Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

ja tez urodzilam po terminie synka 🙂mial dlugie wlosy..paznokcie,,ala,, tipsy i byl zaraz po urodzeniu zolty hehe a do tego mial dziwnie skosne oczka 🙂teraz ma normalne..niebiesciutkie a ta zolta cera jest teraz ciemną karnacją 🙂

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Anonimosia napisał(a):
justiks23 napisał(a):
wedlug usg jest liczony termin na podstawie pomiarow plodu a przeciez kazde dziecko jest inne i innaczej rosnie 🤪

Dlatego miarodajne w celu ustalenia terminu porodu jest tylko pierwsze USG, pewnie lekarz wpisał Wam dwie (różne) daty porodu w karcie ciąży - wg OM i wg 1-ego USG 🙂 Ja mam dwie rubryczki z dwoma różnymi datami.

U mnie tym razem daty się pokrywają tzn 12 maj a co pokaże życie zobaczymy.
Raczej nastawiam się na przenoszoną ciąze.

justiks23 napisał(a):
inna sprawa jest to ze zawsze mozemy w delikatny sposob wplynac na termin porodu 😁 np biegajac po schodach i pocierajac sie po piersiach ktore to wywoluja skurcze 🤪
..kochana ja jak czekalam na porod w szpitalu to przemiezalam wciaz schodyy i nic...a doktor wcia zkrzyczal ,,olka na schody,, heheh to sie w szyscy smiali 🙂

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
adka101 napisał(a):
Ola czytałam u sierpnióweczek jaki Ty byłaś urwis za dziecka 😆
Adka kochana ja mam w poniedzialek 3D tez sie boje..ale wierze ze wszystko oki..i badz pewna ze u Ciebie tez ..glowa do gory malenka:kissnie denerwuj sie i spokojniutko na badanka..napisz szybciutko jak wrocisz..bede czekala...

Dziekuje kochana za wsparcie 😘 Na pewno napiszę.

adka101 napisał(a):
Anonimosia napisał(a):
justiks23 napisał(a):
wedlug usg jest liczony termin na podstawie pomiarow plodu a przeciez kazde dziecko jest inne i innaczej rosnie 🤪

Dlatego miarodajne w celu ustalenia terminu porodu jest tylko pierwsze USG, pewnie lekarz wpisał Wam dwie (różne) daty porodu w karcie ciąży - wg OM i wg 1-ego USG 🙂 Ja mam dwie rubryczki z dwoma różnymi datami.

U mnie tym razem daty się pokrywają tzn 12 maj a co pokaże życie zobaczymy.
Raczej nastawiam się na przenoszoną ciąze.
ponoc pierwsza czesto sie przenosi a druga normalnie..ponoc,ponoc,ponoc 😁

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
justiks23 napisał(a):
inna sprawa jest to ze zawsze mozemy w delikatny sposob wplynac na termin porodu 😁 np biegajac po schodach i pocierajac sie po piersiach ktore to wywoluja skurcze 🤪
..kochana ja jak czekalam na porod w szpitalu to przemiezalam wciaz schodyy i nic...a doktor wcia zkrzyczal ,,olka na schody,, heheh to sie w szyscy smiali 🙂

Dobre Ola.
Mnie lekarka z pierwszym dzieckiem wzięła do szpitala w 12 dniu po terminie i rodziłam razem z przyjaciółką bo ona przyjechała z bólami i miała dwa dni .Chyba jak się napatrzyłam na nią to sama zaczęłam rodzić różnica między naszymi dziećmi to 2 godziny 😆.a z drugim dzieckem córeczką to lekarka stwierdziła że poczekamy do 14 dni bo ja lubię sobie rodzić po terminie no i wybił 14 dzień i narodziła się córeczka. 😆

• Mamusia
Witajcie 🙂
Hussi , superancko że z Twoim maluszkiem wszytsko dobrze, nie miałam żadnych wątpliwości 🙂 🙂 i juz jak urósł 🙂 🙂 my jutro idziemy boje sie . jak przed każdą wizytą.. 🥴
A dzis w nocy (dla mnie bo była 6 godzina) maż miał telefon , tak głosno rozmawiał ze mała najwidoczniej sie obudziła bo wierciła sie tak az pod żebra.. jej pierwszy raz tak wysoko 🙃

Adka no to faktycznie..moze tym razem bedzie termin prawidlowy 🙂wiesz a ja jak lezalam w szpitalu taka gruba (28 kg przytylam) i jadlam wciaz 🙂 i leze i leze i coa w nocy 03.03.1996.mnie zaczelo pobolewac i mowie siostrze ze boli a taka lekarka byla nie mila a ta siostrzyczka mowi 3 godziny do zmiany lekarza wytrzymaj 🙂no to wytrzymalam..rano wpadl moj lekarz do tego z 5 praktykantow...zaraz lewatywka 🙂i lezonko na lozku na porodowce..oksytoksynka i czekam n abole...ledwo sie zaczely..juz wolalam ze chce kupe...a siostra to niekupa to porod malenka 🙂 no to lekarz buch na brzuch mi wskoczyl,nacieli i pluuuum wwyskoczyl rozdraty Kacperek..osikujac siostre i lekarza 🙂4250 albo 4280 waga i 62 dlugi albo 60 no jezusiu zapomnialam....czas porodu z bolami 22minuty 😁 😁

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
Adka no to faktycznie..moze tym razem bedzie termin prawidlowy 🙂wiesz a ja jak lezalam w szpitalu taka gruba (28 kg przytylam) i jadlam wciaz 🙂 i leze i leze i coa w nocy 03.03.1996.mnie zaczelo pobolewac i mowie siostrze ze boli a taka lekarka byla nie mila a ta siostrzyczka mowi 3 godziny do zmiany lekarza wytrzymaj 🙂no to wytrzymalam..rano wpadl moj lekarz do tego z 5 praktykantow...zaraz lewatywka 🙂i lezonko na lozku na porodowce..oksytoksynka i czekam n abole...ledwo sie zaczely..juz wolalam ze chce kupe...a siostra to niekupa to porod malenka 🙂 no to lekarz buch na brzuch mi wskoczyl,nacieli i pluuuum wwyskoczyl rozdraty Kacperek..osikujac siostre i lekarza 🙂4250 albo 4280 waga i 62 dlugi albo 60 no jezusiu zapomnialam....czas porodu z bolami 22minuty 😁 😁

to prawie jak u mnie tez dosyc szybko 😉

• Mamusia
fijolek napisał(a):
justiks23 napisał(a):

ja slyszalam o innym sposobie.. 🙂

u mnie seksik nie dzialal 🤪

• Mamusia
Dziewczyny dziekuje wam serdecznie za mile slowa, jak moj mezczyzna bedzie juz na swiecie opowiem mu jakie ma wspaniale forumowe ciotki 🙂
Te ktore jeszcze sa przed wizyta nie martwcie sie i nie bojcie napewno jest wszystko ok, trzeba miec dobre nastawienie, do tej pory bylo ok to i do konca bedzie 🙂
Fijolku no z twoich obliczen wciaz zostaje pomiedzy nami 2 dni, suwaczek juz poprawiam wczoraj cos w nim grzebalam ale bylam juz taka spiaca ze cos pomieszalam. A i fajna foteczka na profilu ja swoja tez musze zmienic 🙂
A co do maluszka jeszcze, to dzis w nocy tak mocno sie ruszal ze az sie obudzilam, lekarz chyba mial racje ruchliwy z niego babelek 🙂 milego dnia dziewczynki, ja sie troche pociesze ze mam meza w domu i to az 4 dni, ale zajrze do was napewno. buziaki

fijolek napisał(a):
ola1978 napisał(a):
hmmm a co jak sie bedzie wczesniej w szpitalu..co z sexikiem 😁 😁

jakos nie moge sobie wyobrazic ze bede miec przed porodem ochote na sex.. zwlaszcza jak trafie wczesniej do szpitala.. 🤨
no widzisz...kazdy inaczej..jedna ma wielką ochote,jedna nie ma wogole..trzeba korzystac bo po porodzie z 5-6 tyg nic 🙂

gosiaa21 napisał(a):
ja mialam w swieta napad "chcicy" ale przeszedl po trzech dniach ku niezadowoleniu mojego faceta :P
...moze znowu Cie najdzie 😁ja mam czeste napady tylko mąz tak pozno wraca i taki zmeczony..wiec juz go nie molestuje zbytni 🙂w weekend odbijam sobie 😁

• Mamusia
witajcie 🙂 ja też dopiero weszłam, dzis dzionek pełen wrażen 🙂
zrobiliśmy sobie z mężem i znajomymi wypadzik- najpierw na jedzonko, poźniej do kina, a poźniej na lody 🙃
było extra, ale juz powoli padam z sił! 😮
od rana maleństwo nie dawało o sobie znać, a w kinie dawał czadu 🤪
chyba mu sie nie spodobało, może za głośno 🙃
ale po lodach jest szczęśliwy napewno i mamusia też 😜

• Mamusia
tak czytam Wasze posty na temat sexu w ciąży 😜
ja na początku ciąży w ogóle nic! wstręt! może przez złe samopoczucie ...
a teraz to chętnie!!! 🙂
już zdarzyło się, że budziłam męża, bo nie odpuściłabym 😁
ciekawe jak długo to potrwa! ale co korzystajmy z tego póki możemy bo napewno ostatnie miesiące będą cięższe! no i poźniej po porodzie 6 tygodni NIC!!! 🤢