Skocz do zawartości

2011 lutowe dzidziusie na start!!! :D | Forum o ciąży

aallicee

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Joanna1984 napisał(a):
Wiecie co tak siedzę i myślę nad imieniem dla naszej kruszynki i bardzo podoba mi się imię Blanka, jest naprawdę cudowne, ale niestety nie pasuje do nazwiska Kałek 😞 trochę język się łamie przy wymawianiu, co wy na to?????? Kurcze tak bardzo chciałam by była Blanka, ale teraz sama nie wiem....

Bardzo ladne imie 🙂 a co do polaczenia z nazwiskiem wlasnie fajnie krotkie zwiezle 🙂

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Joanna Blanka to śliczne imię i oryginalne 🙂 Uważam ,że z Waszym nazwiskiem brzmi bardzo ładnie. Jak byś przeczytała artykuł który jakiś czas temu był na onecie to chyba pozbyłabyś się wszystkich wątpliwości 🙂 Pisali ,że ludzie dają dziecku na imię np. Brajan (pisane przez J 🙂) a na nazwisko dziecko ma np. Kiełbasa - Brajan Kiełbasa brzmi dość śmiesznie, albo Kewin Śledź... Ale wiadomo ,że wybór imienia to sprawa indywidualna i kwestia gustu i najważniejsze żeby Wam się podobało. Ja już przestałam patrzeć na to co mówią inni bo doszłam do wniosku ,że i tak wszystkim się nie dogodzi. Połowa mojej rodziny stwierdziła ,że jak damy na imię dziecku Mikołaj to go skrzywdzimy 🙂 Ja tak nie uważam bo mi bardzo podoba się to imię i to jest chyba najważniejsze.
Co do pierogów to narobiłyście mi smaku bo też uwielbiam ruskie 🙂
Malwinka dobry pomysł żeby pierogi na święta zrobić wcześniej bo przed świętami i tak jest bardzo dużo pracy a w naszym stanie to wiadomo że tak szybko wszystko nie pójdzie. Ja chyba też za kilka dni wezmę się za zrobienie pierogów na wigilję i je zamrożę.
Monik dziękuję za dołączenie moich zdjęć do Naszej ciążowej galerii 🙂 Poród rodzinny teoretycznie powinien być bezpłatny ale masz rację ,że mogą sobie doliczyć rachunek za ubranie dla Naszych mężów - o tym w sumie nie pomyślałam.

• Mamusia
taki zakup nie przejdzie bo wchodzac na porodowke i tak ci daja- zreszta wybiore sie tam za kilka dni i sama to sprawdze

co do imienia - naprawde sliczne. I moim zdaniem pasuje do nazwiska. Osobiscie bardzo mi sie rowniez podoba Lena i Julia 🙂 Ale Blanka - super

• Mamusia
halo halo
Dziewczyny ja to juz spakowana do szpitala prawie ze w calosci... Postanowilam, ze to zrobie jak najszybciej po szpitalu bo zaczelam rozumiec, ze nigdy nie nie wiadomo kiedy i jak to sie wszystko rozwaze! Kurcze tak piszecie o tych szkola rodzenia- w sumie to tez bym sie na taka wybrala... Evek co o tym myslisz moze cos bysmy znalazly aha i jak w pitek przyjedziesz to nie zapomnij o pierozkach dla mnie mniammmm 😁
Alowo nie przejmuj sie tym lerzeniem ja wiem dokladnie o czym mowisz bo ja tez jak siedze i nic nie robie to dostaje do glowy, ale teraz obralam nowa taktyke wstaje rano razem z mezem, jem sniadanko i dalej ide spac 🙃 hehehe pospie tak do 11 puzniej cos zjem itp i juz polowy dnia nie ma... Jak narazie wegetuje tylko i czekam do tego Lutego. Szczerze to juz chce miec to wszystko za soba i miec malutka juz w domku 🙂 nie doczekam sie normalnie.... Takze 3maj sie tam Alowo bedzie dobrze jak trzeba lerzec to trzeba to dla naszego dobra 🙂 A co do placzu to ja tez placze duzo i to z byle powodu. Tak juz chyba musi byc. Wogle dziewczyny wczoraj ogladalam TOYS Story 3 🙂 baaaaardzo fajne jak macie mozliwosc obejzenia to bardzo polecam 😁 swietna bajka!
Monic posciel bardzo fajna mi szczegolnie podoba sie ta berzowa 🙂 Ja mam posciel w zwierzatka zoo 🙂 wiem ze takich nie lubicie i bardziej klasyka, ale ja tam uwazam inaczej... Uwazam ze zalezy to wszystko od tego jaki kto sobie styl wymysli. Ja pewnie posciel bym wybrala sama inaa, ale ta dostalam w spadku 🙂 i wymyslilam ze pokuj bedzie safari- takze tylko na kolderce sa zwierzatka a reczta jest berzowa nad lurzeczkiem kupilam takie motylki do naklejenia 🙂 Mam nadzieje ze bedzie okej. Nic uciekam cos zjesc, maz wrocil z pracy trzeba nakarmic dziecko 😜 heheh buziaki 😘

• Mamusia
Mikołaj to również bardzo ładne imię, a zawsze znajdzie sie ktoś kto skrytyykuje i będzie uważał inaczej, dlatego wszędzie piszą, że jak znajomi i rodzina pyta o imię to mówić, ze jeszcze nie wiemy zeby nie nasłuchac się za dużo, Ja niesttety nie wytrzymałam nie mówiąc i już się zaczyna, a co najgorsze, że to moja mama właśnie mnie namawiała 15 minut przez tel żebym się jeszvcze zastanowiła, bo nei pasuje 😞((( już mam mętlik w głowie, zazwczyaj słucham mamy bo prawie zawsze ma racje, jest moją najlepszą przyjaciółką i jak do tej pory się na niej nie zawiodłam.

• Mamusia
nanusia69 napisał(a):
halo halo
Dziewczyny ja to juz spakowana do szpitala prawie ze w calosci... Postanowilam, ze to zrobie jak najszybciej po szpitalu bo zaczelam rozumiec, ze nigdy nie nie wiadomo kiedy i jak to sie wszystko rozwaze! Kurcze tak piszecie o tych szkola rodzenia- w sumie to tez bym sie na taka wybrala... Evek co o tym myslisz moze cos bysmy znalazly aha i jak w pitek przyjedziesz to nie zapomnij o pierozkach dla mnie mniammmm 😁
Alowo nie przejmuj sie tym lerzeniem ja wiem dokladnie o czym mowisz bo ja tez jak siedze i nic nie robie to dostaje do glowy, ale teraz obralam nowa taktyke wstaje rano razem z mezem, jem sniadanko i dalej ide spac 🙃 hehehe pospie tak do 11 puzniej cos zjem itp i juz polowy dnia nie ma... Jak narazie wegetuje tylko i czekam do tego Lutego. Szczerze to juz chce miec to wszystko za soba i miec malutka juz w domku 🙂 nie doczekam sie normalnie.... Takze 3maj sie tam Alowo bedzie dobrze jak trzeba lerzec to trzeba to dla naszego dobra 🙂 A co do placzu to ja tez placze duzo i to z byle powodu. Tak juz chyba musi byc. Wogle dziewczyny wczoraj ogladalam TOYS Story 3 🙂 baaaaardzo fajne jak macie mozliwosc obejzenia to bardzo polecam 😁 swietna bajka!
Monic posciel bardzo fajna mi szczegolnie podoba sie ta berzowa 🙂 Ja mam posciel w zwierzatka zoo 🙂 wiem ze takich nie lubicie i bardziej klasyka, ale ja tam uwazam inaczej... Uwazam ze zalezy to wszystko od tego jaki kto sobie styl wymysli. Ja pewnie posciel bym wybrala sama inaa, ale ta dostalam w spadku 🙂 i wymyslilam ze pokuj bedzie safari- takze tylko na kolderce sa zwierzatka a reczta jest berzowa nad lurzeczkiem kupilam takie motylki do naklejenia 🙂 Mam nadzieje ze bedzie okej. Nic uciekam cos zjesc, maz wrocil z pracy trzeba nakarmic dziecko 😜 heheh buziaki 😘

dzięki nanusia oklask dla Ciebie 🙂 pewnie wszystko zniosę dla małego co do pościeli ja osobiście też lubię zwierzaczki itp.ale wiadomo kwestia gustu małego zresztą też będę ubierać w jakieś czapki i kapturki z uszami 🙂 wyprawkę też mam góra biała z motywem tygryska na boku a spodenki to właśnie takie prążkowane jak tygrys z Kubusia Puchatka no i pod spód białe body 🙂

• Mamusia
Dziewczyny ja tez mialam z imieniem problem moja tesciowa nie moze przezyc ze bedzie Angelica bo ona jak byla kiedys mala to tak swoja lalke nazwala i sie jej kojazy. Ale to bez sensu co mnie to ze jej sie kojazy ja uwielbiam to ime i zawsze je lubilam. Tu w USA ludzie maja taki jakby rytual, ze nie mowia imienia nikomu dopuki dziecko sie nie urodzic i uwazam ze to dobry pomysl. Bo przyjnajmniej puzniej jest takie imie i nikt nic nie powie bo juz jest po fakcie. Zaluje ze tak nie zrobilam. A Blanka imie super uwielbiam sama bym tak nazwala, ale moj brat juz urzyl to imie dla swojej pociechy- fajnie sie sprawdza i nazwisko ma tez nie zabardzo pasujace bo Blanka Szklanko, ale co tam przeciez ime a nazwisko to dwie rozne rzeczy... Niby dobrze zeby okej brzmialy ze soba, ale to jest chyba tez kwestia przyzwyczajenia 😉

• Mamusia
Joanna1984 napisał(a):
Mikołaj to również bardzo ładne imię, a zawsze znajdzie sie ktoś kto skrytyykuje i będzie uważał inaczej, dlatego wszędzie piszą, że jak znajomi i rodzina pyta o imię to mówić, ze jeszcze nie wiemy zeby nie nasłuchac się za dużo, Ja niesttety nie wytrzymałam nie mówiąc i już się zaczyna, a co najgorsze, że to moja mama właśnie mnie namawiała 15 minut przez tel żebym się jeszvcze zastanowiła, bo nei pasuje 😞((( już mam mętlik w głowie, zazwczyaj słucham mamy bo prawie zawsze ma racje, jest moją najlepszą przyjaciółką i jak do tej pory się na niej nie zawiodłam.

na spokojnie musicie sobie pomyśleć mam koleżankę co dała na imię małemu Mikołaj a na nazwisko ma Mikołajczak 🙂 kwestia gustu ja bardzo chciałam Gabriel ale dużo osób właśnie nie pasuje itp .więc wymyśliłam inne Manuel i stwierdzili wszyscy jednoznacznie że Gabriel ładne 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
larosanegra84 napisał(a):
U Nas też miał być Gabryś ale mój mąż uparł się na Mikołaja 🙂 Może jak się malutki urodzi i go zobaczymy to jeszcze nam się odmieni - a powiedzcie jak lepiej brzmi Mikołaj Cupriak czy Gabriel Cupriak? 🙂

kurde trudne nazwisko mąż obok siedzi i mówi że Adam albo Dawid 🙂wiem wiem nie o to pytasz powiem szczerze że nie wiem chyba dłużej musisz się osłuchać 🙂
a widzę że jeszcze Filip masz do wyboru i z tych 3 chyba to byłoby najlepsze ☺️ chyba ☺️

• Mamusia
U Nas też miał być Gabryś ale mój mąż uparł się na Mikołaja 🙂 Może jak się malutki urodzi i go zobaczymy to jeszcze nam się odmieni - a powiedzcie jak lepiej brzmi Mikołaj Cupriak czy Gabriel Cupriak? 🙂

moim zdaniem mikołaj ładniej, łagodzi trudne nazwisko 😉

• Mamusia
A wiecie jak mojej siostry córeczka się nazywa? Gabriela Weinrauder to dopiero jazda dla urzędników :p A syna chcą nazwać Arnold Bernard Weinraduer:p Każdy jej wybija z głowy tego Arnolda, ale ona twardo przy swoim jest, a imię to jest po moim tacie 🙂

• Mamusia
Joanna to Ja współczuję Nauczycielkom jak będą sprawdzać listę w szkole 🙂 ale najważniejsze ,że te imiona podobają się Twojej siostrze : ) Przypuszczam ,że i tak postawi na swoim 🙂 Przynajmniej te imiona w połączeniu z nazwiskiem brzmią bardzo oryginalnie. Pamiętam ,że Ja miałam pół życia żal do rodziców ,że dali mi na imię Kasia bo w czasach jak chodziłam do podstawówki było mnóstwo Kaś - Ja w klasie miałam 4 😞 I zawsze marzyło mi się oryginalne imię...

• Mamusia
Joanna to Ja współczuję Nauczycielkom jak będą sprawdzać listę w szkole 🙂 ale najważniejsze ,że te imiona podobają się Twojej siostrze : ) Przypuszczam ,że i tak postawi na swoim 🙂 Przynajmniej te imiona w połączeniu z nazwiskiem brzmią bardzo oryginalnie. Pamiętam ,że Ja miałam pół życia żal do rodziców ,że dali mi na imię Kasia bo w czasach jak chodziłam do podstawówki było mnóstwo Kaś - Ja w klasie miałam 4 😞 I zawsze marzyło mi się oryginalne imię...

no rzeczywiście tak było w moich rocznikach tak mniej więcej 77- 80 same Kaśki ,Magdy, Anie ,Małgorzaty

• Mamusia
Ech te imiona , dylemat w kazdym calu 🙂
Rowniez mielismy nie lada problem 🙂 Jakos wybrnelismy , chociaz Tomek stwierdzil ostatnio ze i tak Szymon hm.. tak mu w 100% nie pasuje . Powraca non stop do naszego spisu imion . Nie wiem czy wy tez tak macie ale ja czuje to imie, poprostu je czuje, myslac o maluszku w uszach slysze Szymus 🙂
U nas wybor byl o tyle trudniejszy iz u Tomka w rodzinie sa praktycznie sami chlopcy ( ma tylko 3 kuzynki a liczna rodzine) Oczywiscie Szymon jest ju w gronie rodziny , ale tym sie nie sugerowlismy gdyz akorat z ta czescia rodziny nie utrzymujemy kontaktow .
Nanus , nie martw sie w piatek odwiedze Cie z pierogami 🙂 juz je zamrozilam 🙂
No nic , powinnam napisac dobranoc le wy juz spicie i jak wstaniecie to juz nie pasuje wiec poprostu Pa :* buzioooleee