Skocz do zawartości

2011 lutowe dzidziusie na start!!! :D | Forum o ciąży

aallicee

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
nanusiu mieszkałam na Wygodzie, ale tej części po drodze na Jaroszówkę, nie tej przy Wasilkowskiej 🙂 Nie wiem jak aktualne informacje masz, ale Białystok baaardzo się zmienił przez te 6,5 roku, nie wiem czy poznasz 🙂 I rynek miejski inny i dróg mnóstwo wybudowali i wyremontowali, nowych obiektów trochę powstało (m.in. galerie handlowe, kiedy dawniej to tylko Marko i Auchan 😜) Będziesz zdziwiona jak odwiedzisz 🙂 Znajomy, który do Warszawy się przeniósł i jakiś czas temu stare kąty odwiedził stwierdził, że teraz Białystok tak bardziej... światowo wygląda 😜

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A w temacie spania... Jak narazie nie narzekam. Staram się zgodnie z zaleceniami spać na lewym boku, ale gdy zaczyna mnie boleć biodro, to nie ma bata, muszę się przecież przekręcić 😜 A dam radę i na pleckach jeszcze pospać (tak na pół-pleckach dla ścisłości) i na prawym Malutka nie protstuje. A w nocy to chyba śpi razem z mamusią, albo rusza się bardzo delikatnie, bo mnie nie budzi 🙂 Do toalety też nie muszę wstawać... Kurcze... może ze mną coś nie tak 😜

• Mamusia
Hej 🙂
Natalko wyjelas mi to z ust 🙂 wlasnie mialam pisac na temat spania na prawym boku 🙂
Ja niedawno zwloklam sie z lozka , oczwiscie obudzilam sie duzo wczesniej ale patrzac przez okno yyy stwierdzilam ze zostaje w lozku 🙂 Zime mamy !!! i to taka konkretna . Nanus jak skrecisz lozeczko daj fotki na blog 🙂
Co do filmiku super !! Mysle o skonstruowaniu wlasnego 😁 Ale to dopiero po slubie 🙂
A teraz z innej beczki 🙂 Czym smarujecie brzusie zeby uniknac rozstepow ?? wiem wiem z tym sie podno nie wygrywa ........ ale ...... lepiej unikac 🙂 wiec jak jest z tym u was??

• Mamusia
Nanusia śliczny flmik, aż się wzruszyłam 🙂
Evek ja smaruje od początku ciąży całe ciało oliwką, teraz akurat od 2 dni używam bambino, ale nie bardzo mi sprzyja bo jak sie kładę po posmarowaniu to mnie ciało gryzie, tak jakby swędzi :/ muszę zmienić z powrotem na johnsona. No i jak na razie (odpukać) na brzuszku i piersiach nie mam rozstępów, bo na pupie to już miałam przed ciążą 😞
Dzisiaj w końcu kupiliśmy butelki i smoczki lateksowe 🙂 wybrałam firmę NUK. Mam nadzieję, że mała chętnie będzie z nich piła mleczko i herbatkę 🙂 a Wy na jakie się decydujecie?
Też tak zajadacie mandarynki? Ja codziennie pół kg to minimum 🙂

• Mamusia
monic87 napisał(a):
a powiedzcie dlaczego zaleca sie wlasnie spanie i lezenie na lewym boku? bo za bardzo nie wiem ☺️

milej nocki, ja spadam na imprezke barborkowa..oj a mi sie nie chce 🥴

no kochana miłego balowania 🙂
co do spania na boku to z tego co pamiętam to jest o wiele mniejszy ucisk na narządy w sumie nie pamiętam dokładnie jak to było ale właśnie lewy coś tam było o lepszym dokarmianiu łożyska tzn. lepszy przepływ krwi aj aż sobie jutro poczytam odświeżę wiedzę bo pozapominałam ☺️

• Mamusia
😁
nanusia filmik świetny ja to laik jestem w te klocki prędzej coś zepsuję niż taki filmik zrobię ☺️
Evek ja niczym nie smaruję i jak na razie to spokój a tak na marginesie to właśnie jak się myłam to prosiłam męża żeby zobaczył czy pod brzuchem się nie robią bo tam to ja nie widzę 🤪
Joanna co do butelki to ja na razie mam komplet do ściągania pokarmu i tam jest butelka i więcej na razie nie kupuję firmy chicco
a mandarynki tak dosłownie tonami mąż się śmieje że do Hiszpanii mnie wyśle to taniej go wyjdzie 🙂
miłej nocki w weekendu 🙂
aha nanusia ja też chcę piętki oglądać 🙂 chyba za dużo skóry mam ihihih

• Mamusia
Joanna ja od początku używam oliwki bambino i nic więcej rozstępu żadnego jak do tej pory (odpukać :P) podobnie jak ty mam na pupie ale to już miałam wcześniej i na wewnętrznej cześci ud
tez mam ale to jak wcześniej najpierw przytyłam potem schudłam i zostały pamiątki 🙂 Ciesze sie że jak na razie brzusio gładki i oby tak do końca 🙂
Ufff ale pojadłam u rodziców hehehe, i dobrze że tak blisko siebie mieszkamy bo zimnno jak brrrr. Mały kopie wierci sie więc uciekam do wyrka leżeć na zalecanym lewym boku hihihi chodz wygodniej mi na prawym jakoś 😞 buziaki brzusie :*

• Mamusia
Widze ze sposoby na rozstepy te same 🙂 Ja rowniez uzywam oliwki z tym ze z maslem kakaowym . Rano wsmarowywuje balsam , gdyz nie brudzi ubran 🙂 a pizama - mniejsza strata 🙂 Narazie na brzuchu rostepow nie mam , sa te z przed ciazy jak to okreslila Ewcia - pamiatki 🙂
Dzisiaj w nocy mikolajki ech..... my juz za duze jestesmy na nocne prezenty 🙂:P Nie mnie jednak mam nadzieje ze Mikolaj przyjdzie do mnie i w cale sie nie obraze jak znajde prezent obok lozka badz pod poduszka :P
A wyobrazcie sobie ze za rok bedziemy obdarowywac nasze maluszki , i bedzie to ich pierwszy Mikolaj , ale fajnie 😁 To beda iscie magiczne swieta 🤪
Pozdrawiam brzuchatki , milej niedzieli :*

• Mamusia
A czy mikolajki nie sa 6 Grudnia??? Jutro jest 5 hmmmm 😁 Chyba w poniedzialek sa mikolajki..
Joanna ciesze sie ze filmik sie podobal 🙂 zaraz skonstruje kolejny filmik jak pokoik sie zmienial 🙂 tazke dam wam znac kiedy mozecie obejrzec. Lurzeczko sliczne bardzo mi sie podoba 😁 w sklepie jak je bralismy to bylo wystawione w wisniowym kolrze a my wzielismy jasne 🙂 i jest duuuzo leprze... ahhhh Evek jeszcze raz ci mousze powiedziec, ze pierozki byly wspaniale- dziekowac !! 😘 Dziewczyny kiedy ubieracie choinke ??? Ja jutro 🙂 moj maz juz wszystko poprzynosil z piwnicy 🙃 heheh a i zapomnialam wspomniec, ze u mnie tez juz sniegus spadl jupiiii 😉 az sie zachcialo choinki... Buziaczki :*

• Mamusia
hej 🙂
ale mnie dzisiaj głowa boli 😞 mam nadzieję że niedługo przejdzie zobaczymy za oknem sypie śnieg ale zimno aż tak bardzo nie jest podobno tak mąż mówił bo był z psem na spacerze
co do mikołajków to tak prezenty z niedzieli na poniedziałek ,a choineczkę dzisiaj ubieramy 🤪 tylko ma męża muszę poczekać bo musiał na 3 godz na fuchę wyskoczyć 🙂 więc czekam z wypiekami na buzi rozmarzona jak choinka pięknie będzie wyglądać 🙂 🙂 🙂 trzymajcie się kochane póżniej może zajrzę 🙂miłego dnia

• Mamusia
Hej dziewczynki.
Co do rozstępów - od początku ciązy stosowałam krem na rozstępy firmy Babydream - robiony dla Rossmana. Niestety, ostatnio zauważyłam, że pojawiły się 2, takie centymertowej długości po bokach przy miednicy. 😞
Nanusia - filmik piękny. Ja niestety jestem antytalent i nie umiałabym czegoś takiego zmajstrować.
A co do choinki, to my dopiero przed świętami będziemy dekorować dom, taka już u nas tradycja. A przyznam, że chętnie już coś bym zaczęła robić.
We wtorek moja Mama się do nas przeprowadza na 3 dni, bo Tata jedzie na jakiś kurs i nie chce sama siedzieć w domu i pomoże mi z prasowaniem ciuszków mojego Misiaczka. Niby takie malutkie, ale prasowania pełno.

• Mamusia
Rozstępy to ja mam straszne po pierwszej ciąży. Mimo stosowania kremów, masaży i tp nie udało mi się przed tym uciec. teraz stosowałam fissan ale dostałam uczulenia.
Już prasujecie? no i słusznie. Ja jeszcze nic nie mam przygotowane. Odło.żyłam to na "po świętach" ale nie wiem czy nie robię błędu...

• Mamusia
nanusia - filmik super 🙂
Evek - ja od poczatku smaruje kremem na rozstepy gerber - choc uwazam ze tego sie nie da uniknac - rozstepy jak maja byc to beda. Na szczescie jak na razie ich nie mam 🤪 choc tyle na plus (procz mojej okropnej wagi)

joanna - co do butelek ja mam dwie firmy avent - gratis dostalam u gina. A sama sobie pokupowalam tomme tippee

odnosnie tego lewego boku - dzikeuje za info 🙂

• Mamusia
u mnie brzuszki tez sobie pruszy 🙂 ja juz po zakupach - zabraklo mi michalkow w bialej czekoladzie 😁 na dniach mam zamiar dokupic reszte rzeczy - a przynajmniej ceratki i torbe do wozka bo do konca grudnia mam bon do smyka - dodatkowy rabat na zakupy - zawsze to pare groszy taniej

• Mamusia
no choineczka prześliczna już stoi ubrana 🙂 kurczę ale chce mi się świąt 🤪 mąż się rozmarzył że za rok pomagiera będzie miał w chodziku 🙂 już to widzę tylko raczej kolorowa choinka i światełka nie idą w parze będzie wesoło 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Ja też się nie powstrzymałam i choinkę ubrałam 😜 Narazie tylko taką niedużą, ale stoi, świeci i duszę cieszy 🙂 Miałam pewne opory, bo zwykle czekałam aż do Wigilii z ubraniem swojej (takie zachowanie tradycji), ale ten rok jest wyjątkowy to i złamałam się i choineczka stoi 😁 A przed Świętami będzie ta właściwa: duża i pachnąca i zielona i w ogóle z lasu 🙂
To kolorowych snów brzusie 😘

• Mamusia
Hello 🙂
Alowo choinka sliczna i duza fajnie 🙂 Ja dzis z mezem tez ubieralam nagrywalam na kamere i robilam fotki takze tez bede filmik zlepiac do wam dam linka to sobie zobaczycie heheh 🙂 U mnie choinka jest mala ale w tym rokmu podarujemy sobie duza na nastepne swieta jak juz bedzie niunia z nami to damy czadu z choina 🙂
Monic jak tylko przeczytalam o michalkach przypomnialo mi sie ze mam je w szafce w kuchni wlasnie sporzywam jednego 😁
Ciesze sie ze podoba sie wam filmik tu macie linka jak chcecie zobaczyc lurzeczko i ogolnie od poczatku jak robilismy jej pokoik takze zapraszam serdecznie do obezenia 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=kA_NYe-Z5d8
Jade dzis z mezem po prezenty juz sie porozgladac 🙂 bo przed samymi swietami za duzo jest ludzi wszedzie i jest juz wszystko poprzebierwane wiec jade teraz. Bezpieczniej dla mnie jak mniej ludzi 🙂
Nic uciekam 3majcie sie tam i relaksujcie. Buziole 😘

• Mamusia
własnie zrobiłam obiadek i teraz przyszedł mikołaj - poczta z paczka... kupiłąm sobie bluzke - dziwne uczucie bo ostatnio jakos wszytsko co kupowalam to dla Filipka 🙂
a mnie sie dzis dzien pechowo zaczal - pomijajac przyjemne chwile z ukochanym ☺️
popsulam wyswietlacz w telefonie 😞 i sie poplakalam z tego powodu
mam nadzieje ze u was leppiej ten dzien sie rozpoczyna