Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
Nie dawało mi to spokoju i podjechałam do smykolandu 🙂 pytałam kobiety o szerokosc xlandera a mutsy(spacerówka) no i zmierzyła mi i jest taka sama.. w xlanderze jest taki materiał wystający na boki i on daje takie wrazenie.. no niby 😲 żaden wózek nie jest idealny..

ale to znaczy ze gora spacerowki (tam gdzie lezy glowka)to boki tez sa takie same? Wez no mnie nie strasz bo ja juz sie gubie i dalabym sobie glowe odciac ze inaczej wygladaja.. 🤨

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
wg mnie też inaczej wyglądaja , xlander wizualnie jest szerszy w siedzonku,podobno przez ten materiał co wystaje... kobieta mierzyła w miejscu gdzie dziecko siedzi , tak jak podpatrzyłam... miało 32 cm.

a, siedzisko to maja z tego co kojarze takie same wymiary. mnie chodzi o gore. no i moze jakos wlasnie ten material (jak sadze z usztywieniem jakims) daje mi poczucie takiego bezpieczenstwa ze dziecko w pozycji lezacej jest chronione. nie wiem sama juz..

• Mamusia
fijolek napisał(a):
Adka, ja tez mam problem z kolanami.. nie wiem o co chodzi i jak z tym sobie poradzic.. 🙃

Fijołku
to jest jakiś koszmar wieczorami i nocami .Mam wrażenie że one chcą gdzieś uciec.Cały czas muszę nimi ruszać .Nie wiem co się dzieje. 🤢

• Mamusia
adka101 napisał(a):
fijolek napisał(a):
Adka, ja tez mam problem z kolanami.. nie wiem o co chodzi i jak z tym sobie poradzic.. 🙃

Fijołku
to jest jakiś koszmar wieczorami i nocami .Mam wrażenie że one chcą gdzieś uciec.Cały czas muszę nimi ruszać .Nie wiem co się dzieje. 🤢

no to przechodze to pieklo razem z Toba.. w nocy nie wiedzialam o co chodzi 🤢
wydawalo mi sie ze moze za duzo troszke chodzilam wczesniej.. ehh nie wiem.

• Mamusia
ja dzisiaj mialam spotkanie z polozna, mocz w porzadku ale jak badala mi serduszko to tak strasznie gniotla mi brzuch szukala chyba dziecko (znalazla glowke:P) i dlugo sluchala serduszka. Powiedziala ze wszystko dobrze, ale pozniej szybko wyszla i jak wrocila to powiedziala ze wiecej powie bo badaniach 3 lutego w szpitalu. Boje sie ze jak jestem taka drbna to dziecko moze byc za malutkie lub cos moze byc nie tak. Chcialabym juz byc po badaniach 😞

• Mamusia
witajcie 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘
oczywiscie musialam nadrobic zaleglosci w czytaniu o czym pisalyscie, ufff i nadrobilam, prawie 30 stron 🙃
rozmawiacie na temet kosmetykow dla dzieci, jesli moge cokolwiek podpowiedziec, to ja decydowac sie bede na kosmetyki z dodatkiem mi.in. rumianku i pantenolu niemieckiej firmy Bübchen, pachna delikatnie, ale super, tak swiezo! moje znajome uzywaly i sprawdzily sie ok.

ja dzis spedzilam caly dzien w Babymarkcie!
glowe mam pelna! tego wszystkiego jest tyle, ze szok! nie wiadomo na co patrzec!
bylam ogladac wozki i mebelki dzieciece!
z wozkow najbardziej podobaja mi sie te ABC Design- 3 tec i condor 4s, i z maxi cosi- mura 3, tyle ze sama spacerowka, bo gondola jakas niewymiarowa jest 🤢 ale prawdopodobnie zdecyduje sie na 3 tec- w kolorze- braz czekoladowy z blekitem, bo ogladalam czarno-zloty, ale ta czern na lato 😮 - widac strasznie zbierajacy sie kurz 🤢
mebelki tez sa rewelacyjne, ale jakie ceny niektorych zestawow, a z mezem doszlismy do wniosku, ze kupimy chyba tylko lozeczko i komode, na ktorej bedzie mozna przewijac malenstwo, bo te szafy dzieciece sa taaakie male, a maz stwierdzil, ze sie nie pomieszcze 😜 i dokupimy na sciane szafe duza sypialniana z przesuwanymi drzwiami do koloru 🙂 mysle, ze to dobre rozwiazanie! dzidzia szybko rosnie i pozniej bedzie potrzebne coraz wiecej miejsca na wszystkie rzeczy!
ogladalam tez butelki Avent te anty-kolkowe, jak myslicie, sa najlepsze??
na poczatek starcza chyba dwie duze i dwie male?? patrzylam tez z firmy Avent na termometr-smoczek, super rozwiazanie, w komplecie ze smoczkiem zwyklym i termometrem juz dla starszego dziecka 20 euro, czyli mysle, ze chyba cena OK!

ale szczerze mowiac to najlepiej zrobic liste rzeczy, ktore sa potrzebne, bo tak chodze po markecie, ogladam i ciagle znajduje cos nowego i fajnego 🙂 tylko malo kasy na to wszystko 😜

ale sie napisalam 🤪

• Mamusia
Witajcie Brzuszki 🙂

Ja wczoraj byłam na wizytce...
O dziwo nic nie przytyłam od ostatniej wizyty!
A nawet ważę troszkę mniej niż przed ciążą - na razie nadrabiam stracone 3 kg w pierwszym trymestrze 😉
Dzidek rośnie zdrowy to najważniejsze 🙂
Wczoraj strasznie śmiesznie leżał - zwinięty w kłębek 😉

A ja dostałam skierowanie na badania no i czeka mnie glukoza.

Miłego dnia 😘

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
ja dzisiaj mialam spotkanie z polozna, mocz w porzadku ale jak badala mi serduszko to tak strasznie gniotla mi brzuch szukala chyba dziecko (znalazla glowke:P) i dlugo sluchala serduszka. Powiedziala ze wszystko dobrze, ale pozniej szybko wyszla i jak wrocila to powiedziala ze wiecej powie bo badaniach 3 lutego w szpitalu. Boje sie ze jak jestem taka drbna to dziecko moze byc za malutkie lub cos moze byc nie tak. Chcialabym juz byc po badaniach 😞

Gosiu kochana nie martw się ja też mam koleżankę która była bardzo drobniutka a w ciąży przytyła tylko 7 kilo ale córcia urodziła się 3500 i bardzo zdrowiutka.
Trzymam kciuki za zdrówko twojego maleństwa 😆

• Mamusia
joma napisał(a):
Witajcie Brzuszki 🙂

Ja wczoraj byłam na wizytce...
O dziwo nic nie przytyłam od ostatniej wizyty!
A nawet ważę troszkę mniej niż przed ciążą - na razie nadrabiam stracone 3 kg w pierwszym trymestrze 😉
Dzidek rośnie zdrowy to najważniejsze 🙂
Wczoraj strasznie śmiesznie leżał - zwinięty w kłębek 😉

A ja dostałam skierowanie na badania no i czeka mnie glukoza.

Miłego dnia 😘

Joma
to super że dzidzia zdrowa.
Malutko przytyłaś tylko pozazdrościć 😆
Ja też mam skierowanie na to świństwo 😮

• Mamusia
adka101 😘

Ja też się cieszę z tego małego przyrostu wagi, bo ja z tych osób z tendencją do tycia i całe życie muszę się kontrolować - mam bardzo słabą przemianę materii, a tu taka niespodzianka w ciąży 🙂
No i dobrze, bo jeszcze mam trochę czasu do przybierania - oby nie z nawiązką 😉

• Mamusia
joma napisał(a):
adka101 😘

Ja też się cieszę z tego małego przyrostu wagi, bo ja z tych osób z tendencją do tycia i całe życie muszę się kontrolować - mam bardzo słabą przemianę materii, a tu taka niespodzianka w ciąży 🙂
No i dobrze, bo jeszcze mam trochę czasu do przybierania - oby nie z nawiązką 😉

Ja też się obawiam czy mi się uda zrzucić te kilogramy a już trochę mam ich do przodu tym bardziej że z wiekiem to każdego grama trudniej się pozbyć.Ale jestem dobrej nadziei 😉

Do tej pory pomagała mi sezonowa praca w Holandii jeździłam od kwietnia do konca czerwca i gubiłam 8-9 kilo.No i wakacje jak laska hihi. a teraz ten sposób odchudzania odpada.

• Mamusia
adka101 dzieciaczki dadzą nam tak popalić, że szybko zrzucimy kilogramy - mam nadzieję 😉
Spacerki w lecie też będą nam sprzyjały 🙂
Ja trochę obciążona genetycznie, bo moja mama bardzo dużo przytyła w ciąży z moją siostrą i ze mną i niestety nie udało się jej tego zrzucić, więc ja się muszę pilnować!
Ale dziwne to bo póki co zajadam, nie odmawiam sobie też słodyczy ☺️ Dzidek rośnie, a ja nie - oby tak dalej 😉

• Mamusia
dzien dobry Brzuchatki 😘
widze, ze sobota chyba zabiegana, bo tylko Joma pojawila sie dzisiaj 🙂 albo jeszcze sobie spikacie 😉 ja pospalam dzis do 10.30! zjadlam sniadanko- tosciki na cieplo z serkiem 😜 do tego herbatka zurawinowo-cytrynowa, pyyyycha!
Joma, super, ze wszystko OK! mnie tez jeszcze ta glukoza czeka 😮, ale chyba to nie takie straszna, jak to pisza 🙂 damy rade 🙂
ok bede leciec powalczyc troszke z praniem, bo sie nazbieralo po przyjezdzie 🙃