Skocz do zawartości

Grudniówki | Forum o ciąży

bti7

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień dobry kochane!
Dorunia700 witaj na forum 😆 !
Wejdz na ta stronkę i rób po kolei co tam pisze, nic trudnego
http://www.zasuwaczki.bejbej.pl/suwak_tlo.php?kategoria_suwaka=1
Fajnie że będziesz miała bliźniaki 🤪, były juz u Ciebie w rodzinie?
Poszłam w końcu na zakupowe szaleństwo, chciałam sobie spodnie ciążowe kupić ale znalazłam tylko 1 sklep z działem dla ciążówek 😲 i taka tragedia jak nie wiem co, okropne ˝babciowe˝ kolory jakieś wstrętne wzory a ceny takie, że szkoda gadać!!! W końcu niekupiłam nic, tylko się wkurzyłam, nie zostaje mi nic innego jak poczekać do końca czerwca jak przyjadę do PL i dopiero wtedy wybrać się po takie spodnie 😠. Później lody i od razu lepiej hehehe 🤪.
Jak wasze samopoczucie mamuśki dzisiaj??

• Mamusia
dzieki Wiola no u mnie jeszcze do konca nic niewiadomo....ja weszłam na taka po polsku ale niewiem jak to skopiowac np na ta stronke 🙂?a co do ciazówek to z tego co wiem ogrodniczki wyszły z mody choc to wygoda sie liczy.u nas w Gdańsku jest wiele sklepów dla pszyszłych mam ale ceny tez magiczne ja jak w tym tepie tyjen to tez bede musiała cos pomyslec ale mamy zaraz wakacje wiec wydaje mi sie ze sukienki beda najlepsze 🙂

• Mamusia
Witajcie ponownie dziewczynki 🙂
Ja też w piątek odwiedziłam sklep z odzieża ciążową,ale to jakaś pomyłka była,nie dość że rozmiary jakieś kosmiczne bo 42 🤪 to jeszcze jakieś takie niemodne 😞 ale u mnie w mieście jest duży targ i tam jest świetne stoisko z takimi ciuszkami więc tam muszę się wybrać 🙂 Dorunia a ty byś tam mogła do mojego męża wpaść i wysłać go do lekarza bo ja za nic na odległość nie moge go do tego zmusić 😞 jest tam u Ciebie w Gdańsku na występach gościnnych 🙃

[img size=420]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/6f3a23b6fe_1_.png" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
No proszę Dorunia, ja też pochodzę z Gdańska! Jestem z Chełmu, a ty?Spoko, jak przyjadę i zrobie zakupy to nie zostaną ani jedne spodnie ciązowe w promieniu 50 km wiec ostrzegam masz tylko miesiąc do kupna hehhe 🤪 :P
Jeżeli chodzi o sówaczki to już jak go zrobisz na samym końcu pojawią Ci się kody, dla formum potrzebny Ci jest tylko BBCODE, ja go wklejam pod każdym postem i tyle.
Sukienki sukienkami ale jak mi żylaki wyskoczą (niestety rodzinne) to sukienki mi nie pomogą 😞
Ja właśnie popijam kefirek i też mi dobrze 😉

• Mamusia
Cześć moje kochane!
Witam nową mamusię Dorunie 700
Ale fajnie,że możesz mieć bliźniaki z niecierpliwością czekamy na informację.
Dziewczynki,ja wczoraj byłam na zakupach i kupiłam sobie tunikę ciążową.
Wiolka nie przejmuj się żylakami,lekarz pewnie Ci coś przepisze 🙂
Dziękuję,że podałyście ten link z sówaczkami 🙂

• Mamusia
no mittka widzisz jaki ten swiat mały hi hi 🙂ja tak naprawde to niewiem co sie dzieje w głownym Gdansku 🙂a mieszkam na Słowackiego we Wrzeszczu Wiolka bardzo mi miło Was p[oznac 🙂 🙂własnie miałam drzemke jakos ta sennosc bierze mnie popołudniu 2h trzasnełam i jak nowo narodzona 🙂ale musze zaraz moje maluszki z dworu sciagnac pogoda sie lekko poprawiła oby jutro było ładnie i słonecznie 🙂 🙂 a jakie macie sny???ja mam straszne bóle głowy na noc tragedia a jade tylko na apapie bo to najmiej grozny lek nieststy bez piguły sie nie obejdzie w poprzednich ciazach tak nie miałam???ale mówia ze zadna ciaza ciazy równa to prawda 🙂jurto chyba pójde na te usg....bo sie doczekac nie moge ładnie poprosze meza to mi da hi hi 🙂tym bardziej we wtorek jego 33urodzinki wiec fajny prezent by był no nie co Wy na to???

• Mamusia
Też miałam na początku straszne bóle głowy ale nie brałam żadnej tabletki, bo w sumie jeszcze się tutaj nie rozeznałam co do tych spraw. Heh mnie też łapie popołudniu na drzemkę i jak się nie położe to można do mnie gadać jak do ściany bo taka jestem nieprzytomna :laugh: .
Ja bym poszła na USG nawet dzisiaj jaby to było możliwe, więc jak możesz to leć zobaczyć swojego maluszka (albo 2 maluszki 🤪 )
Fajnie, że ktos jest z Gdańska, będziesz mi mogła podpowiedzieć gdzie po te spodnie ciążowe się wybrać :P U mnie gorąco, prawie 30 stopni, ja nie wiem jak ja przeżyje to lato...
Co do sówaczka to nie wiem jak się wkleja na NK.
Własnie wróciłam z długiego spacerku nad morzem, ide JEŚĆ! 😁
Miłego wieczorka!

• Mamusia
cześć dziewczyny!
Witam nową forumowiczkę 🙂
Nie było mnie tylko dwa dni, z widzę że Wy nie próżnowałyście, więc miałam teraz trochę zaległości do przeczytania. Słoneczko nie martw się, po prostu dzidziuś jest dorodny i tyle 🙂.
Ja wybieram się na zakupy " ciążowe " jutro, Słoneczko! też wybieram się do fryzjera i korci mnie żeby ściąć włosy na krótko, mam ochotę coś zmienić.
Pozdrawiam

• Mamusia
hej dziewczynki 🤪 😉 troche mnie nie było ale miałam komnie chrześniaka a w czoraj wizyta u teściowej 🙃 i takie tam ja tez poszukuje fajnych jensów ale to nie takie proste bo ja musze mieć takie fajne a nie takie jak sa zreszta same je widziałyście chciałam kupić przez internet ale boje sie zeby były dobre 😲
witam nową podwójna mamę grudniową i zycze ci zeby wszystko było oki
dziewczyny jutro badania prenatalne 🤪 a dziś brzyszek pobolewa i niezbyt sie czuje byle do 15 🤢

• Mamusia
Hej hej!
Co słychać, jak samopoczucie mamuśki?
Bti wztryzmaj jakoś a w domku się kładź do łożka i odpoczywaj.
Zgryz też się jutro wybieram do fryzjera, zmieniam kolor i robie pasemka 😁 może przy okazji kupię jakoś sukienkę 🙂
Dziewczyny widać wam już brzuszki, "urosłyście" w talii??
Po mnie nic nie widać chociaż dostałam już w brzuszku 14cm 🤪 🤪 🤪. Ostatnio znajomy stwierdził, że ładnie noszę ciążę, miał na myśli kilogramy, ale się wopakował bo mu mój mąż od razu powiedział śmiejąc się do rozpuku, że przytyłam tylko 1 kg hhehe. Śmiesznie to wyszło :P
Miłego dnia!

• Mamusia
Cześć Dziewczynki!
bti7 dużo dzisiaj odpoczywaj,ale pewnie jesteś w pracy 😠
wiolka i zgryz idźcie do fryzjera,to pomaga na humorki.Ja obcięłam włoski na krótko,ale co tam.Kupiłam tuniczkę ciążową i wyglądam jak typowa mamuśka.Kupiłam jeszcze sukienkę,ale wyglądam w niej jak z"Tańca z gwiazdami":laugh
Dorunia700 ja też nie wiem jak się sówaczki dodaje na nk
Jeśli chodzi o tycie,to u nas różnie.Niestety ja zamiast tyć zaczęłam tracić na wadze no i mamy badania od środy ☺️ Ale brzuszek wychodzi nam wieczorem 🙂
Miłego dnia

• Mamusia
:laugh: :laugh: 😉 😉 😉 witajcie mamusie ja tez mam dzis na 15 frycka a z usg lipa niestetybo płatne 70dych i zapis jest na srode wiec stwierdziłam ze nie popłaca mi sie to skoro w czwatrek mam za darmo no nie 🙂 🙂a tak to te 70dyszek zainwestuje w sukienke mam juz na oku za 96zł...ciazówke błekitna bardzo mi sie podoba 🙂 😆 😆 pozdrawiam was cieplutko 🙂

• Mamusia
To będzie juz moja 2 tura u fryzjera, bo jak mówiłam, zmieniam całkiem kolor włosów i robie pasemka, a to niestety niemożliwe tak od razu bo wcześniej farbowałam prawie na czarno. Jutro mnie czeka 3,5 godzinne siedzenie 🥴 , ale sobie wymyśliłam fryzurkę i doprowadzę wszystko do końca 🙃 .
Dorunia, pewnie, że w takiem razie nie warto iść w środę na USG jak masz w czwartek.

• Mamusia
Cześć dziewczyneczki 🙂
Ja wróciłam właśnie od lekarza i wszystko jest w porzadku 😆 mogę jechać na wycieczke bo 27 maja córa jedzie do Ustronia i postanowiłam się wybrać z nimi.Martwi mnie tylko jedno przed ciąża ważyłam 57 a dziś mnie zważyli i jest 55 😞 ja nie wiem czemu to tak wciąż jest,apetyt w miare wrócił a tu nic nie tyje eh.....Za to dzisiaj z dumą poparadowałam w nowej bluzeczce :laugh: pogoda rewelacyjna więc można zaszaleć.Co do suwaczka na nk to mnie się udało go wkleić wziełam ten kod co tutaj wklejam i wyszlo 😆 Pozdrawiam Was i życze miłego popołudnia 😘

[img size=420]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/6f3a23b6fe_1_-48d49d60c8dab9bd0c92a537b0557d1c.png" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
bti7 mam nadzieję,że już lepiej się czujesz 🙂
Dorunia 700 masz rację,nie opłaca się iść o jeden dzień wcześniej i płacić tyle pieniążków.Mam nadzieję,że podoba Ci się nowa fryzurka?! 🙂
Wiolka jutro Twoja kolej.3.5 godzinki szybko zleci a efekt na pewno będzie super 🙂
mittka ale Ci zazdroszczę tej wycieczki do Ustronia.Ja też straciłam 2 kg.i od środy mamy badania,podejrzewają u mnie anemie 😞 Ale nie martw się słyszałam,że w pierwszym trymestrze traci się na wadze z powodu wymiotów i dlatego trzeba dużo pić 🙂
Miłego wieczorku kochane 😘

• Mamusia
witam wszystkie Panie. Dawno sie tutaj nie pojawiałam ale poprostu jakos mi sie nie chcialo dosiadac do komputera 🙂 ja jestem w 10tyg.. w srode bylam u lekarza. wszystko jest ok , ciaza przebiega dobrze tylko wyszlo ze mam problemy z tarczyca i musze zrobic jeszce kilka badan,zeby lekarz mogl zadecydowac jak mnie leczyc,zebym urodzila zdrowego didziusia 🙂 nastepna wizyta 8.6 🙂 juz sie nie moge doczekac 🙂 mi nagle wszystkie mdlosci odeszly... i wogole dobrze sie czuje tylko czesto wieczorami brzuch mnie boli ;/ pozdrawiam wszystkie grudnioweczki 🙂 niedlugo przekroczymy te magiczna bariere 12 tyg 🙂 mam nadzieje,ze wszystkim nam sie uda 🙂 trzymajcie sie i dbajcie o siebie kobietki 🙂

• Mamusia
witajcie drogie mamusie (chyba możemy już tak o sobie mówic) pisałam wam kiedys o krwi w wymiotach- byłam u lekarza i stwierdził, ze to musi byc podrażniony przełyk 🤔 troche mnie uspokoił bo juz sie martwiłam.
Jeszcze 2,5 tyg i wchodze w 2 trymestr 🙂 i tyle tez musze czekac na kolejne usg, ehh...
Ide zjesc cos dobrego, pozdrawiam Was cieplutko!!

• Mamusia
WITAM MAMUSIE 🙂 FRYZURKA SUPER 🙂JESTEM ZADOWOLONA 🙂A CO DO CHUDNIECIA TO JA MIAŁAM TAK Z PIERWSZA CÓRCIA ZAMIAST TYC TO CHUDŁAM MAŁO TEGO O CIAZY DOWIEDZIAŁAM SIE W 12TYGODNIU 🙂.!!!!JA URODZIŁAM W 37TYG SYNKA W 33 A OSTATNIA KRUSZYNKE O CZASIE 39 Z WAGA 3130 🙂A NA TARCZYCE CHORUJE CAŁY CZAS NIEMARTW FREDKO JA TO NAWET LECZYŁAM SIE OD LISTOPADA NA DEPRESJE W TEJ CHWILI NIE POBIERAM ZADNYCH TABLETEK PRÓCZ NA PODTRZYMANIE CIAZY I NA NADCZYNNOSC TARCZYCY THYROSAN NO I OCZEWISCIE KWAS FOLIOWY 🙂TA CIAZA WALCZY Z MOJA DEPRESJA I SŁUZY MI 🙂 🙂WIEC NIC SIE NIEMARTW BEDZIE OK 🙂WYNIKI KRWI MIAŁAM ZAWSZE ZŁE WIEC SIE TYM NIE PRZEJMUJE JUZ TAK MAM I LEKARZE O TYM WIEDZA A ROBIE CO MIESIAC BO ZANIM WPADŁAM ☺️ ☺️ ☺️ :laugh: :laugh: :laugh: TO ROBIŁAM TSH T3 T4.TAKZE JESZCZE RAZ NIC NIE SMUC JESTESMY Z TOBA 🙂NAWET NIEWIECIE DZIEWCZYNY JAK SIE CIESZE ZE TEZ MOGE DORADZIC I POGADAC Z WAMI SUPER ZE JESTESCIE 🙂