Skocz do zawartości

tętno i ciśnienie w ciąży | Forum o ciąży

Moniś

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
napiszcie proszę jak tam z waszym tętnem w ciąży ile wynosi ? i jakie macie ciśnienie

Bo ja mam ciśnienie tak 115 na 65 natomiast z tętnem jest gorzej to znaczy ja gorzej je znoszę mam tak na dzień dobry 105 prawie cały czas
Wiem że może tętno byc podwyższone w ciąży z racji przybranych kilogramów i ogólnego ciężaru ale czasem nie mogę zasnąc gdyż słyszę swoje tetno w gardle i nie mogę uspokoic oddechu 🤢

• Mamusia
ja też, gdzie nie przyłożę rękę, to czuje pod skórą swoje tętno! :laugh: teraz mam 84 uderzenia/min, a ciśnienie podobne do Twojego 🙂

krwi jest więcej, dlatego serce musi się nieźle napracować. przed samym porodem jest jeszcze gorzej! więc pewnie tętno też jeszcze mi urośnie, jak u Ciebie.

jeśli pijesz kawę, to zrezygnuj. staraj się zrelaksować przed snem. ale to też pewnie stres przed porodem. może melisa? 🙂 spacer wieczorny na świeżym powietrzu?

pozdrówki!

Moniś napisał:
napiszcie proszę jak tam z waszym tętnem w ciąży ile wynosi ? i jakie macie ciśnienie

Bo ja mam ciśnienie tak 115 na 65 natomiast z tętnem jest gorzej to znaczy ja gorzej je znoszę mam tak na dzień dobry 105 prawie cały czas
Wiem że może tętno byc podwyższone w ciąży z racji przybranych kilogramów i ogólnego ciężaru ale czasem nie mogę zasnąc gdyż słyszę swoje tetno w gardle i nie mogę uspokoic oddechu 🤢

Ja mam podobnie-ciśnienie niskie ok. 96/54 a puls ok.100 i szczególnie wieczorem aż czuję jak dudni mi serducho.Lekarz polecił melisę pić,bo na razoie nie chce mi nic przepisywać.Tachykardia jest często w ciąży 😞

Moniś napisał:
w ponidziałek idę na badania do szpitala na kilka dni bo dziś miałam tętno 137 jak wstałam i ogólnie cały dzien mi słabo zdażało mi się zapewne już większe ale nie powiązywałam tego że mi duszno i słabo z tętnem

Trzymam kciuki,żeby minęło i żebyś szybko wróciła do domku 🙂

ja z kolei cierpie na nadcisnienie w ciazy...dzisiaj mialam np 140/100 a w czwartek 148/95 wiec wysokie dosłałam tabletki na unormowanie cisnienia jesli one nie poskutkuja to czeka mnie wizyta w szpitalu:/ a tetno wacha mi sie miedzy 92-100 uderzeń /min wiec jednym slowem nie ciekawie:/

• Mamusia
ja niestety też mam niskie ciśnienie tzn. 100/60 , 110 zależy od dnia a tętno płodu to tak przeważnie 100. Niestety czasem to mnie głowa tak boli jak niskie ciśnienie jest że hey 🙂 ale wolę już mieć niskie niż za wysokie 🙂 Pozdrawiam Serdecznie 🙂

• Mamusia
Ja tez mam niskie cisnienie nawet o tym nie wiedzialam bo zawsze bylo ok ale bylam ostatnio kilka dni w szpitalu i nie moglam uwierzyc,moje stale cisnieni to 105 na 65,jednego dnia bylo 98 na 58,bylam w szoku az sie smialam ze ludzie z takim cisnieniam nie zyja...:P ,ale to podobno normalne w ciazy...