Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień dobry Mamusie 🙂
Niunia cieszę się, że dobrze się czujesz. Tylko się nie przeforsuj z tymi porządkami. Pisałaś, że wracasz do szkoły rodzenia. Powiedz lekarz Ci normalnie już pozwolił? ja po ostatniej wizycie musiałam zrezygnować a miałam zacząć 3 stycznia. 😞 I jakoś źle mi z tym bo bardzo się na nią nastawiłam. Teraz boję się, że nie będę wiedzieć co robić.
Dziewczyny dużo z Was będzie chodziło do szkoły rodzenia?

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mogę chodzić normalnie i na wykłady i na ćwiczenia, w szkole rodzenia nie ma takich ciężkich ćwiczeń, ale Pani położna wie, że u mnie co jakiś czas są komplikacje i sama mi mówi kiedy mam powtarzać ćwiczenie a kiedy tylko patrzeć, więc w razie czego nie wykonuję tych niebezpiecznych ćwiczeń. Bardzo mi się tam podoba, więc się cieszę, że wracam. W następny piątek idziemy z mężem. Zajęcia są 3 razy w tygodniu, ale Ja chodzę tylko w piątki, bo wtedy można zabrać męża, a z nim mi raźniej. Na początku godzina ćwiczeń, oddychanie, słuchanie serduszka, a potem godzina wykładu. Może zapytaj lekarza czy wolno Ci iść chociaż na same wykłady i oddychanie, a te inne ćwiczenia to byś sobie np. siedziała.

• Mamusia
witajcie mamusie ;*
niunia bardzo duzy masz juz brzuszek 😉 OKLASK dla was!
w porownaniu do mojego to mój jest bardzo malutki, za bardzo nie widac ze jestem w ciąży.. ;( Chciałam dodać foto mojego brzuszka, ale niestety nie idzie.. nie wiem dlaczego ;|
Prędzej czytałam, że któraś z was ma częste twarnięcie brzucha, mój lekarz ostatnio właśnie wspomniał gdyby często twardniał mi brzuch (twardnieje, puszcza, twardnieje, puszcza w mniej wiecej w tym samie tempie) oznacza , że szyjka się skraca i trzeba jak najszybciej zgłosić się do lekarza!
Wczoraj się wystraszyłam , bo robiłam małe porządki żeby już meble stawiać do kuchni i tak mnie rozbolało krocze... położyłam się i po jakimś czasie ból ustał na szczęście.
Maluch w nocy dał mi takiego kopniaka , że aż podskoczyłam na łóżku 🙂 łobuz mały <3
Co do koftaników to mam pare, myśle że wystarczą. W ogóle to mam już bardzo dużo ubranek, a clągle dokupuje bo nie mogę sie powstrzymać. Pewnie jeszcze dostane reklamówki z ubrankami bo moja kuzynka i znajoma urodziły córeczki 😉
Do szkoły rodzenia się wybieram ; )

• Mamusia
patii0423 napisał(a):
Wczoraj się wystraszyłam , bo robiłam małe porządki żeby już meble stawiać do kuchni i tak mnie rozbolało krocze... położyłam się i po jakimś czasie ból ustał na szczęście.
Maluch w nocy dał mi takiego kopniaka , że aż podskoczyłam na łóżku 🙂 łobuz mały <3

Ladne mi male porzadki skoro az cie rozbolalo. Widze ze coraz wiecej dziewczym ma syndrom gniazda - sprzatanie i urzadzanie, mnie tez pewnie dopadnie jak juz do PL wrocimy. A co do kopniaczkow podskakiwaczkow to az mi sie smiac che jak takiego dostane 🙂
Co do zakupow to my sie dzisiaj wybieramy, maz potrzebuje pare rzeczy a przy okazji oewnie cos dla maluszka do koszyka trafi. Wozek mam juz wybrany, wkeje wam llinka wieczorem bo z pracy nie moge akurat tej stronki otworzyc. Lozeczko dostajemy od znajomych a drugie kupujemy turystyczne zeby bylo u rodzicow jak na weekendy bediemy przyjesdzac a potem na lato jak bedizemy gdzies jechac.
A ta salatka kebab to mi smaka narobilas - tez ja lubie, nawet chyba mam wszystko w domu, moze sobie tez zrobie 🙂

Witajcie mamusie dzieki za zainteresowanie tym twardnieniem :] juz o niebo lepiej juz nie twardnieje tak czesto jak wczoraj! Mi pomogło lezenie i magnez. Mam nadzieje ze sie tam w srodku nic nie dzieje, wizyta w przyszłym tygodniu może dotrwam! Chyba ze znów bedzie twardniał to wtedy do szpitala pojade bo mojego gin nie ma do poniedziałku!
A co do kaftaników ja kupiłam kilka, mam małą siostrę i pamiętam że takie kaftaniki się przydają:] jeszcze dostane całą paczkę od szwagierki tak że bedzie z czego wybierac!
Dziewczyny kupiłyscie juz wózki? Bo od przyszłego roku mają podrożec i sie zastanawiamy czy może nie kupic ale jakas taka przesądna trochę jestem a rodzinka to już wogóle 🙂 i nie wiem. My wybraliśmy wózek Diverso - Ed-re-ma. Bardzo nam sie spodobał i cena dośc przystępna!
tutaj link http://allegro.pl/ed-re-ma-diverso-3w1-gratisy-nowa-kolorystyka-i1390074612.html

• Mamusia
matlega_s to dobrze ze juz ci tak nie twardnieje ;]
ja już kupiłam wózek chyba już we wrześniu bo trafiłam na bardzo fajną okazję, http://allegro.pl/super-wozek-focus-nowalex-polski-gratis-kurier-i1377287632.html akurat mi się podoba bo się tak "bujaja" nie jest taki sztywny.
matlega_s bardzo ładny wózeczek i cena całkiem przystępna.

• Mamusia
Ja niestety nie moge spojrzec na wasze wozki bo mam te strony w necie z kompa w pracy poblokowane...spojrze w domu, tez mamy wybrany wozek, przesle wam linka wiczorem. Tymczasem namierzylam fajne lozeczka, podaje link:
http://www.pietrus.pl/produkt-511.html
jest tez wariant z baldahimem, slodkie tylko ja chyba wole z szuflada...

• Mamusia
tylko że ten wózek ma jeden minus - jest trochę ciężki, jakbym mieszkała w bloku to nie wiem jak bym go wnosiła. 😜 moja siostra jak była już po porodzie to dostała drogi, sztywny i ciężki wózek bo nikt nie pomyślał z rodziny od mojego szwagra że będzie go sama targać na 4 piętro.. a teraz robią naprawdę fajne i lekkie wózki..

• Mamusia
Pati juz tez dawalam tutaj ten link..Naprawde fajna stronka, no i jak ktos nie planuje chodzic do szkoly rodzenia to ta wersja online jest jak znalazl 🙂
My tez juz mamy wozek. Jeszcze tylko wanienka jest nam potrzebna i zrobic pokoik. I juz wszystko gotowe bedzie czekalo na moja kruszynke 🙂

• Mamusia
Kaczuszka lozeczko sliczne..Widzialam juz gdzies takie w sklepie i do kompletu byla komoda i przewijak..
Ja narazie mam kolyske a jak mala podrosnie to kupujemy lozko z Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70116002
Niunia ten wozek z Tako jest bardzo ladny 🙂 Podpowiadam jakbys miala dylepmat, ktory wybrac 🙂 I ten kolorek sliczny.

• Mamusia
Maja lozeczko moglam podpatrzec - fajne, a nie pamietasz gdziw widzalas taka komode i przewijak?
Ten wozek ktory wybralam bardzo mi sie podoba ale nie nalezy do najlzejszych, a bede musiala nosic go na 1 pietro - z tym ze stelarz zostanie na parterze w ;komorce' wiec chyba nie bedzie zle. My tez nie mamy jeszcze wanienki, ani kosmetykow. Nad kolyska sie zastanawialam bo podobno noworodki lubia mala przestrzen, no i sleiczne sa te kolyski, tylko ze starczaja na jakies 3 miesiace i to mnie wlasnie troszke znichecilo....

• Mamusia
Kaczuszka ja widzialam te rzeczy w sklepie Askot we Wroclawiu ale ten sklep chyba jest jedyny w Polsce..Jeszcze wydaje mi sie, ze widzialam w sklepie Gluck.
Co do kolyski to ja kupilam taka za 170 zl
http://allegro.pl/2w1-kolyska-lozeczko-rozowa-niebieska-i1374771847.html
z tego co zauwazylam to miejsca jest wiecej niz w mojej gondoli w wozku 🙂 Takze mysle, ze starczy na ok 5 m-cy..No chyba, ze jakiegos olbrzyma urodze 🙂

Kaczuszka ja właśnie dziś byłam na zakupach i widziałam to samo łóżeczko i chyba będziemy je kupować 🙂 no i właśnie tam był do tego przewijak i komoda... ja widziałam w sklepie w Zabrzu "WsZystko dla dziecka". Z tym, że na allegro powinnaś znaleźć.. no albo pochodź po jakichś sklepach z rzeczami dla dzieci..