Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
joma napisał(a):
adka101 dzieciaczki dadzą nam tak popalić, że szybko zrzucimy kilogramy - mam nadzieję 😉
Spacerki w lecie też będą nam sprzyjały 🙂
Ja trochę obciążona genetycznie, bo moja mama bardzo dużo przytyła w ciąży z moją siostrą i ze mną i niestety nie udało się jej tego zrzucić, więc ja się muszę pilnować!
Ale dziwne to bo póki co zajadam, nie odmawiam sobie też słodyczy ☺️ Dzidek rośnie, a ja nie - oby tak dalej 😉

przepraszam, teraz zobaczylam, ze Adka tez juz jest 🙂
Joma, poki co nie zamartwiaj sie o to ile przytyjesz, najwazniejsze, zeby dzidzie byly zdrowe i silne!
u mnie w rodzinie tez z wiekiem kazdy tyje, mama, siostra!
Siostra ma 3 corki, po ostatniej weszlo jej tyle, ze masakara, nooo w sumie nie odmawia sobie niczego, je slodycze, ciasta i torty to pochlania wrecz, wiec napewno dlatego jej tez ciezko zrzucic!
ale jak sie chce to mozna! a my akurat rodzimy na lato, wiec spacerkow duzo, wypady nad wode lub basen, to wszystko pojdzie nam na dobre i bedziemy mamusie laseczki!!! 🙃
taki juz los KOBIET- PRZYSZLYCH MATEK 😜

• Mamusia
joma napisał(a):
kasiagwiazdka witaj 🙂 😘

Ja dzisiaj tak wyjątkowo wstałam wcześnie o 7, bo chciałam Męża pożegnać, bo pracuje dzisiaj - ojjj nie wyspałam się 😉
I mam troszkę więcej czasu na forum 🙂
Ale też zaraz zabieram się za obowiązki 🙂

😘

moj maz tez dzis w pracy, rozmawialismy na ten temat i zdecydowalismy, ze do porodu malucha, bedzie pracowal kazda sobote, aby wiecej zarobic...
jest to smutne, bo tylko niedziele bedziemy miec dla siebie, ale coz poradzic, innego wyjscia nie ma, a dzidzia przyjdzie na swiat, to sama wiesz jakie to wydatki i przed i po urodzeniu tez 🙂

mnie maz tez przebudzil, bo oczywiscie budzik, ktory slysze codziennie i nawet czasem ja pierwsza sie budze, a pozniej ja jestem meza budzikiem 🙃

i zawsze jak wychodzi do pracy to przyjdzie dac nam buziaczka 😘 wiec nawet jak przysne to znow sie przebudzam, ale nie mam nic przeciwko temu, bo to taaaakie mile!!

mnie tez dzis sporo obowiazkow czeka! milo sie pisze z Wami, ale chyba powoli sie zbieram! 😜

• Mamusia
Dziewczynki, poki jeszcze jestem, to napisze do Was jeszcze....

myslicie juz nad pokoikiem dla maluchow???
bo my z mezem juz powoli planujemy, ale ja nie mam pojecia jakie kolory wybrac???, tzn. napewno nie chcialabym bialych scian!!! tylko w dwoch lub w trzech kolorach.
maz mowi, ze tapety nie tylko pomalowac! bo wzorki szybko sie znudza, a kolor zawsze mozna zmienic!
my planujemy dla CHLOPCA! 🙃
podoba mi sie zestawienie jasny niebieski, zielen jaskrawy i do tego granat! wygladaja te kolory razem super, ale nie wiem czy to nie za mocne kolory dla takiego malenstwa!
ladnie wyglada tez ta zielen jaskrawa z blekitem i do tego szarosc jasna!
albo 🙂 braz czekoladowy i do tego kolor latte maciatto, czyli taki bezyk, tyle ze te kolorki nie robia takiego efektu w dzieciecym pokoiku 🤢
mysle ze chyba lepiej na kolorowo, ale jakie??? chodzi mi o to, zeby nie bylo za pstrokato i nie razily te kolory pozniej dziecka! macie jakies rady?? a moze podzielicie sie swoimi pomyslami??
😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
kasiagwiazdka widzę, że mamy podobne pomysły na pokoik 🙂

U nas będzie jedna ściana z tapetką w paseczki - niebiesko, białe, beżowe i czekoladowe 🙂
Jedna ściana beżowa, druga czekoladowa lub niebieska 🙂
Mebelki ciemny brąz, może brązowo - białe 🙂
Myślę jeszcze nad jakimś zielonym akcentem 🙂
W każdym bądź razie w takiej tonacji 🙂

• Mamusia
Hej ciężarówki jak tam kolejny dzień z maluszkami, mu dziś udaliśmy sie na pierwsze zakupy dla maluszka (chyba najwyższa pora zacząć ;p ) i przeraża mnie ogrom rzeczy które są potrzebne, boję się że o czymś zapomnę masakra, a jak to jest u was z zakupami dla maleństwa?

• Mamusia
beata2186 napisał(a):
Hej ciężarówki jak tam kolejny dzień z maluszkami, mu dziś udaliśmy sie na pierwsze zakupy dla maluszka (chyba najwyższa pora zacząć ;p ) i przeraża mnie ogrom rzeczy które są potrzebne, boję się że o czymś zapomnę masakra, a jak to jest u was z zakupami dla maleństwa?

super fotka profilowa 😉

• Mamusia
joma napisał(a):
kasiagwiazdka widzę, że mamy podobne pomysły na pokoik 🙂

U nas będzie jedna ściana z tapetką w paseczki - niebiesko, białe, beżowe i czekoladowe 🙂
Jedna ściana beżowa, druga czekoladowa lub niebieska 🙂
Mebelki ciemny brąz, może brązowo - białe 🙂
Myślę jeszcze nad jakimś zielonym akcentem 🙂
W każdym bądź razie w takiej tonacji 🙂

super, to nie jestem sama, bo juz sie balam, ze te kolory moga byc za ostre, jak dla niemowlaka 🙂 ogolnie niebieski jest sympatyczny, ale ta jaskrawa zielen z granatem swietnie akcentuja razem, tylko wlasnie balam sie, ze moze byc za intensywnie 🙂 ale jak mowisz, ze tez tak planujesz to chyba tez sie skusze. te kolorki sa fajne bo pasuja do nich swietnie inne kolorki chlopiece- czyli braz, bez, pomarancz, zolty,zielen itd... wiec mysle ze bedzie fajne zestawienie 🙂 my mebeli chcemy albo biale,albo ecru, albo jasny polaczony z jakims brazem 🙂
na podlodze mam plytki biale w tym pokoju, a nie chcemy zmieniac, bo wynajmujemy mieszkanie, wiec jak myslisz, dywanik w tych kolorach chyba tez bylby fajny??? tzn. w kolorach scian! 🙂 nie za duzo tego bedzie??? 😘 oklask dla Ciebie 😘

• Mamusia
witajcie,
my dzis edukowalismy sie dalej w szkole. Dzis kolejna czesc dotyczca porodu, tym razem z polozna z jednego z lodzkich szpitali. Musze Wam powiedziec ze jestem jakas spokojniejsza. 😉 wszystkiego ladnie wysluchalismy, bylo mnostwo pytan, ale bardzo mi sie dzisiaj podobalo.
Za tydzien zajecia "porod aktywny" wiec ciekawe co to bedzie 🤪

• Mamusia
beata2186 napisał(a):

hej Beato! my juz tez powoli kupujemy dla maluszka! 🙂 trzeba, trzeba, gdyz wszystko na ostatnia chwile to bylaby masakra! szczerze mowiac to najlepiej zrob sobie liste co potrzebujesz, ja tak robie, bo nie idzie tego ogarnac, a bedac w sklepie ciagle widzisz cos nowego i myslisz zeby kupic bo bedzie potrzebne, a tak naprawde moze byc bezuzyteczne 😮

pozdrawiam! 😘

• Mamusia
fijolek napisał(a):
witajcie,
my dzis edukowalismy sie dalej w szkole. Dzis kolejna czesc dotyczca porodu, tym razem z polozna z jednego z lodzkich szpitali. Musze Wam powiedziec ze jestem jakas spokojniejsza. 😉 wszystkiego ladnie wysluchalismy, bylo mnostwo pytan, ale bardzo mi sie dzisiaj podobalo.

fajnie fijolek! ja mysle, ze od 26 tygodnia zaczne juz tez te kursy 🙂 tak bylo planowane, ale dopiero co wrocilam i musze zadzwonic do swojej pielegniarki i dowiedziec sie od kiedy zaczynaja 🙂 jak piszesz, to chyba fajna sprawa z tych kursow?? warto?? 🙂
a chodzisz sama czy z mezem??? 🙂

• Mamusia
kasiagwiazdka napisał(a):
fijolek napisał(a):
witajcie,

fajnie fijolek! ja mysle, ze od 26 tygodnia zaczne juz tez te kursy 🙂 tak bylo planowane, ale dopiero co wrocilam i musze zadzwonic do swojej pielegniarki i dowiedziec sie od kiedy zaczynaja 🙂 jak piszesz, to chyba fajna sprawa z tych kursow?? warto?? 🙂
a chodzisz sama czy z mezem??? 🙂

chodze z mezem. niektore zajecia ciekawsze, inne mniej. Ale zawsze mozna sie czegos dowiedziec.

co do listy rzeczy potrzebnej, krazyla tu jakis czas temu lista w xls zrobiona przez jedna z Majoweczek. ja z tego korzystam, skrupulatnie zapisuje sobie wszystko wlasnie tam i na biezaco wiem czego mi brakuje. Polecam.
😜

• Mamusia
kasiagwiazdka 😘
No właśnie też myślałam nad dywanikiem i najbardziej pasowałby mi taki neutralny beżowy, ale znowu obawiam się, że będzie się po prostu brudził...
Ale do dywanika jeszcze daleko 😉

My szkołę rodzenia zaczynamy w 25 tygodniu 🙂

A zakupki - ja póki co robię te ciuszkowe 🙂
I przymierzam się do zakupów na Allegro 🙂
Wózek, łożeczko itd pewnie zamówimy ok. lutego/marca.

• Mamusia
No dziewczyny trochę mnie uspokoiłyście bo widzę że nie jestem na szarym końcu z kupowaniem 🙂 Wózek i łóżeczko (widziałam super dla nas na allegro) też myślimy ok marca kupić bo jeszcze remont pokoi nas czeka eh masakra a co do ciuszków i reszty to fakt szał dziś bym o wiele więcej kupiła "chyba zbędnych" rzeczy gdyby nie mój mąż hehe. A co do szkoły rodzenia to zazdroszczę tym co już chodzą my zaczynamy ok 26 tygodnia tak twierdzi położna, więc już się doczekać nie mogę 🙂