Skocz do zawartości

Grudniówki | Forum o ciąży

bti7

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej zgryz ciesze sie ze dostalas duphaston i ze te badania tez bo po co sie niepotrzebnie denerwowac bedzie dobrze.....ja tez jestem po wizycie u gin wczoraj jak weszłam do gabinetu to moja gin jak mnie zobaczyła to stwierdziła ze najpierw musi mi zrobic usg bo inaczej sie ze mna nie dogada tak byłam zdenerwowana i zobaczylam swoja dzidzie i to maleńkie serduszko cudownie dostałam skierowanie na b. prenatalne i mam juz wizyte sobie sama ustalic bo to juz w przyszła srode zaczynam 11 tydz. poprawił mi sie chumor:laugh: pozdrawiam

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
najleprzy wiek ????????????? to chyba lekka przesada a co z dziewczynami które nie maja z kim zrobi zobie dzidziusia w tym wieku??? 😉 a tak serio to wiek rozrodczy kobiet teraz pod 40 podchodzi a prawda jest taka ze jak ma by dobrze to bedzie w kazdym wieku nie zważajac na nic.....

• Mamusia
Hej! W końcu 10 tydzien, jeszcze tylko troche i po pierwszym trymestrze!!!!!! U mnie chumorki s całkiem ok, ale jak się znajdzie chociaż mały powód żeby popłakać potrafię ryczeć godzinami, a mój biedny mąż nie wie co mi się stało, czasem mi go żal :P Jutro ide na USG, jestem przeszczęśliwa, jak tylko wrócę to zaraz wrzucę skan mojego maleństwa 🤪 Mam pytanko, czy wam się już pojawiły brzuszki? U nie to jakoś dziwnie wygląda, raz jest, raz go nie ma, co nie zmienia faktu, że nie mogę się dopiąć w ażdnych spodniach a kilograma nie przytyłam, nie wiem.
Pozdrawiam mamuśki!

• Mamusia
wiolka jeden dzień mnie wyprzedzasz w naszym maratonie ja byłam w czwartek na wizycie i przytyłam 3 kg w ciagu miesiąca masakra 🤪 jak tak dalej pójdzie aż strach pomyślec a spodni to już dawno nie dopinam i też mam wrażenie ze raz brzuch jest a raz nie ma..... chyba na prawdziwe brzucholki musimy jeszcze poczekać a co u was z apetytem bo ja musze jesc cześto raczej małe ilości ale jak poczuje głód to robi mi sie nie dobrze... bede chyba największą mamą na forum 🤨

• Mamusia
cześć dziewczyny! ja też mam apetycik, ale podobnie jak ty często i mało. Prawie cały czas jest mi niedobrze, 🙂a brzuszka nie ma wcale i nie przytyłam nic a nic. nie zamartwiam się tym bo w ostatniej ciąży przytyłam 20 kilo 😉

• Mamusia
Pewnie, nie ma co sie zamartwiać wagą w ciąży, całkiem bez sensu. Czasem wcale nie chce mi się jeść, a czasem po zjedzeniu obiadu zaczynam wcinać chipsy, co mi się nigdy wcześniej nie przydażyło :laugh: Często jest też tak, że po yjedzeniu czegokolwiek jest mi po prostu niedobrze, nie znoszę tego bo potrafi to trwać cały dzień :pinch: , cóż takie są uroki ciąży heh.
Bti7 pewnie tak sobie będziemy wiliczać te dni do końca 1 trymestru 😉

• Mamusia
no właśnie ten pierwszy trymest gdzieś mi sie dłuzy ...................... ale spokojnie niedługo 3 miesiące za nami ja to bym chciała być już po tych badaniach prenatalnych i zeby wszystko było oki 🙃

• Mamusia
Cześć Grudniowe Mamusie!
Ja jestem w 10 tc i znoszę ją...kiepsko!
Wymioty,krwawienia,osłabienia,omdlenia-jednym słowem fatalnie!Jeśli moje Maleństwo będzie czuło się dobrze te objawy znieś do rozwiązania 🙂
Mam nadzieję,że Wy czujecie się dobrze 🙂
Pozdrawiam wszystkie Mamusie i Ich Brzuszki 😘 😘

• Mamusia
cześć słoneczko85,
ja jestem w 9 tygodniu, podobnie jak ty nie czuję się dobrze, myślę o tym żeby iść na L4 bo po prostu nie daję już rady. Jest mi cały czas niedobrze, słabo, kręci mi się w głowie, koszmar, to moja trzecia ciąża i pierwszy raz się tak czuję. czekam na drugi trymestr i poprawę 🙂, Trzymaj się!

• Mamusia
sloneczko bardzo ci wspolczoje że tak cie męcza negatywne aspekty ciąży ale miej pozytywne nastawienie my kobiety potrafimy duzo znieśc moze po 12 tyg sie jakoś unormuje ja nie moge narzekać ale np wczoraj złapały mnie w pracy takie młości ze szok dzisiaj w miare oki moja znajomprzez całaciaże miała plamienia a urodziła zdrową dzidzie w terminie musisz sie oszczędzac bedzie dobrze i życze zeby ci przeszło wszystko na pozytywane rzeczy 😮 ☺️

• Mamusia
Czesc dziewczyny!!!
Sloneczko nie wiem czy pracujesz, ale jezeli tak to idz szybko na L4 i wogole sie nie zastanawiaj, zgyz mi tez jest ciagle niedobrze, wczoraj nie moglam spac bo sie tak kiepsko czulam.
Bylam wczoraj u gin i widzialam moje malenstwo 🤪 wszystko jest ok, ma juz 3,5 cm i skakalo mi w brzuszku jak szalone heheh!! Niesamowite 🤪 🤪 🤪 Pani doktor wyliczyla mi termin porodu nie na 1 grudnia ale na 27 listopada, ale 4 dni roznicy w ta czy we wta 😉 czyli jestem juz w 10 tyg +5 dni. Wrzucam zdjecie, tak jak obiecalam,
Pozdrawiam mamuski!
ps. CUDO!!!!!

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev334brs__.png" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

http://tickers.baby-gaga.com/p/boa334bm___.png" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" /> [img size=281]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/10tc_USG___kopija-8c43540ad1c473f9a5cf422d25dbc5a2.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Czesc dziewczyny!!!
Sloneczko nie wiem czy pracujesz, ale jezeli tak to idz szybko na L4 i wogole sie nie zastanawiaj, zgyz mi tez jest ciagle niedobrze, wczoraj nie moglam spac bo sie tak kiepsko czulam.
Bylam wczoraj u gin i widzialam moje malenstwo 🤪 wszystko jest ok, ma juz 3,5 cm i skakalo mi w brzuszku jak szalone heheh!! Niesamowite 🤪 🤪 🤪 Pani doktor wyliczyla mi termin porodu nie na 1 grudnia ale na 27 listopada, ale 4 dni roznicy w ta czy we wta 😉 czyli jestem juz w 10 tyg +5 dni. Wrzucam zdjecie, tak jak obiecalam,
Pozdrawiam mamuski!
ps. CUDO!!!!!

[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/][img size=281]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images

[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/][img size=281]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/10tc_USG___kopija.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />http://tickers.baby-gaga.com/p/boa334bm___.png" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />[/url]

• Mamusia
wiolka gratuluje 🤪 masz b śliczne dzieciatko a ja sie obrzeram i tez nie jestem z tego zadowolona bo czuje ze za duzo przytyje moje mdłości to raczej od 18 wiec pózny obiad i łużko i lezenie ale jak bym miała w tym czasie być w pracy to na pewno poszłabym na l4 wiec dziewczyny uciekajcie z pracy i odpoczywajcie na tyle ile to mozliwe 🙃

• Mamusia
Cześć dziewczyny!!!
Zgryz,Wiolka,Bti7 jesteście super i dziękuję za każde ciepłe słowo.
Moja ciąża jest zagrożona.Straciłam prace,zostałam przez jakiegoś palanta pobita na ulicy,a w dodatku rzucił mnie chłpak.Byliśmy ze sobą ponad 3 miesiące,Jego była wpadła w szał i zaczęła Mu pisać,że się zabije jeśli ze mną będzie.Wiem,że ona by to zrobiła.Załamałam się,dostałam wysokiej temperatury ponad 41!Wydarzyło się to wszystko w ciągu zaledwie 4 dni,a tydzień później dowiedziałam się,że jestem w ciąży.Przez to wszystko moje Moja ciąża jest zagrożona.
Mieszkam z rodzicami z którymi nie bardzo mi się układa,aż boję się pomyśleć co będzie jak wyznam im prawdę.
Mój były chłopak bardzo martwi się o nasze Maleństwo.Jednak nie mam Go przy sobie,a tak bardzo za Nim tęsknię.Kiedy mnie przytula płakać mi się chce ze szczęścia,ale kiedy wraca do domu moje serce za Nim tęskni.Brakuje mi kogoś,zwykłych ludzkich gestów jak przytulanie,całowanie i wspólne zasypianie.To smutne,że będę samotnie wychowującą mamą,a On tata na weekendy.Jednak to los tak zdecydował,teraz proszę los tylko by nie zabierał mi mojego Cudu.Kocham Je najbardziej na świecie i żyję tylko dla Niego.
Przepraszam Dziewczyny,ale chyba potrzebowałam to z siebie wyrzucić.Wiolka masz śliczne Maleństwo.
Pozdrawiam

• Mamusia
Ja jeszcze chcę trochę wytrzymać w pracy , jeszcze nie powiedziałam szefowej, w ogóle nikomu w pracy 🙂 choć ciężko to trzymać w tajemnicy, bo chciałabym się wszystkim chwalić, ale wiem że to może wpłynąć na na mój etat w przyszłości, więc poczekam na bezpieczniejszy termin, może za dwa tygodnie..?
A na usg wybieram się 12 maja! nie mogę się doczekać.
Czy wy tez jesteś cie takie śpiące bez przerwy?? Gdyby nie moja 11 letnia córka , która pobudza mnie do życia to chyba przespałam bym te kilka miesięcy 🙂

• Mamusia
Słoneczko, trzymaj się!
wszystko się ułoży z czasem, a teraz masz rację, że najważniejsze jest Twoje maleństwo. lepiej nie doradzać nikomu w takiej sytuacji, ale myślę że ja powiedziała bym rodzicom na Twoim miejscu, powinni wiedzieć w jakim jesteś stanie.
Przytulam Cię mocno

• Mamusia
słoneczko tak mi przykro okres ciazy powinien być dla kobiety spokojny i bezstresowy a bardzo zadko tak jest ....... widzisz my z mężem bardzo chcieliśmy mieć dziecko i wszyscy w rodzinie cieszyli sie jak powiedziałam ze jestem w ciazy a tu na wizycie dowiedziałam sie ze jednak nie urodze i ze mam isc na zabieg to było straszne cały swiat sie zawalił ale to dowód ze w życiu nie jest tak pieknie jak w reklamie.... twojw postawa jest wspaniała w twojej sytuacji naprawde cie podziwiam zobaczysz wszystko sie ułoży trzymam kciuki za ciebie....... 😘 ps. kiedy cie zwolnili z pracy? jeśli miałaś umowe na pełen lub pól etatu możesz w ciągu dwóch tyg. zachorować czyli wziąść L4 od gin i chorować w ZUSIE !!!!!!! dostaniesz 100 %
zgryz co do spania to ja o 20 to już przewracam sie na drugi bok a czasami w pracy to nic nie robie tylko ziewam ale to raczej normalne.....

• Mamusia
bti7 prace stracilam miesiac temu,wiec nic juz nie da sie zrobic 😞
Strasznie mi przykro z powodu tego co Cie spotkalo.Utrata Dziecka to najgorsza rzecz dla matki.Jednak znow jestes w ciazy i tym razem wszystko bedzie dobrze.A Twoje Malenstwo patrzy na Ciebie z nieba i zawsze bedzie Cie kochalo.
Juz nie prosze o chlopaka ktory bedzie przy nas,najwazniejsze jest zdrowie mojego Malenstwa.
Zgryz,ja to mam problem z zasypianiem w nocy,a rano o 8 jestem juz na nogach.
Nie mam jeszcze brzuszka,ale przytylam 🙂
Dziekuje ze jestescie 😘

• Mamusia
bti7 prace stracilam miesiac temu,wiec nic juz nie da sie zrobic 😞
Strasznie mi przykro z powodu tego co Cie spotkalo.Utrata Dziecka to najgorsza rzecz dla matki.Jednak znow jestes w ciazy i tym razem wszystko bedzie dobrze.A Twoje Malenstwo patrzy na Ciebie z nieba i zawsze bedzie Cie kochalo.
Juz nie prosze o chlopaka ktory bedzie przy nas,najwazniejsze jest zdrowie mojego Malenstwa.
Zgryz,ja to mam problem z zasypianiem w nocy,a rano o 8 jestem juz na nogach.
Nie mam jeszcze brzuszka,ale przytylam 🙂
Dziekuje ze jestescie 😘

• Mamusia
sloneczko85 zdrowe dziecko to najważniesze!!!!!!!!!!! a ja zawsze bede pamiętać o moim aniołku w niebie i szukam w tym pozytywów 😲 tym razem musi być oki chociaż dzisiaj dosyć odczuwalnie boli mnie w lewym boku ale to pewnie macica zwieksza rozmiary stosownie do mojego tycia:laugh: 🤪 i czs niebawem zienić garderobe bo robi nam sie ciasno w naszych ulubionych jensach ☺️ a co do pracy to szkoda ze nie bedziesz miała żadnego zaplecza 🤨 ja też byłam w 5 tyg i nie miałam pracy ale teraz mam cały etat coprawda na 5 miesiecy ale jak bedzie oki to załape sie na maciezyński z zus a w pracy powiedziałam tylko mojej kierowniczce i jednej kolezance czekam do 19 maja i jak bedzie ki to dokąd dam rade to bede chodzić do pracy ja jeszcze mam zamiar sie w lipcu obronić mgr ale nie wiem czy tego dokonam bo praca zatrzymała sie na 2 rozdziałach 🙃

• Mamusia
słoneczko, jeśli jesteś w 9 tygodniu to miesiąc temu już byłaś w ciązy, prawo Cię chroni i Twój szef nie mógł Cie zwolnić , nawet jeśli nie wiedziałaś , ze jesteś w ciąży to prawo już Cię chroniło... tak przynajmniej czytałam.Nie wiem jak to można teraz odkręcić, ale poczytaj jeszcze i popytaj gdzie trzeba, wydaje mi się że to jest do zrobienia.