Skocz do zawartości

Grudniówki | Forum o ciąży

bti7

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wiolka,możemy popłakać razem?
Chciałabym by mnie ktoś przytulił,chciałabym za kimś zatęsknić i w ogóle wszystkiego z mężczyzną związanego..i w ogóle tak mi źle dzisiaj ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusia
Ooo witam nową mamusie 🙂 mam nadzieję że do grudnia to nas tu najwięcej będzie 😆 słoneczko ja Cię przytule (tuuuuuli) 😆 wiem że to nie to samo co mężczyzna,ale zawsze coś 😉 Wiola 4 miesiące to co prawda nie to samo co dwa tygodnie,ale też szybko zlecą i jak mąż wróci to mu się pochwalisz jaka to już duuuża jesteś :laugh: uśmiech i jeszcze raz uśmiech dziewczynki 🤪 pamiętajcie że jesteśmy z Wami i słoneczko uważaj bo wsiąde w pociąg i zaraz jestem u Ciebie 😆

[img size=420]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/6f3a23b6fe_4_-dabed8197a023b2b37bf8aa7fbc903a5.png" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Dziewczynki,nie umiem przestać płakać.I nie lubię mężczyzn-tych dużych,szczególnie jednego... ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️
Witam nową grudniówke,przepraszam,że smucę... 😞
mam nadzieję,że nie zniechęci Cie to do nas.Reszta grudniowych Mamusiek poza mną jest ok,One nie smucą... 🙂

• Mamusia
🙂 🙂 🤪 🤪 DOBRZE MÓWISZ MITTKA 🙂DZIEWCZYNY NIEZAŁAMYWQC SIE JESTESMY TU WSZYSTKIE RAZEM PO TO ABY WŁASNIE SIE WSPIERAC W TYM CUDOWNYM OKRESIE JAKIM JEST CIAZA..ALE NIEZAWSZE PRZECHODZI TAK ŁAGODNIE....NIESTETY..DLATEGO JESZCZE RAZ USZY DO GÓRY FEJS USMIECHNIETY BRZUSIO W GÓRE I JEDZIEMY HI HI HI

• Mamusia
SŁONKO I WIOLU TO DLA WAS 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: 😁 😁 😁 😁 😁 😁 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 😆 😆 😆 😆 😆 😆 :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Heheh mittka rozwaliłaś mnie na łopatki i poprawiłaś mi humor, już widzę minę mojego męża jak mnie zobaczy w 8 miesiącu ciąży hahahahah 🤪 🤪 🤪! Trochę będę większa :P
Cześć agusia, fajnie, że do nas dołączyłaś, jak masz jakieś pytania to dawaj śmiało!
Dzięki dziewczyny za wsparcie jest mi juz lepiej, jak ja sie cieszę, że tu jestem 🤪 !! 😎
Słoneczko, kochana damy sobie radę, jesteś bardzo silną kobietą więc nie poddawaj się!
Moja psiunia też ma depresję, wogóle sie dzisiaj z wyrka nie ruszyła i nie je... eh pękło jej serducho jak pan pojechał.Dziwne, że psy wyczówają takie rzeczy.
Dobra wracam do nadrabiania Gotowych na wszystko :P leje strasznie więc nawet na spacer wyjść nie można 😠
Buźka mamuśki!

• Mamusia
Witam Was wszystkie 🙂
Mam takie pytanko bo już nie wiem co robic: czy któreś z Was zamiast przytyc schudły? Ja jestem w 10,5 tyg i moja waga jak stała tak stoi, w ogóle nie mam nawet odrobine wypukłego brzuszka 😞 no i kolejna rzecz-nudności, wymiotuje kilka razy dziennie, praktycznie po każdym posiłku 😞 😞 😞 do gin ide dopiero w środe to może mi coś doradzi ale może Wy macie za sobą podobne dolegliwości...
Pozdrawiam wszystkie smutne mamusie-moim sposobem na smutek jest spacerek po parku i zbieranie stokrotek 🙂

• Mamusia
Hej Anja!
Jak widzisz ja jestem w 13 tygodniu i powiem Ci, że przytyłam dopiero kilogram i nie zapowiada sie na więcej póki co (odpukać). Brzuszek wyskakiwał mi 9-10tc pod wieczór teraz dopiero wyskoczył na dobre i jest widoczny. Chudniesz ponieważ wymiotujesz dużo, nie martw sie za bardzo, jak masz dobre wyniki badań krwii to ok, musisz to przetrzymać, może Ci minie około 12-13tc, mi minęły mdłości całkowicie.
Pozdrawiam!

• Mamusia
Anja nie przejmuj się ja jak zaszłam w ciąże ważyłam prawie 58kg a na ostatniej wizycie jak mnie położna zwżyła to się przeraziłam 55kg 🤪 na początku zawsze tak jest.Z mdłościami i wymiotami też musisz przeczekać,rano najlepiej nie wstawaj za szybko i mnie osobiście pomogły wafelki coś podobne do lodów zanim wyszłam z łóżka to musiałam schrupać kilka 🙂 a co do brzuszka to myślę że też jest jeszcze dużo czasu,ale to zależy od każdej z nas.Ja już troszkę brzuszka mam ale to raczej taki wiekowy brzuszek od dwóch lat taki trochę powiększony mam :P ale dumnie go eksponuje 🤪 słoneczko widzisz Wiola już się śmieję teraz czas na Ciebie bo inaczej uznamy że kiepska z nas firma 🤪

[img size=420]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/6f3a23b6fe_5_-1bf9c2df5d6c637a5547c39db6f75e1e.png" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Dziewczynki,solidna z Was firma-najlepsza! 😘
Przepraszam,że tak rzucam smutami.Jesteście cudowne!
Dziękuję,że mogę na Was liczyć 😘
Anja nie przejmuj się,ja jestem w 12tc i przytyłam kilogram a straciłam dwa 😠 Wymioty w ciąży to coś naturalnego są one wynikiem odpowiedzi naszego organizmu na gwałtowne zmiany stężeń hormonów.Często występują one w I trymestrze ciąży, częściej u kobiet będących w ciąży po raz pierwszy, jednak najczęściej nie pociągają za sobą zagrożenia dla Maleństwa.U mnie wymioty zwykle ulegają nasileniu gdy się zdenerwuje lub przeżywam stres-czyli często 😠 Nie martw się nudności powinny ulegnąć złagodzeniu od 10 tc a ustąpić całkowicie po 14!
Jeśli chodzi o brzuszek to u mnie z nim kiepsko.Mam 164 i ważę 45kg,więc może w 5 miesiącu mnie wybije,ale coś tam już widać 🙂

• Mamusia
NIE JESZCZE NIEDZWONIŁAM PRÓBUJE OD RANA A W SWEETMEDZIE TO NAWET NIEWIEM ZARAZ SPRUBÓJE..HMMM.DZIEKI 🙂ANIU JA MIAŁAM TAK Z DZIEWCZYNAMI W CIAZY ZE CHUDŁAM NIEWIEM CZY TO MA ZWIAZEK...BO Z SYNEM TO TYŁAM ODRAZU GÓRA I DÓL HI HI ALE URODZIŁAM WCZESNIAKA33TY CIAZY A TERAZ CHŁOP JAK DAB 5LATEK 🙂 NAJMŁODSZA MA 4W SIERPNIU A NAJSTARSZA 12 WCZORAJ SKONCZYŁA 🙂 ACHA DZIEWCZYNY JAKBYSMY MIAŁY SIE NIESKLIKAC TO ZYCZE WAM I SOBIE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA MATKI:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: 🤪 🤪 🤪 🤪 😁 😁 😁 PRZYPOMINA MI SIE JAK URODZIŁAM PAULINKE24MAJA I MOJEJ MAMIE ZA 2DNI SKŁADAŁAM ZYCZENIA A ONA MI NA TO NAWZAJEM HI HI ZROBIŁAM KARPIA O CO JEJ CHODZI I PO DŁUZSZEJ CHWILI SKUMAŁAM ZE JESTEM DWUDNIOWA MAMA 🙂 🙂 🙂POZDRAWIAM

• Mamusia
to znowu ja 🙂
dziękuje Wam za dobre rady jednak nie mam jak sie do nich dostosowac 😞 zaczynam prace już o 8 rano (mieszkam w Wiedniu i pracuje jako kelnerka) i codziennie przeżywam koszmar wstawania-pomimo ok.14godzin snu na dobę jestem ciągle śpiąca i na nic nie mam siły 😞 i jeszcze te wymioty... Teoretycznie mogłabym pójsc na zwolnienie ale nie chce zostawiac szefowej samej- no i lubie swoją prace, pozatym firma mojego męża chwilowo ma zastój więc same rozumiecie... liczy sie każde euro...
Ehh... ale sie Wam wyspowiadałam :P
Masakra 😞

• Mamusia
Ja też zmykam kochane,zjadłam pyszną sałatkę z ogórka i pomidorka maleństwo się najadło to można iść spać.Życzę spokojnej nocki i kolorowych snów.Buziaki 😘

[img size=420]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/6f3a23b6fe_4_-b416f0ef0e62655f65167c80dcd06f6e.png" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
cześć dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!! ale na s tu duzo a ja jak zwykle mam opuźnienia w konwertacji.......... wczoraj byłam odebrac wyniki z testu papa i miałam wizyte u specjalisty wiec mi powiedział ze na 95% wszystko jest oki a 100% to oni moga mi dać po amniopunkcji ale w moim przypadku to raczej by mi odmawiał a ja mu na to ze nawet gdy bym miała 50% to i tak bym sie nie zdecydowała bo nie mam zamiaru ryzykować a pozatym gdybym nawet wiedziała ze dzidzia ma jakąś wade genetyczna to i tak bym nie usuneła bo to wbrew mojej wierze i wogóle wiec on mi powiedział że zawasze jest jakiś procent niepewności i że jestem bardzo mądrą kobietą 🤪 (co za komplement) zapomniałam sie go spytać ale potem przeczytałam jego kaligrafie i w zaleceniach napisał mi USG miedzy 20 -22 tyg to bo w tedu można wykryć ewentualne wdy serca albo innych układów bo w tedy je widać i gdyby coś wykryli to poród musi sie odbyć w specjalistycznej klinice gdzie zaraz mogą pomódz dziecku... wiec chyba warto???????????? nawet prywatnie je zrobić byle u dobrego specjalisty......
tyle o badaniach 😲 zgryz a ty kiedy idziesz kolejny raz?? wiecie co mi w czwartek kończy sie 14 tydzień i mdłoości odeszły w dal 🤪 nie mam napadów głodu i wcale nie przytyłam 3 tylko 2 kilo podobno wagi elektroniczne kłamią 🤢

• Mamusia
:laugh: :laugh: BIT SUPER ZE JEST OK 🙂DZIEWCZYNKI NIEWIEM CZY JESZCZE DZISIAJ TU BEDE BO DZIECI ZROBIŁY MI NIESPODZIANKE HI HI PODSŁUCHAŁAM WCZORAJ JAK SIE NAMAWIAŁY 🙂 🙂 ZYCZE WAM UDANEGO DZIONKA I BEZSTRESOWEGO 🙂 🙂BUZIACZKI 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Bti7 dobrze że wszystko u Ciebie i dzidzi dobrze 🙂 ja mam następne badanie za tydzień w środę, bo to pierwsze było za wcześnie. Przep[raszam ze ostatnio nie zaglądałm, ale ostatnie dni koszmarnie się czuję, naprawdę słabo , ledwp trzymam się na nopgach a własciwie nie trzymam się o dwie doby strasznie boli mnie glowa, nie poszłam do pracy, lęzę w łóżku z mokrym ręcznikiem na głwie, do tego mdłości, nie wiem co się ze mna dzieje,może dziś będzie już lepiej. Mam nadzieję ze niedługo wszystkie juz zapomnimy o mdłościach, wymiotach, zgagach hi i innych i tylko będziemy się cieszyły brzuszkami. apropos brzuszka, ja jestem w 12 tygodniu, nic nie przytyłam, brzucha nie ma, tylko ja czuję ze mi troche ciasno w spodniach,
no nic, pozdrawiam wszystkie mamy i wszystkiego najlepszego z okazji dzisiejszego dnia!

• Mamusia
Cześć Dziewczynki!
Przepraszam,że wczoraj tak smęciłam,dzisiaj już wstałam razem ze słoneczkiem i jakoś mi lepiej.Zrozumiałam,że nie dana mi miłość,może jeszcze ktoś nas pokocha...Teraz skupiam się tylko na moim Maleństwie 🙂
Zgryz,mam nadzieję,że dzisiaj poczujesz się lepiej.
Bti ciesze się z powodu bardzo dobrych wyników Twoich badań.
Wszystkiego najsłodszego z okazji Dnia Mamusiek 😘

• Mamusia
Witajcie, dopiero wczoraj znalazłam ten portal, choć o swojej ciąży wiem już od początku kwietnia 🙂 Ja także będę miała swojego maluszka w grudniu, chciałabym dołączyć do Waszego forum.. Obiecuje nadrobić wszystkie zaległości i przeczytać wszystkie wypowiedzi 🙂

Jestem teraz w 11 tyg i wczoraj po raz pierwszy widziałam Maleństwo na usg - niesamowite 🙂

Męczą mnie jeszcze mdłości i wymioty, ale chyba pomału ustępują, bo od kilku dni czuję się lepiej 🙂

Pozdrawiam wszystkie Grudniowe Mamy w Dzień Mamy 🙂

• Mamusia
witaj jussi gratuluje dzidziusia wiem jak fajnie jest jak sie robi USG i wszystko jest oki cudowne uczucie...... 😉
dziewczyny a wiecie co ja mam termin na 2 grudnia a z USG na 29 listopada:laugh: ale mam nadzieje ze mnie nie wygonicie 😲