Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂 mieszkam w Londynie i obecnie jestem w 9. tygodniu ciazy 😁 😁 to pierwsza moja ciaza i musze przyznac ze ciezko znosze pierwsze tygodnie... jestem na zwolnieniu juz 3 tydzien bo niestety pracuje w cateringu i nie moge pracowac wymiotujac co pare minut 😞 😞
pozdrawiam 🙂

• Mamusia
czesc ninatr 🙂 gratuluje brzuszka 🙂))) napewno wiesz,ze czasem tak jest,zepierwszy trymestr jest ciezki, mam nadzieje,ze kolejne beda lepsze 🙂dobrze,ze masz wolne potrzeba Ci duzo odpoczynku, wielka rewolucja w Twoim ciele zachodzi 🙂 zapraszamy na forum bardzo chetnie 🙂))

• Mamusia
mam nadzieje ze niedlugo mi przejdzie... najgorsze sa moje zachcianki bo nigdy nie ma w domu tego na co wlasnie mam ochote 😞 powoli zauwazam ze wszystko sie uspokaja. nudnosci mam juz tylko poranne i wreszcie moge patrzec na jedzenie... takze licze na to ze niedlugo poczuje sie lepiej i w pelni bede mogla sie cieszyc z bycia mama 🙂 w piatek mam spotkanie ze swoja midwife czy mozecie mi powiedziec co wlasciwie bede robic na tym spotkaniu??

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Ja od poczatku piore w persilu non bio.No i wszystko jest ok,wiec czemu i ty nie mozesz? 😁 A do mnie zaraz ciezarowceczka wpadnie 😁 Z terminem na marzec hihi.Znikam,bede wieczorkiem

ale persil non bio jest przyjazny dla dzieci 😉
ja piore w fairy i plyn tez fairy, al nie dla specjalnych wymagan, tylko dlatego, ze uwielbiam ten zapach 🙂

witaj ninatrn 🙂

• Mamusia
Jejku,moje slonko zasnelo przytulone do mamusia 🙂 🙂Nie mialam serca jej odkladac 😞No,ale kolezanka zaraz bedzie..Witaj ninatrn.Gratuluje fasolki pod serduszkiem 🙂Mdlosci juz ci niedlugo mina i bedziesz mogla sie brzusiem cieszyc.Powodzenia 🙂I bardzo fajnie,ze do nas dolaczylas 🙂

• Mamusia
Spotkanie z midwife.....hmmmm heheh jak to bylo dawno 😁 o ile pamietam to Ci wyliczy ,ktory tydzien ,zbada mocz albo da naczynko na nastepny raz, zapyta czy jest taus,czy dziecko planowane itd. ja mialam chyba 5 minutowa wizyte pierwsza........
Natomiast druga byla w domu, i wtedy przeprowadzila ze mna wywiad srodowiskowy i nie tylko, pytala o choroby w rodzinie itd. nic nie ukrywaj ani nie pomijaj to wazne dla Waszego zdrowia w ciazy!!!! 🙂
Dostaniesz pakiet powitalny dla swiezych ciazowek, tam sa probki kremow, kupony znizkowe itd.
pozniej za jakis czas dostaniesz taka biala karte certifikatowa,dowod,ze bedziesz mama 🙂
I nie pamietam kiedy pierwszy raz krew pobieraja, ale to chyba pozniej. NIE STRSUJ SIE, najlepsze przed Toba:*

• Mamusia
Hejka Nudata z synkiem tylko ze synek dalej w brzuchu siedzi 😠
Skurcze raz mi sie pojawiaja raz znikaja, czasem staja sie regularne,zeby np po godzinie zniknac calkowicie. Wczoraj od tego wszystkiego to juz mega dola zalapalam,bo juz mam naprawde dosyc 🥴
Dzis w teorii mam termin, ale niestety dzidzius kalendarza nie uznaje i sobie dalej kopie Mame po zebrach....ech...marudna jestem...Boli mnie wszystko i nic z tego nie mam...ide sie sokiem pomaranczowym upic 😮

• Mamusia
A dzisiaj ja jestem pierwsza!O dziwo 😮 🙃
Ja piorę fairy i płyn do płukania comfort dla dzieci ,ale też piorę w tym swoje ciuchy bo mi się podobają zapachy ,a po tytm płynie ciuchy są takie miękkie i delikatne 🙂
A słoiczek pierwszy dokładnie ,w którym miesiącu dałyście?
JA teraz soczki z wodą rozcieńcza małemu i smakują mu bardzo 😁 i mamy następny etap , daję małemu grzechotki czy gryzaki w rączki to tak fajnie trzyma i patrzy na nie i od razu do buźki ... :P
A jak się krzyczeć nauczył...
Ja tez witam nową brzuchatkę :P na początku też miałam mdłości i zawsze musiałam mieć z rana coś pod ręką ,żeby przekąsić ,bo inaczej z łóżka wstać nie mogłam 😉 i myślalałam ,ze to będzie dziewczynka ,że tak zawroty głowy itd bo tak mówią przecież 😉
Nudata ja urodziłam 3 dni po terminie 🙂 trzymam kciuki za Ciebie :*