Skocz do zawartości

Swędzący brzuch | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 76
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Pewnie,że da się przeżyć 🙂 ale np.w tramwaju ludzie dziwnie patrzą,gdy już nie wytrzymuję i się drapię:P w domu chodzę z brzuszkiem odkrytym i natłuszczonym olejkiem i wtedy jest lepiej 🙂

No i mam przyczynę swojego swędzenia brzusia-popołudniu wyskoczyła mi wysypka czerwona 😞 smarowałam się przez 2 dni oliwką Johnson baby z rumiankiem i ta wysypka pewnie po tym 😞
Kupiłam wapno i dzisiaj troszkę lepiej,mam nadzieję,że szybko zejdzie
Nie wiem co mnie podkusiło,bo od początku ciąży stosuję olejek na rozstępy,który jest bardzo dobry

oli napisał:
oliwki te sa bardzo uczulajace , nie poleca sie ich tez dla malych dzieci , lepsza jest bambino 🙂 a teraz jak masz wysypke kup sobie w aptece krem elo -baza zaraz powinno pomoc i mozesz w ciazy go stosowac pozdrawiam 🙂

dziękuję,ale drugi dzień piję wapno i schodzi 🙂 całe szczęście
Nigdy więcej Johnson!!!
Będę nadal swój sprawdzony olejek stosowała,bo jestem z niego zadowolona i żadnych rozstępów nie mam:laugh:

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
ja wcieram oliwe z oliwek :P i podkradam synkowi nawilżający krem ojlatum oraz bethapanten troszke pomaga,ale swedzienie ogólnie jest straszne 🙃 czasmi w nocy kłade sobei taka gruba warstwe kremu bez wcierania i czekam az sam wchłonie:laugh: pamietam jak w pierwszej ciazy na usg w 38 tyg az sie doktor smiał bo co mi kładł zel na brzuch to zaraz go wchłaniało 🙃

najgorzej jest w okolicy pępka 🤢

• Mamusia
A ja Wam powiem,że mnie oprócz brzucha strasznie swędzą piersi normalnie mogłabym się wciąż drapać:-) Smaruję się oczywiście kremikami,bo na oliwkę jestem uczulona,ale to i tak za wiele nie pomaga.Kurcze z pierwszym dzieckiem nic mnie nie swędziało i nie miałam ani jednego rozstępu,a teraz sama nie wiem co się dzieje.Może już jestem za stara na rodzenie dzieci:laugh:

• Mamusia
Swędzi strasznie swędzi bo naciąga sie skóra,a powiem wam ,że przedwczoraj zobaczyła mnie bratowa mojego męża to powiedziala,że miała taki brzuch w 3 miesięcu a ja jestem w piątym ,chociaż i tak mi się wydaje ,że teraz zaczął rosnąć w oczach. 🙂 Pozostaje nam chyba tylko oliwienie i masowanie.

• Mamusia
mnie swędziały piersi pomimo smarowania no i niestety to był objaw pojawionych się później roztępów ☺️

co do brzucha też mnie swędział ale przestał naszczęście na brzuchu roztępów nie mam - odpukac w klawiaturę 😉

• Mamusia
jejku mnie też pojawiło się swędzenie 😞ale nie jest jeszcze tak źle jak w ciąży ze synkiem 🙂nie zapeszając....najlepsze że przez to moje podrapywanie mój mąż też musi się podrapać....zresztą on to chyba tą ciąże przechodzi razem ze mną bo też ma czasem zachcianki:P noi brzusio ma całkiem całkiem hihi

• Mamusia
co do oliwek to ja używam johnsona dla dzieciaczków...na szczęście nie uczula.mnie natomiast strasznieee!!!ze zdwojoną siłą i nie tylko ona,dlatego wolę dodac do kąpieli a do smarowania używam różnych balsamów i mleczek do ciała.podobno dobra jest firma oil dla dzieciaczków ale skóra dzieci za szybko się przyzwyczaja i po zmianie na inny kosmetyk wychodzi uczulenie 😞