak mnie zebra bola 😞 i jak malutka zacznie kopac to az prostuje sie czasmami z bólu....pozdrawiam wszystkie przyszle mamy... 🙂

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 108
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witam drogie mamuśki ja w czwartek będę miała już 39 tydzień już nie mogę się doczekać aż w końcu nadejdzie ta chwila 🙂 w sumie to już moje drugie dzieciątko ale się boję samego porodu, a jak u Was? 🙂

• Mamusia
Witam, ja dopiero 33 tydzień, ale mam pytanko do bardziej doświadczonych 🙂 że względu na to że lekarze nie potrafią dokładnie ustalić terminu porodu mojej Kruszynki i również na to, że wylądowałam niedawno w szpitalu ze skurczami i rozpoczętą akcją porodową... jestem przygotowana, na poród w każdej chwili 😁
A moje pytanie dotyczy odklejania się czopu.... Czy wiecie coś na ten temat? jak stwierdzić, że dana wydzielina to czop? Ile czasu on się odkleja? Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Nequitia napisał(a):
Witam, ja dopiero 33 tydzień, ale mam pytanko do bardziej doświadczonych 🙂 że względu na to że lekarze nie potrafią dokładnie ustalić terminu porodu mojej Kruszynki i również na to, że wylądowałam niedawno w szpitalu ze skurczami i rozpoczętą akcją porodową... jestem przygotowana, na poród w każdej chwili 😁
A moje pytanie dotyczy odklejania się czopu.... Czy wiecie coś na ten temat? jak stwierdzić, że dana wydzielina to czop? Ile czasu on się odkleja? Z góry dziękuję za po

hej
czop to taka wzdzielina przezroczystego sluzu lub zabarwionego krwia odkleja sie dzien lub nawet 2 tyg przed porodem u mnie 1,5 tyg i rodzilam

• 5 miesiące później...
  • 3 miesiące później...
  • 4 tygodnie później...
  • Mamusia
hejka,oj tak 37tydz to juz strasznie ciezko,z chodzeniem przedewszystkim,lydki mi puchna no i ta zgaga meczaca,do tego bol w krzyzu i bol w brzuszku jak na okres i jeszcze apetyt za dwoje i 15kg do przodu,ach ile to musimy dla tych naszych pociech wycierpiec 🙂)))