Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hussi31 napisał(a):
ola1978 napisał(a):
od tygodnia boli mnie watroba..czy to mozliwe zeby dzidzia sie nan iej usadowila??

Wiesz co na moje to raczej nie dzidzia, chyba jeszcze to troche za wysoko na ten tydzien ciazy. Sprobuj moze nieco "zlagodzic" swoja diete o rzeczy ktore moga byc przyczyna bolu watroby, z tego co pamietam fijolka bolala po coca-coli, mnie boli po czyms mocno wysmazonym, takze taka moja rada 🙂 a najlepiej o skonsultuj sie z lekarzem przy najblizszej wizycie.

dokladnie. nadal nie mam odwagi pic coca coli i nie siegam po popcorn (chyba ze robiony w domu przeze mnie). Jesli boli watroba to lekarze zalecaja essentziale forte. Ja przed wigilia profilaktycznie bralam i nic mnie nie bolalo 🙂

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dziewczyny, powiedzcie prosze czy zakupujecie juz jakies pieluszki tetrowe i flanelowe? Jesli tak, to w jakich ilosciach? 🙂 Znalazlam slodkie wzorki na allegro (oprocz gladkich bialych) i zastanawiam sie czy nie kupic... 🙂 no cos przeciez moglabym juz kupic... tak Was ciagle czytam i zazdroszcze tych zakupow.. ☺️

• Mamusia
Kochane ja juz po usg, dziewuszka potwierdzona 🙂 wszytsko dobrze serduszko bije dobrze rozwinięte, mózg , kregosłup tez, nerki, nóżki, rączki są, żołądka nie widział- lekarz powiedził ze mógl sie wypróznic i dlatego nie było go widac.. ehhh
była śpiaca, ziewała, buziulke ma taka słodka 🙂

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
Kochane ja juz po usg, dziewuszka potwierdzona 🙂 wszytsko dobrze serduszko bije dobrze rozwinięte, mózg , kregosłup tez, nerki, nóżki, rączki są, żołądka nie widział- lekarz powiedził ze mógl sie wypróznic i dlatego nie było go widac.. ehhh

no to pieknie. najwaznijesze ze wszystko gra 🙂

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):

No to gratuluje, kolejna ksiezniczka do wyboru dla mojego ksiecia 🙂 najwazniejsze ze zdrowa. Ja juz po kolacyjce na miescie i jakas senna jestem zatem klade sie do lozeczka. spokojnej nocy. buzka

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):

gratuluje 🙂 wiem co to za radosc i ulga ze z dzidzia wszystko dobrze bo wczoraj mialam to samo uczucie, tylko szkoda ze moja dzidzia nie byla taka spokojna tylko szalala w brzuszku ze nawet zmierzyc sie nie dała :P

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
Ale wiecie co tak w głębi duszy (taka juz jestem ze zawsze cos sobie ubzduram) myle cały czas o żołądku maluszka czy tam jest.. chce sobie to jakos wytłumaczyc .. 😮

napewno jest wszystko dobrze! nie martw sie, ja mialam wczoraj zwale z tegopowodu ze nie zmierzyli mi dziecka i juz mysli ze moze jest za maly albo cos nie tak, ale juz widocznie taka natura mamusiek ze sie martwia o swoje dziecko 🙂

• Mamusia
Aneczko spokojnie, choc mowie spokojnie a sama martwie sie o moja fasolke, napewno wszystko z nimi ok 🙂 glowa do gory to i twoja dziewczyneczka bedzie w dobrym nastroju.... poloz sie spac i sprobuj zasnac, a jak nie dasz rady szklaneczka melisy lub goracego mleka dobrze ci zrobi, i pomysl ze dopiero co dowiedzialas sie ze jestes w ciazy a tu juz polowa za nami, druga polowa minie rownie szybko, przyjdzie maj i zaczniemy sie rozpakowywac 🙂 buziaki w brzuszaki i dobranoc!

• Mamusia
Dzień dobry dziewczynki. U mnie w stolicy zimno i wietrznie, aż się z domu ruszać nie chce 🤨. Maleństwo ostatnio bardzo spokojne, tylko ciche bulgotanie od czasu do czasu, ale może dlatego że sporo na nogach jestem, więc niunia jest cichutko 🙂. Pozdrawiam i miłego dnia życzę 🙂

• Mamusia
No to Aneczka wieeeeeeelkie gratulacje!!! Cieszę się, że wszystko dobrze!!! I na pewno kolejna dziewczyneczka 🙂 fajnie 🙂 Duża dziewczynka z niej^^
Ja już na nogach od 7. Anielka też więc już zabawa pełną gębą .
Tak bym chciała zobaczyć moje dzidzi...
Fijolek no pieluszki flanelowe mi się przydały bardzo , ja miałam 15szt. A tetrowych miałam 10, tylko, że mi teściowa je na pół przecięła i ładną nitką obszyła i imie dzidzi też wyszyła Tym sposobem nigdy nie myliliśmy pieluch ze znajomymi i bardzo oryginalnie to wyglądało 🙂

• Mamusia
dzień dobry Brzuszki!
nie klikałam dwa dzionki, ponieważ pochorowałam się 😞
mam zapalenie ucha, niestety bez antybiotyku nie mogło się obejść, ratowałam się okładami i rozgrzewaniem, ale z dnia na dzień gorzej 😞
więc wczoraj pojechałam prywatnie do laryngologa i dostałam Zinnat.
dzwoniłam też do dwóch lekarzy ginekologów upewnić się czy nie będzie żadnych powikłań, powiedzieli że mogę śmiało brać, ale wiecie jak to jest- martwie się troszke, żeby wszystko było dobrze 😞 i najważniejsze żeby przeszło szybko! ehhhhh....

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):

Gratuluje Aneczka! najważniejsze, że wszystko jest dobrze 🙂 jej, ale jak ziewała to napewno super widać 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
witajcie,
kolejna nieprzespana noc za mna. ale trudno.
chcialam sie pochwalic pierwszymi zakupami!! 🙂 znalazlam sprzedawce na allegro ktory ma olbrzymia ilosc rzeczy dla dzieciaczkow. Wazne: w naprawde dobrej cenie :
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4222926&order=bd&change_view=1
Placac za przesylke tylko raz wychodzi naprawde sympatycznie 🙂

• Mamusia
fijolek napisał(a):
dziewczyny, powiedzcie prosze czy zakupujecie juz jakies pieluszki tetrowe i flanelowe? Jesli tak, to w jakich ilosciach? 🙂 Znalazlam slodkie wzorki na allegro (oprocz gladkich bialych) i zastanawiam sie czy nie kupic... 🙂 no cos przeciez moglabym juz kupic... tak Was ciagle czytam i zazdroszcze tych zakupow.. ☺️

Fijolku, z podpowiedzi osób, które już dzieci mają, to pare pieluszek tetrowych napewno się przyda 🙂
ja myśle, że chyba tak do 10-15 sztuk 🙂
ja napewno będę kupować 🙂
a tetrowe widziałam nie całe białe, a np w jakieś misie, kwiatki lub serduszka 🙂 superowe!

• Mamusia
kasiagwiazdka napisał(a):
fijolek napisał(a):

Fijolku, z podpowiedzi osób, które już dzieci mają, to pare pieluszek tetrowych napewno się przyda 🙂
ja myśle, że chyba tak do 10-15 sztuk 🙂
ja napewno będę kupować 🙂
a tetrowe widziałam nie całe białe, a np w jakieś misie, kwiatki lub serduszka 🙂 superowe!

kupilam wlasnie 5szt bialych i 5 we wzorki, rowniez misiaki 🙂 do tego dokupilam okrycie kapielowe i rozek. no i kilka jeszcze innych szpargalów 🤪

• Mamusia
no i super!
pewnie musimy powoli już zacząć cokolwiek kupować 🙂 jakby zostawić to na ostatnią chwile to masakra, poźniej nie będziemy miały siły z wieeeeeelkim brzuszkiem latać po sklepach i czegokolwiek szukać 🙂
ja tez juz ręczniczek -rożek do kąpieli mam i kocyki dwa- jeden dostaliśmy dla dzidzi pod choinką w prezencie 😁
dostaliśmy też już Monitor oddechu i ruchu z elektroniczną Nianią 🙂 i butelki z Avent 🙂
także Fijolku myśle, że spokojnie możesz sobie cokolwiek zakupić 🙂

• Mamusia
kasiagwiazdka napisał(a):
no i super!
pewnie musimy powoli już zacząć cokolwiek kupować 🙂 jakby zostawić to na ostatnią chwile to masakra, poźniej nie będziemy miały siły z wieeeeeelkim brzuszkiem latać po sklepach i czegokolwiek szukać 🙂
ja tez juz ręczniczek -rożek do kąpieli mam i kocyki dwa- jeden dostaliśmy dla dzidzi pod choinką w prezencie 😁
dostaliśmy też już Monitor oddechu i ruchu z elektroniczną Nianią 🙂 i butelki z Avent 🙂
także Fijolku myśle, że spokojnie możesz sobie cokolwiek zakupić 🙂

no to czekam na moja pierwsza przesylke 🙃 🤪