Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witajcie :*

Aneczka kolorek cuuuudny! Baaardzo mi się podoba 🙂

Co do monitora to my będziemy pożyczać od znajomych, więc wydatek z głowy ufff, bo tak to pewnie jednak byśmy odłożyli parę groszy, bo ja to trochę przewrażliwiona jestem na tym punkcie...

• Mamusia
moniczka1979 napisał(a):
fijolek napisał(a):
manki napisał(a):
fijolek napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
fijolek napisał(a):
dziewczyny, mam pytanie. Kiedys rozmawialysmy o nianiach elektronicznych. a co sadzicie o czujnikach oddechu? ktoras z Was inwestuje w to? Co sadzicie? Nie chce panikowac, nianie juz kupilismy ale zastanawiamy sie czy nie wymienic na taka z czujnikiem oddechu - choc cena dwukrtonie wieksza.. 😮

ja tez nie slyszalam od nikogo zadnych opinii,bo nikt z moich znajomych czegos takiego nie uzywal chyba...ja bede miala lozeczko przy naszym lozku i sama bede czuwac 🙂

no wiesz, z tym czuwaniem bywa roznie.. bo nie wiem czy jestesmy w stanie wychwycic ze dziecko przestaje oddcyhac.. no i to w nocy. a w dzien? przeciez nie bedziemy ciagle z dziecmi w jednym pomieszczeniu.. waham sie ciagle.. 🤢

W sumie Fijolku masz rację...może warto pomyśleć nad tym...

tylko to jest jebitnie droga zabawka... aaaaa! nie wiem co robic.

NO TO ILE TAKIE CACKO KOSZTUJE???

okolo 500-600pln

• Mamusia
fijolek napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
fijolek napisał(a):
manki napisał(a):
fijolek napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
fijolek napisał(a):
dziewczyny, mam pytanie. Kiedys rozmawialysmy o nianiach elektronicznych. a co sadzicie o czujnikach oddechu? ktoras z Was inwestuje w to? Co sadzicie? Nie chce panikowac, nianie juz kupilismy ale zastanawiamy sie czy nie wymienic na taka z czujnikiem oddechu - choc cena dwukrtonie wieksza.. 😮

ja tez nie slyszalam od nikogo zadnych opinii,bo nikt z moich znajomych czegos takiego nie uzywal chyba...ja bede miala lozeczko przy naszym lozku i sama bede czuwac 🙂

no wiesz, z tym czuwaniem bywa roznie.. bo nie wiem czy jestesmy w stanie wychwycic ze dziecko przestaje oddcyhac.. no i to w nocy. a w dzien? przeciez nie bedziemy ciagle z dziecmi w jednym pomieszczeniu.. waham sie ciagle.. 🤢

W sumie Fijolku masz rację...może warto pomyśleć nad tym...

tylko to jest jebitnie droga zabawka... aaaaa! nie wiem co robic.

NO TO ILE TAKIE CACKO KOSZTUJE???

okolo 500-600pln

Łoooooo 🙂 kochana to napewno juz nie na moja kieszen... 🙂tyle kasy,rany...rzeczywiscie drogasna zabawka...i to bardzo...

• Mamusia
ja nie bede go kupowac, tyle pieniedzy moge zainwestowac w co innego a slyszalam pare opini na ich temat ze czasem wlaczaja sie od tak, nie wiem czy wytrzymalabym taki stres. aczkolwiek jesli ktoras z was czuje potrzebe kupna monitora to nie odciagam od tego bron boze. a tak wogole to stwierdzilam ze musze usiasc i na spokojnie wypisac rzeczy ktorych mi brakuje a ktore napewno sie przydadza, a jak dobrze pojdzie to w sobote zrealizuje jakas czesc tej listy 🙂

• Mamusia
joma napisał(a):
Są i tańsze, bo pewnie ten za 500-600zł to ten najlepszy AngelCare.
http://allegro.pl/listing.php/search?string=monitor+oddechu&order=bd&change_view=1

no wlasnie na niego poluje.
mama moja jest obecnie w Szkocji i dzis kupila mi taka nianie i mam decydowac co robimy:
http://allegro.pl/philips-avent-niania-elektroniczna-scd525-scd-525-i1468870151.html

• Mamusia
hussi31 napisał(a):
ja nie bede go kupowac, tyle pieniedzy moge zainwestowac w co innego a slyszalam pare opini na ich temat ze czasem wlaczaja sie od tak, nie wiem czy wytrzymalabym taki stres. aczkolwiek jesli ktoras z was czuje potrzebe kupna monitora to nie odciagam od tego bron boze. a tak wogole to stwierdzilam ze musze usiasc i na spokojnie wypisac rzeczy ktorych mi brakuje a ktore napewno sie przydadza, a jak dobrze pojdzie to w sobote zrealizuje jakas czesc tej listy 🙂

tez uwazam ze te pieniazki przydadza sie na inne tez praktyczne rzeczy...ale jesli ktos ma troche kaski do wydania to i pewnie moga se takie osoby pozwolic na takie zabaweczki 🙂...
co do listy to ja juz taka liste mam,troche tego jest 🙂a co myslicie uzywac po porodzie do higieny intymnej??bo slyszalam np ze szare mydlo najlepsze...

• Mamusia
moniczka1979 napisał(a):
hussi31 napisał(a):

tez uwazam ze te pieniazki przydadza sie na inne tez praktyczne rzeczy...ale jesli ktos ma troche kaski do wydania to i pewnie moga se takie osoby pozwolic na takie zabaweczki 🙂...
co do listy to ja juz taka liste mam,troche tego jest 🙂a co myslicie uzywac po porodzie do higieny intymnej??bo slyszalam np ze szare mydlo najlepsze...

ja slyszalam od kilku osob ze mydlo w kostce bialy jelen. juz sobie kupilam.

• Mamusia
fijolek napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
hussi31 napisał(a):

ja slyszalam od kilku osob ze mydlo w kostce bialy jelen. juz sobie kupilam.

widzialam chyba nawet takie,na poczatku myslalam ze to szare mydlo tylko np marki bialy jelen 🙂a moze to jest szare??? 🤢

• Mamusia
Ja nie powiedziałabym, że monitor oddechu to taka zabaweczka...i rzecz dla osób, które mają kasę do wydania...
Uważam, że czasem można zaoszczędzić na innych artykułach, a dla bezpieczeństwa i naszego spokoju zainwestować w monitor oddechu...

• Mamusia
joma napisał(a):
Ja nie powiedziałabym, że monitor oddechu to taka zabaweczka...i rzecz dla osób, które mają kasę do wydania...
Uważam, że czasem można zaoszczędzić na innych artykułach, a dla bezpieczeństwa i naszego spokoju zainwestować w monitor oddechu...

🙂nie ma co sie unosic,tak tylko napisalam i nie chcialam nikogo urazic swoja wypowiedzia...ja np nie mam mozliwosci oszczedzania...a mam jeszcze taaaaaka liste rzeczy do kupienia,i tak duuuuuzo duuuuzo rzeczy kupili nam rodzice,takie jak wozek,lozeczko,itd pisalam juz o tym zreszta...i nie wiem skad bym na to wszystko wziela,pewnie zaciagnelabym jakas pozyczke... ☺️

• Mamusia
fijolek napisał(a):
ide sie polozyc. Mam dola, moja Fasola dzis jest wyjatkowo cicha. moze skusze ja kawalkiem czekoladki bo normalnie chyba dzisiaj zadnego kopa nie zaliczylysmy.. 😞 😞 😞 nie chce paniakowac ale zaczynam sie denerwowac..

nie martw sie napewno wszystko ok,ja tez ostatnio mialam taki dzien i dopiero pozno wieczorem, a raczej juz w nocy bo po 1,poczulam kopniaki,moze wlasnie zjedz cos dobrego 🙂

• Mamusia
moniczka1979 ależ ja się nie unoszę - piszę co myślę 😉
Bo dla kogoś to zbędny wydatek - zabawka - dla mnie nie 😉
Zbędnym wydatkiem są np dla mnie nowe, markowe ciuszki dziecięce, więc kupuje używane i na tym oszczędzam 😉
A też nam się nie przelewa i też kalkuluje co chwilę co można kupić taniej, co używane, co pożyczyć itd 😉

• Mamusia
joma napisał(a):
moniczka1979 ależ ja się nie unoszę - piszę co myślę 😉
Bo dla kogoś to zbędny wydatek - zabawka - dla mnie nie 😉
Zbędnym wydatkiem są np dla mnie nowe, markowe ciuszki dziecięce, więc kupuje używane i na tym oszczędzam 😉
A też nam się nie przelewa i też kalkuluje co chwilę co można kupić taniej, co używane, co pożyczyć itd 😉

ja rozumiem,tylko tak odczulam ze masz do mnie jakies pretensje,o to co napisalam...
ja tez bym chetnie taki monitor kupila,i nieba bym dla mojej dzidzi uchylila ale jest jak jest-cienko jednym slowem...ciuszkow tez mam 3 torby po kolezanki synku 🙂ostatnio byla promocja w auchanie na dzieciece rzeczy i jedyne co nie moglam sie powstrzymac to 1 body i 1 rajstopki...tyle osobiscie kupilam sama z[ nowych] ciuszkow