Skocz do zawartości

ile przytyłyście? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 776
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
na wczorajszej wizycie prawie zemdlałam
przytyłam już 13 kg
a jeszcze 3 miechy
😞
musze ograniczyc jedzenie i nie objadac sie słodyczamy....

z drugim dzidziusiem jestem większa w ciąży
mały wielorybek 😠

• Mamusia
Ważne moje kochane, żebyście tyły, a nie chudły.
Ja schudłam 3 kilo w ciągu miesiąca, myślałam, że to dzięki spacerom, a tu okazało się, że moja córeczka zmarła...
Pilnujcie tego
A zbędne kilogramy też szybko zrzucicie po porodzie.

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
dziewczyny, ja jestem teraz w 29 tc i przytylam dopiero 2,5kg, moja lekarka jest zadowolona zmoich wynikow, hemoglobine mam wysoką bo 13,5.

moze dlatego tylko tyle bo nie jem słłodyczy, i nie podjadam w nocy , ostatni posilek jem kolo godziny 19.

dzieciaczek moj sobie ladnie rosnie wazy juz 1250g :P

• Mamusia
Dziewczyny nie przejmujcie sie waga. Ja w calej ciazy przytylam 18 kilo. Moja waga sprzed ciazy 48 kg. Dzien przed porodem 66 kg. Pierwszego dnia w domu czyli 3 dnia po porodzie juz tylko 58 kg. A dzisiaj - 2 tygodnie po porodzie 56 kg. Waga szybko spadnie , a szczegolnie jesli bedziecie karmic piersia - to powoduje szybszy powrot do stanu sprzed ciazy , bo ssanie piersi powoduje tworezenie oksytocyny w organizmie , ktora z kolei zmusza macice do obkurczania. Zreszta czy wazne sa te kilogramy??? Najwazniejsze jest dziecko!

• Mamusia
Ja właściwie jeszcze nie powróciłam nawet do swojej normalnej wagi. Normalnie zawsze ważyłam 46kg, na początku ciąży schudłam do 43kg a teraz ważę jakieś 44,5kg. Oj ciekawa jestem czy do końca dużo przytyję bo jakoś się nie zanosi a słodycze jem codziennie:P

• Mamusia
Witam drogie Panie!
Ja jestem w 24 tyg ciąży a już przytyłam 9 kg, choć z tego co czytam to w miarę można powrócić do dawnej wagi.
Choć jak wyszło z badania USG to mój maluszek też waży o 100gram za dużo, mam nadzieje, że Mała nie będzie jakimś tłuścioszkiem.

• Mamusia
Ja jestem teraz w 28 tyg i przytyłam juz 13 kg. Początkowo byłam załamana, ale teraz już się pogodziłam z tą myślą. Tyć zaczęłam od 20 tyg. Do 14 nie przytyłam prawe nic...a później do 20 tygodnia - 5 kg.
Przez ostatnie 4 tyg przytyłam najwięcej ponieważ zaczęłam jeść słodycze.

Jednak teraz od 5 dni utrzymuje wagę ponieważ słodycze odstawiłam całkowicie 🙂

• Mamusia
18 tydzień i nie mam na wadze więcej a raczej o 2 kg mniej. Lekarz mówi że nie ma powodów do paniki bo dzieci mają z czego ode mnie " zabierać". Mama nadzieję że moja waga powiększy się tylko o tyle ile będzie to konieczne. W pierwszej ciąży przytyłam tylko 8 kg z czego dziecko ważyło prawie 4.