Skocz do zawartości

Kopie ! | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 539
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
Na moim etapie ciąży dzidzia już tak nie kopie lecz "rozciąga się" 😆 I to dosyć boleśnie. Siłuje się z brakiem miejsca :laugh: Ale najfajniejsze są czkaweczki 🤪 ciągle powtarzam, że będzie mi tego brakowało 😞 jeszcze troszkę i mój brzuszek będzie taki pusty 😞 i nie będzie podskakiwał ☺️ ale za to dzidziulkę będę miała już przy sobie 😆

• Mamusia
pierwsze bardzo delikatne muśnięcia i bąbelki poczułam w 15 tgodniu 🙂w kolejnych tygodniach czułam już częste łaskotanie,silniejsze pukanie,a teraz w 18/19 tygodniu czuje już kopniaki i jak się przekręca maleństwo,zmienia pozycję,świetne uczucie czuć małą istotkę w środku 🙂Tak się przyzwyczaiłam do tego,że jak się nie rusza dłużej w ciągu dnia to zaczynam się martwić czy wszystko wporzadku:P Po porodzie napewno będzie mi tego brakować.. 🙂

• Mamusia
Zawsze możesz odwiedzić ginekologa, który posłucha czy jest tętno. Kuzynce chłopaka w 5 m-cu tętno maleństwa zanikło i dziecko zmarło. Ja tam wolę dmuchać na zimne, możesz kupić sobie taką apararutę domową i słuchać sobie serduszka samej w domku kiedy będziesz zaniepokojona 🙂

• Mamusia
agga83 ponoć to normalne że codziennie nie odczówa się na początku Maleństwa. Ja pierwsze ruchy poczułam w 17tc a później miałam prawie 2 tygodnie przerwy(czasami się zdarzało, że coś poczułam)A może jesteś tak zajęta, że nie zwróciłaś na to uwagi? Jeżeli Ciebie to uspokoi to kup sobie doperek i słuchaj codziennie ruchów Maleństwa. ja osobiście używam stetoskop (jest tańszy) i również jak jest spokój to nawet słyszę serduszko Kruszynki. Nie denerwuj się bo napewno to nie wpływa korzystnie na Cieie i Maleństwo. Głowa do góry będzie ok:*

• Mamusia
Dzięki dziewczyny za odpowiedz. agniesia6891 posłucham Ciebie i kupie sobie takie urzadzenie przynajmniej bede spokojniejsza. Dagaaa tobie rowniez dziekuje choc u mnie z ginekologiem to jest tak ze kazda wizyta kosztuje 150 zł wiec jakbym miala sie tak z wszystkim zwracac do niego to niestety na zycie by mi nie starczylo :/ Jest to moja pierwsza ciaza i stad te niepokoje. Pozdrowionka

• Mamusia
Kochana Agga83 moja mama ma problemy z ciśnieniem więc stetoskop jej podkradam 😉 A ona na tym korzysta bo nie chce mi dać jak chociaż chwili wnuczka czy wnuczki nie podsłucha, więc oby dwie mamy z tego korzyści:P Podejrzewam że nawet w zwykłej aptece kupisz stetoskop (mnie na doplerek nie stać, ale też bardzo dobrze i wyraźnie słychac Maleństwo) ale tak jak napisała Dagaaa na allegro pewnie też coś będzie.

• Mamusia
KOchana ale jak słyszysz chociaż bulgotanie to znaczy że z Maleństwm jest wszystko w pożądku bo sobie pewnie pływa 😁 A serduszko słyszałam jak bardzo sięwyciszyłam i skupiłam (a może mój Skarbek kopał mnie bardzo delikatnie w ściakę macicy 🤔 ?)Jest wszysko w pożądku i to jest najważniejsze 🙂

• Mamusia
agga83 napisał:
Dzieki dziewczyny.
Juz mam ten stretoskop ale jakos nie slysze nic oprocz bulkania hih.
Pozdrowionka

agaa83ja tez tak mam 🙂raz serduszko slyszalam tylko... a to dlatego tak ciezko jest z tym poniewaz trzeba byc bardzo blisko serduszka zeby jeslyszec a malenstwo roznie sie uklada buziaczki

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
ewelinkaa08 napisał:
co do kopniaczkow to ja pierwsze ruchy poczułam gzies w 16 tygodniu..pozniej juz czesciej teraz to juz sa solidne kopniaki 🙂

ewelinkaa08 napisalas tydzien temu ze czujesz solidne kopniaczki ...ja teraz jestem w 24 prawie 25tc i kopniaczki sa pewne ...ale nie sa az tak solidne hmmm... zazdroszcze caluski

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
Ponoć dziecko powinno sie troche uspokoic pod koniec ciązy ale gdzie tam! Mała jak mi dziś zasunęła porcję kopów to aż łzy leciały- mam tak obitą prawa stronę że jest to aż piękący ból od środka. Nic przyjemnego i niebardzo mnie już to cieszy- drobne ruchy rano i w ciagu dnia sa miłe i fajne ale ataki wieczorne to juz gruba przesada 🥴

• Mamusia
Ja poczułam pierwsze ruchy w 21 TC, i z tygodnia na tydzień są coraz mocniejsze. Zauważyłam wzmożoną aktywność synka późnym wieczorem i rano po przebudzeniu. Ogólnie bardzo miłe uczucie, zastanawiam się z kim on tak tam walczy 😉
pozdrawiam sierpniowe przyszłe mamuśki
Kasia

ruchy mojej dzidzi to jeszcze delikatne takie,,,no z tego co czytam to wiele jeszcze mnie czeka 🤪 🤪 ale wiecie co?UWIELBIAM TO UCZUCIE 😁

pozdrawiam wszystkie mamusie

• 2 tygodnie później...