Ja mieszkam w Brukseli a tutaj becikowe dostaje sie przed porodem, w koncu sa to pieniadze potrzebne zeby dzieciaczek mial wszystko po przyjsciu na swiat, tutaj o tym pomysleli, a i kwota tez jest wieksza bo tu dostaje sie ok.1200 euro tylko ze trzeba pracowac legalnie, i w ciagu 14 dni po porodzie dostarczyc akt urodzenia do urzedu.
Niunia26 , myśle że pieluszki wielorazowe się przydadza ; ) i chyba pare sztuk jeszcze dokupie.
Samantka.. w każdym kraju jest inaczej , a niestety w Polsce najgorzej ;/
A wiec pieluszki eco widzialam w telewizji takie super sliczne itd tylko ze trzeba miec ich wiecej ok 20szt liczcie sie z tym ze na poczatku dzieciatko ok 8 razy robi kupke a wiadomo siusiu itd tez wydala wiec ok 10szt dziennie idzie .
a rozki coz my mielismy 2 bo na poczatku dzieciatko spi w rozku 😉 rozki sa rewelacyjne jednak z usztywnianego wyciagnelam ta wkladke bambusowa bo tylko nam przeszkadzala i spalilam. jakby ktoras z was chciala mam zolty rozek w misie wspinajace sie po drabinkach.
ahhh nie zapominajcie tez o pieluszkach tatrowych i flanelowych 🙂 jakies 20szt sie przyda zwlaszcza na poczatku jak malenstwu sie ulewa .
Ja raczej jestem za pieluchami jednorazowymi, bo na początku trzebaby było dużo prać, jak wiadomo niemowlak robi często kupkę i siusiu...(poza tym są drogie, a trzeba kupić więcej, bo chyba nie chciałby nikt prać 2 x dziennie pieluch...) takie pieluszki jednorazowe myślę, że by zdały egzamin u starszych dzieci.
A laktator to kto jak chce... lepiej rozważyć to już po porodzie, bo nigdy nic nie wiadomo... ja dostałam taki ręczny, ale sama nie wiem czy mi się przyda... chociaż, częściej się przydają. Słyszałam też że można wyporzyczyć w szpitalu. Przynajmniej tu u mnie.
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
samantka
Ja mieszkam w Brukseli a tutaj becikowe dostaje sie przed porodem, w koncu sa to pieniadze potrzebne zeby dzieciaczek mial wszystko po przyjsciu na swiat, tutaj o tym pomysleli, a i kwota tez jest wieksza bo tu dostaje sie ok.1200 euro tylko ze trzeba pracowac legalnie, i w ciagu 14 dni po porodzie dostarczyc akt urodzenia do urzedu.
patii0423
Samantka.. w każdym kraju jest inaczej , a niestety w Polsce najgorzej ;/
samantka
fredeczkaa
Widze ze na tapecie temat pieluszek eko i rozkow.
A wiec pieluszki eco widzialam w telewizji takie super sliczne itd tylko ze trzeba miec ich wiecej ok 20szt liczcie sie z tym ze na poczatku dzieciatko ok 8 razy robi kupke a wiadomo siusiu itd tez wydala wiec ok 10szt dziennie idzie .
a rozki coz my mielismy 2 bo na poczatku dzieciatko spi w rozku 😉 rozki sa rewelacyjne jednak z usztywnianego wyciagnelam ta wkladke bambusowa bo tylko nam przeszkadzala i spalilam. jakby ktoras z was chciala mam zolty rozek w misie wspinajace sie po drabinkach.
ahhh nie zapominajcie tez o pieluszkach tatrowych i flanelowych 🙂 jakies 20szt sie przyda zwlaszcza na poczatku jak malenstwu sie ulewa .
Jak sie czujecie ?
samantka
A laktator to kto jak chce... lepiej rozważyć to już po porodzie, bo nigdy nic nie wiadomo... ja dostałam taki ręczny, ale sama nie wiem czy mi się przyda... chociaż, częściej się przydają. Słyszałam też że można wyporzyczyć w szpitalu. Przynajmniej tu u mnie.