Skocz do zawartości

Grudniówki | Forum o ciąży

bti7

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej dziewczyny!weszłam do was na forum...bo tak jakos nie mam z kim popisac 😞 😞 😞 Ja juz jestem w 19tygodniu ciąży i czuje jak moje malenstwo mnie kopie...To wspaniałe uczucie...a zwłaszcza że dwie ciąże straciłam...nadal mnie to boli i martwie sie codziennie o mojego skarba którego mam w brzuszku... ☺️ ☺️ ☺️ a tak bardzo chce go poznać ☺️ i teraz czytając o waszych przeżyciach zrobiło mi sie strasznie smutno...Życie to czasami daje niezłe kopniaki 😞 sloneczko85 wszystko będzie dobrze zobaczysz...a teraz najważniejsza jest twoja dzidzia 🙂 🙂 🙂 Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka 🙂

• Mamusia
bti7 mnie tez boli z boku brzuszka,ale moje Malenstwo robi sobie pewnie miejsce:laugh:
Brzuszka to jeszcze nie mam,ale nie mieszcze sie w moje ukochane jeansy,tzn.nie dopne ich.Rozstepow brak,ale niestety dziury na tylku zwane cellulitem sa.Ale to sa takie pierdolki.
bti7 i zgryz bede trzymala za Wasze obrony kciuki 🙂
malinka24 tym razem wszystko bedzie dobrze,ale Ci zazdroszcze ze juz czujesz ruchy swojego Maluszka,tez bym juz chciala.A termin mam na mikolajki 🙂
Dziewczyny jestescie super i dziekuje,ze jestescie ze mna 😘

• Mamusia
hej dziewczynki życze dzisiaj miłego dnia bez mdłości i innych dolegliwości 🤪 na pewno taki dzień
zgryz co do sytuacji sloneczka85 to z tego co mi wiadomo jeśli ma sie umowe na czas określony to dopiero po 12 tyg jesteśmy chronione chyba że jest o umoa na czas nieokreślony to od początku ale trzeba by sie porozglądać bo szkoda troche.....ja jeszcze popytam moją kierowniczkę jak wróci z urlopu..... mnie naszczescie brzuszek przestał boleć ale wczoraj były straszne mdłości aż mój mąż kazał mi wymusić wymioty ale ja tego za nic w świecie nie potrailabym zrobić wiec jakoś to przetrwałam a dziś rano zrobiłam mega zakupy na dzisiejszy dzień mam nadzieje ze wszystkiego nie skonsumuje ☺️ ☺️

• Mamusia
cześć , cześć! Zaczynam dziś dzień optymistycznie od rana, wprawdzie wczoraj wieczorem też miałam mdłości jak Ty bti7 , które skończyły się niestety wymiotami, ale za to dziś czuję się świetnie. Czytałam wczoraj, że czasem kwas foliowy może powodować mdłości i że lepiej się go toleruję kiedy bierze się go na noc. Warto spróbować..

a tak poza tym to mam straszny apetyt na wszystko, wczoraj robiłam rybkę w galarecie, rodzina nie mogła się nadziwić dlaczego nachodzą mnie takie świąteczne klimaty w maju hi 🙂 ale nie zamierzam, sobie odmawiać

• Mamusia
cześć Dziewczynki!!!
Ja też dzisiaj rano wstałam prawą nogą:laugh:
Dziękuję,że mi tak pomagacie!
Ja to mam codziennie wymioty rano,ale chyba skorzystam z rady zgryz i przerzucę folik na noc,wczoraj tylko wieczorem puściła nam się krew z noska!
Jeśli chodzi o smaki kulinarne,to mam zmienne.Mój były do mnie dzwoni ostatnio i pyta"na co macie ochotę?"a ja Mu że na kapuśniak,którego nie lubię!Dostaję kapuśniak,patrzę na niego i mówię"wiesz co?,bo tak naprawdę,to teraz mamy ochotę na ogórkową:laugh: "Na drugi dzień dzwoni i mówi"gotuję dla Was ogórkową,zjecie?"a ja Mu na to"nie,dziękuję,teraz byśmy zjedli grzybową:laugh: "
Stan ciąży jest cudowny,je się na co ma się ochotę,a kilogramy nas nie martwią tylko cieszą.
Pozdrawiam moje grudniowe Mamusie!

• Mamusia
cześć Dziewczynki!!!
Ja to mam codziennie wymioty rano,ale chyba skorzystam z rady zgryz i przerzucę folik na noc,wczoraj tylko wieczorem puściła nam się krew z noska!
Jeśli chodzi o smaki kulinarne,to mam zmienne.Mój były do mnie dzwoni ostatnio i pyta"na co macie ochotę?"a ja Mu że na kapuśniak,którego nie lubię!Dostaję kapuśniak,patrzę na niego i mówię"wiesz co?,bo tak naprawdę,to teraz mamy ochotę na ogórkową:laugh: "Na drugi dzień dzwoni i mówi"gotuję dla Was ogórkową,zjecie?"a ja Mu na to"nie,dziękuję,teraz byśmy zjedli grzybową:laugh: "
Stan ciąży jest cudowny,je się na co ma się ochotę,a kilogramy nas nie martwią tylko cieszą.

• Mamusia
cześć Dziewczynki!!!

• Mamusia
czyli jednak bedzie dzisiaj dobry dzień 🤪 u mnie w pracy jako taki spokój oby tak do 15 i domek ja zawsze kwas biore wieczorem i duphaston i ide spać a mdłości mam od18 zawsze 🙃 ale ogorkową to bym zjadła naprawde tylko ze mój mąz mi nie ugotuje 😲 może mama......zgryz kiedy wybierasz sie na badania prenatalne nie wiesz czy po nich bedziemy już znały płęć dziecka?????

• Mamusia
acha wiecie co jeszcze mam jedna ciekawostkę na przeciwko mojego domku jakieś 100 m jest gniazdo bocianów ale ok 5 lat nie przylatywały a w tym roku od jakiś 2 dni są i zanosi sie chyba ze zostana bo intensywnie pracuja nad gniazdem i chyba nad ...............potomstwem 🤪 🤪 🤪 moze to wreszcie dobry znak ze w końcu sie uda 😁

• Mamusia
Hej 🙂 jesteśmy, jesteśmy. Idę do lekarza 12 maja, może wtedy dostanę skierowanie na te badania, ale wydaje mi się że można je robić po 12 tyg, a płeć dziecka chyba też tak koło tego dopiero, ale jak zrobi mi teraz usg to zapytam, bo jestem ciekawa, wiadomo że najważniejsze żeby było zdrowe, ale marzy mi się druga dziewczynka 🙂 dziewczynki są słodkie i kochane to już sprawdziłam. Nie możemy się zecydować na żadne imię, może jak bedziemy znali płeć to będzie łatwiej. macie jaieś ciekawe pomysły na imiona??

A, właśnie, słoneczko wczoraj wzięłam kwas foliowy na noc i w nocy było mi niedobrze, a wciągu dnia lepiej, więc to chyba ten kwas tak trochę działa

Pozdrawiam, trzymajcie się, miłego weekendu

• Mamusia
Hej!
Mój mężuś pytał gin kiedy można rozpoznać płeć i z tego co ona mówi to że to chłopiec można widzieć już w 12/13 tygodniu, dziewczynke dopiero tak koło 16/17 tc, ale nie wiem jak to jest jak ma się badania penatralne.
Trzymajcie się i życzę pięknego dnia! Dzisiaj jest u mnie przepiękna pogoda, już się prawie zaczęło lato....ehh 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczynki!
Wczoraj było u nas pogotowie.Dostałam takiego skurczu w brzuszku,aż nie umiałam utrzymać się na nogach.Przyjechali natychmiast.Dostaliśmy dwa zastrzyki,ból minął po jakiś 6 godzinach,więc nie mieliśmy ciekawej nocy 😞
Mam nadzieję,że u Was jest znacznie lepiej.Trzymajcie się cieplutko tak jak pogoda za oknem 😘

• Mamusia
Witam wszystkie mamusie i również chciała bym dołączyć do grona mam grudniowych 🙂 Po 8 latach po raz drugi zostanę mamusią,ale wszystkiego uczę się od nowa.Mam nadzieję że i tym razem wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam gorąco.

• Mamusia
sloneczko jak tam samopoczucie!!!!!!!!!!!!!!! jejku mam nadzieje ze oki przez wekend mnie nie było bo wiecie jak to jest u mnie w miare oki ale te chuśtawki nastrojów sa okropne w rodzinie chyba sie domyślają ze jestem w ciąży ale ja chciałabym poczekać do tych badań czyli do 19 z nowina oficjalną witam nowa mamusie i zapewniam ze razem łatwiej chyba jest sie uczyć maciezyństwa 🙃

• Mamusia
Cześć bti7,u mnie tak sobie.Kiepsko spędziliśmy noc,niestety 😞 Ale dołączam się do humorków w ciąży.Mam huśtawkę nastrojów.Potrafię się śmiać,a za chwilę się rozpłaczę z byle powodu 🙂
Serdecznie witam nową,grudniową mamusię.My trzymamy się razem i wszystkie smutki,radości i wątpliwości rozwiązujemy razem.Buziaki

• Mamusia
Cześć dziewczynki :P !!!
Bti7 ja już sama nie wiem, w którym jestem tygodniu, całkiem już zgłupiałam ☺️ Jak byłam w tamtym tygodniu u gin powiedziała mi że termin porodu jest na 27 listopada i że 05.05 byłam dokładnie w 10tc + 4dni, czyli, że dzisiaj jestem niby w 11 tc + 2 dni i w 12 tc będę dopiero w sobotę, natomiast każdy kalkulator ciążowy na internecie podaje mi co innego 🥴 . W jaki sposób ty to wyliczasz?Zwariować można 😮 A jeżeli chodzi o te chumorki to u mi już dawno przeszło, teraz mam czasem napady poczucia takiego szczęścia, że aż mi się chce płakać (wariatka heh)!
Słoneczko mam nadzieję, że już się lepiej czujesz 🙂
Witam nową grudniową mamuśkę!

• Mamusia
A ja muszę się pożalić!
Przechodzę sobie na ulicy,zielone światło,nagle wprost na mnie jedzie jakiś palnat w BMW!Na całe szczęście jakiś chłopak pociągnął mnie do tyłu i upadłam na Niego.A Ten palant po prostu sobie przejechał!Kto tym ludziom daje prawo jazdy? 😠 !
Wiolka,czuję się lepiej,tylko jeszcze mnie po tamtym telepie!Ale dobre pytanie jak liczy się te tygodnie ciąży,bo już się pogubiłam 🙂 ?
Buziaczki dziewczynki!!!

• Mamusia
Tak wariatów u nas nie brakuje,jak widać nawet na zielonym trzeba mieć oczy dookoła głowy.Też kiedyś miałam taki przypadek,szłam z córka przez pasy i na zielonym gościu by nas przejechał,oj myślałam ze pajaca zagryze na środku drogi.Tak więc uważajmy na siebie a teraz w szczególności 😘