Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
widze ze moja tez wykorzystuje cyca jako smoka, jak szaleje to cyckiem sie bawi nie je tylko cmoka.. i spokój jest,,, ale juz mysle przyszłosciowo jak bunt bedzie to cyca bede wyciagac.. najlepiej zeby nie uczyła sie w ten sposób... ale co tu zrobic 😞 nie chciałabym smoka wprowadzac.. ale jak tak dalej bedzie,,, ehhh

No ja też ostatnio o tym myślałam... ale też chcę narazie uniknąć. Chociaż wolę, żeby smoka ciągnęła niż palca ssała... bo moje rodzeństwo jak było małe to oboje palca ciągnęli i było straaasznie trudno ich oduczyć... Kilka lat mama walczyła :P

No ale na razie jeszcze nie używałam 🙂

A dajesz coś do picia Małej oprócz cyca? Wodę, herbatkę czy coś innego? :>

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja smoka daje bo chwilowo przy alergii swedzi go nawet w srodku buzi i sprawia mi to ulge ale ogolnie potrafi cala noc przespac bez wiec nie jest zle 🙂 a do picia daje herbatke koperkowa i ja dawalam od pierwszego tygodnia zycia a teraz dostaje tez herbatke uspakajajaca choc taka ona uspakajajaca jak i muzyka chopina 🙂

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
mojego tomka chrzesniak do tej pory a ma 3 latka ssie kciuka.. bo nie dawali smoka.. moja wkłada pięsc,, nawet jak głodna nie jest.
MArtynko jak sie karmi tylko piersia to juz sie dziecka niczym nie dopaja.. 🙂 🙂 🙂

No właśnie ja nic nie daje... ale byłam ciekawa, czy czegoś nie przeoczyłam 😉 😉

• Mamusia
martyna_czaro napisał(a):
Aneczka1983 napisał(a):
mojego tomka chrzesniak do tej pory a ma 3 latka ssie kciuka.. bo nie dawali smoka.. moja wkłada pięsc,, nawet jak głodna nie jest.
MArtynko jak sie karmi tylko piersia to juz sie dziecka niczym nie dopaja.. 🙂 🙂 🙂

No właśnie ja nic nie daje... ale byłam ciekawa, czy czegoś nie przeoczyłam 😉 😉

jasne,, lepiej zapytac 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
moja od dzis zaakceptowala znow smoka 🙂
ja podaje herbatke rumiankowa i koperkowa 🙂

Mała pije taką? 🙂 A na co to jest? bo koperkowa mi się coś o uszy obiła ;p

koperkowa jest na kolki i wzdecia 🙂 rumiankowa pila od poczatku a koperkowa zasmakowala jej od tygodnia bo wczesniej miala efekt wymiotny na nia 😉

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
Normalnie w szoku jestem, odłozyłam mała do kołyski, nie było marudzenia, lezała z otwartymi oczkami, i patrze teraz a ona spiocha... cała sie odkopała spod koca, skarpty zdjete .. 😁 😁 😁 i wez tu zrozum dziecko...

moja tez sie sama odkrywa 😮 🤪

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
Gosia, no ale karmisz piersią ?

aa nie karmie od samego poczatku niestety nie dane mi to bylo, a mala strasznie sie zachowywala po moim pokarmie mimo dobrego odzywania 😮 😞

płąkała ci ???

caly czas ulewala pokar, nie mogla zrobic kupki ani zasnac po nim 😞

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
Aneczka1983 napisał(a):
Normalnie w szoku jestem, odłozyłam mała do kołyski, nie było marudzenia, lezała z otwartymi oczkami, i patrze teraz a ona spiocha... cała sie odkopała spod koca, skarpty zdjete .. 😁 😁 😁 i wez tu zrozum dziecko...

hihi najwidoczniej tak im najlepiej jeszcze rece pod głowe, nogi na żabe i luzik 🙂 ja juz dawno o rozku zapomniałam... 🤪

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
Martyna siadasz na kole ???
no to lece pod prysznic.. zw 😁

Siadam 🙂 troche śmierdzi to koło plastikiem, ale trudno 😁
Faktycznie lepiej trochę 🙂 Jeszcze Grzesiu mi tak "fotel prezesa" przyniósł i na tym fotelu na kole dzisiaj Małą karmiłam 🙂 pierwszy raz na siedząco!!! 🙂 (duma)

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
Aneczka1983 napisał(a):

hihi najwidoczniej tak im najlepiej jeszcze rece pod głowe, nogi na żabe i luzik 🙂 ja juz dawno o rozku zapomniałam... 🤪

Ja dzisiaj zaczęłam Małą na troszkę z rożka wyjmować, raz spała pod kocykiem, ale teraz znowu w rożku śpi... na razie obserwuję, że tak jej lepiej, bezpieczniej... Ale jeszcze troszkę i też rożek pójdzie na bok. szczególnie że tak się ciepło robi 🙂

• Mamusia
marinka napisał(a):
Hejka moje dzieciaczki śpią!
Ja odpoczywam sobie 🙂 No monalissa zaczeła 🙂
Martynka czaro podziwiam Cię, że tak sobie organizujesz czas i masz czas tyle na brzuszek 🙂 🙂

🙂 mam dobrego męża i grzeczną córcię 🙂 a jak leżę (bo krocze mnie ciągnie i wietrzę trochę 😉 ) to wchodzę na brzuszek 😉
Mąż mi kolacyjkę zrobił, pomaga przy Małej więc jest dobrze 🙂
Ja to Ciebie Marinko podziwiam... dzisiaj nawet o Tobie myślałam... że dwójka dzieci a Ty takie pyszności w kuchni jeszcze robisz i jesteś taka "perfekcyjna pani domu" 🙂 🙂 😘

• Mamusia
Perfekcyjna to ja nie jestem ... Właśnie każdego dnia to sobie uświadamiam i jest mi przykro , no ale nikt nie jest perfekcyjny... 🥴 🥴 Nic nie potrafie w czasie zrobić... Jeju 🤢 🤢 Z 2 to strasznie ciężko , dlatego tak mało tu zaglądam... ech 🥴