Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

marinka napisał(a):
matyldusia no ktoś musi być!!!!!!!!! A Ty nie masz zamiaru rodzić?? czy korzystasz jeszcze z bycia cieżąróweczką??

ja zdaniem moich mądrych lekarzy miałam urodzić przed 36 tc i leżałam dwa miesiące wiec teraz korzystam z każdego dnia, co dziwne najwięcej przyjemności sprawia mi sprzątanie 🤪 🤪

a tak poważnie jakoś terminy mi nie leżą, ciagle jeszcze coś mam do zrobienia także myślę ze najlepiej to tak w terminie czyli koło 17go kwietnia , akurat tak żeby już na święta być w domu , ale jakbym miała rodzić po świętach to też nie mam nic przeciwko , przynajmniej pojem tego co wszyscy 😉

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witajcie,
szybkie newsy i ide sie polozyc.
Generalnie jestem padnieta po wrazeniach ze szpitala. ale od poczatku:
wczoraj wieczorem zaczal mnie na maxa bolec brzuch tak jak na miesiaczke, ale az siepoplakalam z bolu wiec stwierdzilismy ze nie ma co-jedziemy do szpitala.
w szpitalu caly wywiad, rozwarcie na 1 palec, szyjka skrocona do 1,5cm (ostatnio mialam 3,5cm).
Ktg pokazalo 3 skurcze wiec: zostaje pani na obesrwacji bo nie wiadomo czy skurcze sie w nocy nie nasila i akcja porodowa nie rozpocznie.. 🤪
wiec zostalam. rano usg. Fasolka zdrowiutka, wazy 2860 i ogolnie wszystko jak trzeba. Badanie mnie samej tez nie pokazalo nic innego. Chcieli zebym zostala do poniedzialku. Alejak mowie lekarzowi ze mieszkam 3 min drogi od szpitala topowiedzial ze mam isc do domku, cerutin na katar, mleko z miodem i lezec. No wiec zaraz bede sie stosowac..
Wiec reasumujac, wszystko ok, najedlismy sie strachu ze to juz. 🙂
potem nadrobie zaleglosci, a teraz zmykam sie polozyc.
buziaki!

• Mamusia
fijolek napisał(a):
witajcie,
szybkie newsy i ide sie polozyc.
Generalnie jestem padnieta po wrazeniach ze szpitala. ale od poczatku:
wczoraj wieczorem zaczal mnie na maxa bolec brzuch tak jak na miesiaczke, ale az siepoplakalam z bolu wiec stwierdzilismy ze nie ma co-jedziemy do szpitala.
w szpitalu caly wywiad, rozwarcie na 1 palec, szyjka skrocona do 1,5cm (ostatnio mialam 3,5cm).
Ktg pokazalo 3 skurcze wiec: zostaje pani na obesrwacji bo nie wiadomo czy skurcze sie w nocy nie nasila i akcja porodowa nie rozpocznie.. 🤪
wiec zostalam. rano usg. Fasolka zdrowiutka, wazy 2860 i ogolnie wszystko jak trzeba. Badanie mnie samej tez nie pokazalo nic innego. Chcieli zebym zostala do poniedzialku. Alejak mowie lekarzowi ze mieszkam 3 min drogi od szpitala topowiedzial ze mam isc do domku, cerutin na katar, mleko z miodem i lezec. No wiec zaraz bede sie stosowac..
Wiec reasumujac, wszystko ok, najedlismy sie strachu ze to juz. 🙂
potem nadrobie zaleglosci, a teraz zmykam sie polozyc.
buziaki!

No to dobrze, że wszystko dobrze się skończyło :*
Teraz dużo odpoczywaj 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
hello hello, ja dzis wpadam i wypadam 😜

Fijolku cale szczescie, ze wszystko jest OK, wypoczywaj!
Martyna, ale slodka ta posciel- a ta rozowa jeszcze bardziej 😜
pewnie jestes happy jak kuriera widzisz w drzwiach! bo ja tak mialam jak po zakupach wracalismy do domu z pakunkami 🙃

Marinka, sama robisz maselko?? smietankowe?? jej, ze Ci sie chce 😮

JUstina faktycznie Twoj Synus juz duzy! no to Ty Kochana uwazaj bo lada chwila mozesz rodzic 😉

co do tych boli w podbrzuszu tak jak na okres- to ja tez mam!! czasem mnie zlapie i potrzyma przez 5 minut! i czasem mam wrazenie Kobitki jakby musiala kupe! a wcale nie musze 😜 czy to normalne??
i oczywiscie bole w kregoslupie czeste! to jest bol! 🥴 🥴 🥴 🥴

ale co trzeba zacisnac zeby i jakos dac rade 😉

ja dzis mam powera takiego ze hej! posprzatalam w domku, ugotowalam spagheti, pranie juz drugie robie- Malego posciel i ciuszki na odbior ze szpitala 🙂 ale juz powoli ledwo co zyje 😮 😁 takze na dzis chyba koniec! 😉
teraz odpoczne i na 15 do fryzjera 🙂 zrelaksowac sie! 🙂
a pogoda dzis u mnie cudowna!!! slonecznie caly dzien! okolo 20 stopni jest!
buziolki w Brzunie!!!

• Mamusia
kasiagwiazdka napisał(a):
hello hello, ja dzis wpadam i wypadam 😜

Fijolku cale szczescie, ze wszystko jest OK, wypoczywaj!
Martyna, ale slodka ta posciel- a ta rozowa jeszcze bardziej 😜
pewnie jestes happy jak kuriera widzisz w drzwiach! bo ja tak mialam jak po zakupach wracalismy do domu z pakunkami 🙃

Marinka, sama robisz maselko?? smietankowe?? jej, ze Ci sie chce 😮

JUstina faktycznie Twoj Synus juz duzy! no to Ty Kochana uwazaj bo lada chwila mozesz rodzic 😉

co do tych boli w podbrzuszu tak jak na okres- to ja tez mam!! czasem mnie zlapie i potrzyma przez 5 minut! i czasem mam wrazenie Kobitki jakby musiala kupe! a wcale nie musze 😜 czy to normalne??
i oczywiscie bole w kregoslupie czeste! to jest bol! 🥴 🥴 🥴 🥴

ale co trzeba zacisnac zeby i jakos dac rade 😉

ja dzis mam powera takiego ze hej! posprzatalam w domku, ugotowalam spagheti, pranie juz drugie robie- Malego posciel i ciuszki na odbior ze szpitala 🙂 ale juz powoli ledwo co zyje 😮 😁 takze na dzis chyba koniec! 😉
teraz odpoczne i na 15 do fryzjera 🙂 zrelaksowac sie! 🙂
a pogoda dzis u mnie cudowna!!! slonecznie caly dzien! okolo 20 stopni jest!
buziolki w Brzunie!!!

łoo Kasiula.... 🙂 ale Cie energia rozpiera 😉 😉 Ale za to jaka nagroda - fryzjer 🙂 fiu fiu
Ja to juz tak dawno nie byłam... yhh... muszę się zapisać 🙂

A jak dzwonek zadzwonil to piszczałam ze szczęścia 😉 :P

POWIEDZCIE MI TYLKO, CZY PRAŁYŚCIE OCHRANIACZE NA ŁÓŻECZKO? W JAKIEJ TEMP? CHCIAŁAM WSTAWIĆ NA DELIKATNE 30 STOPNI ALE BOJĘ SIĘ ŻEBY SIĘ NIE ZDEFORMOWAŁY.... :/ NIE WIEM...

• Mamusia
fijolku odpoczywaj bo dzidzius moze byc tuz tuz 😁
jak ja Wam zazdroszcze ze przy badaniach wiecie jakie macie rozwarcie lub o szyjce czy sie skraca a ja w niewiedzy zyje 😮
nie moge sie doczekac jak wejde na majoweczki a tu informacja o jakiejs rozpakowanej :P

• Mamusia
martyna_czaro napisał(a):

łoo Kasiula.... 🙂 ale Cie energia rozpiera 😉 😉 Ale za to jaka nagroda - fryzjer 🙂 fiu fiu
Ja to juz tak dawno nie byłam... yhh... muszę się zapisać 🙂

A jak dzwonek zadzwonil to piszczałam ze szczęścia 😉 :P

POWIEDZCIE MI TYLKO, CZY PRAŁYŚCIE OCHRANIACZE NA ŁÓŻECZKO? W JAKIEJ TEMP? CHCIAŁAM WSTAWIĆ NA DELIKATNE 30 STOPNI ALE BOJĘ SIĘ ŻEBY SIĘ NIE ZDEFORMOWAŁY.... :/ NIE WIEM...

ojjj tak, nagroda niesamowita! juz marzylam od zeszlego miesiaca, zeby sobie wloski zrobic, bo czuje sie taka bleee! ale to juz dzis 🙃

Kochana, ja wlasnie dzis piore posciel i ochraniacz z baldachimem 🙂
posciel i baldachim w 40 stopniach przepralam, a ochraniacz wrzucilam z rozkiem na 30 stopni! i wszystko w klasie 😉
takze smialo wrzucaj! nie bedzie czuc nowoscia jak przepierzesz 😉

poza tym na opakowaniu lub na metce powinno byc napisane w jakiej temperaturze dozwolone pranie! 😉 sprawdz!

• Mamusia
kasiagwiazdka napisał(a):

Kochana, ja wlasnie dzis piore posciel i ochraniacz z baldachimem 🙂
posciel i baldachim w 40 stopniach przepralam, a ochraniacz wrzucilam z rozkiem na 30 stopni! i wszystko w klasie 😉
takze smialo wrzucaj! nie bedzie czuc nowoscia jak przepierzesz 😉

No to super 🙂 🙂 bedziem prać 😉

• Mamusia
wróciłam i ja....bylam troche po miescie polatac autkiem 😜 bo pogoda okropna zaczyna padac i wieje znow ze ho ho....
Fijolek ze sie brzydko wyraze LEŻEĆ !!! 😜 i odpoczywac 🙂 🙂 a jak napiszesz jutro ze cos robisz to sama sie do ciebie wybiore i wpierdziele ci 😜 😉
Martyna posciel słodkaaaa no i fakt dzwonek kuriera cieszy 😆 sama cos o tym wiem ale juz zaden do mnie nie przyjedzie bo mam wszystko 🙂

A co do bóli to u mnie dzis narazie spokoj ale powiem wam tak po cichu ze dzis mam takiego powera ze moglabym juz rodzic....takie mam nastawienie jakies ze wytrzymalabym nawet jakby mi palec obcieli 😜 😜 ale to jeszcze za wczesnie wiec czekam na mezulka i nalesniczki bedziemy jesc 😜 a potem leniuchowanie 😜

• Mamusia
beata2186 napisał(a):
wróciłam i ja....bylam troche po miescie polatac autkiem 😜 bo pogoda okropna zaczyna padac i wieje znow ze ho ho....
Fijolek ze sie brzydko wyraze LEŻEĆ !!! 😜 i odpoczywac 🙂 🙂 a jak napiszesz jutro ze cos robisz to sama sie do ciebie wybiore i wpierdziele ci 😜 😉
Martyna posciel słodkaaaa no i fakt dzwonek kuriera cieszy 😆 sama cos o tym wiem ale juz zaden do mnie nie przyjedzie bo mam wszystko 🙂

A co do bóli to u mnie dzis narazie spokoj ale powiem wam tak po cichu ze dzis mam takiego powera ze moglabym juz rodzic....takie mam nastawienie jakies ze wytrzymalabym nawet jakby mi palec obcieli 😜 😜 ale to jeszcze za wczesnie wiec czekam na mezulka i nalesniczki bedziemy jesc 😜 a potem leniuchowanie 😜

Becia, uważaj na tego powera 😜 żebyś nie przedobrzyła.... 😉
A ja dzisiaj też naleśniki... najpierw na śniadanie z dżemem a teraz na obiad zjadłam naleśniki z twarogiem zapiekane na masełku 🙂 mmmm 🙂
Smacznego dla Ciebie :*

• Mamusia
a ja wróciłam ze spacerku--> 2 godzinki i Anielka szczęśliwa 🙂 Ale kupiłam pyszne winogronka w biedronce!!!!!!!!! A jakie tanie!!

Martyna czaro już ja wyobrażam Twoje szczęście i uśmiech jak dostałaś paczkę, też tak miałam. Słodka jest ta Twoja pościel dla bobaska 🙂

Kasiagwiazdka oj ale Ci dobrze! Pewnie wrócisz szczęśliwa! I tak robię sama masło 🙂 bo lubię. Mam thermomix i w nim robię , a wyobraź sobie smak świeżego, pachnącego masła na świeżym chlebku 🙂 🙂
Beata tylko tego poweru tak bardzo nie wykorzystuj co?? ( a tak w ogóle to śniłaś mi się dziś, że byłyśmy na jakieś imprezie u wspólnych znajomych 🤪 🙂 🙂 )

• Mamusia
marinka napisał(a):
a ja wróciłam ze spacerku--> 2 godzinki i Anielka szczęśliwa 🙂 Ale kupiłam pyszne winogronka w biedronce!!!!!!!!! A jakie tanie!!

Martyna czaro już ja wyobrażam Twoje szczęście i uśmiech jak dostałaś paczkę, też tak miałam. Słodka jest ta Twoja pościel dla bobaska 🙂

Kasiagwiazdka oj ale Ci dobrze! Pewnie wrócisz szczęśliwa! I tak robię sama masło 🙂 bo lubię. Mam thermomix i w nim robię , a wyobraź sobie smak świeżego, pachnącego masła na świeżym chlebku 🙂 🙂
Beata tylko tego poweru tak bardzo nie wykorzystuj co?? ( a tak w ogóle to śniłaś mi się dziś, że byłyśmy na jakieś imprezie u wspólnych znajomych 🤪 🙂 🙂 )

Marinka, ile lat ma ta Twoja Anielka? Bo na facebooku widzę, że Ty '89 rocznik jesteś... :>

• Mamusia
marinka napisał(a):
martyna_czaro napisał(a):
marinka napisał(a):
martyna czaro tak rocznik 89 Anielka skończy 7 maja 2 latka 🙂

Oooo 🙂 no to ślicznie... chyba na facebooku trzymasz swoją córcię na kolanach na jednym zdjęciu? 🙂 Słodka jest 🙂

No to ona 🙂 🙂

I teraz też masz termin na 7 maja?? 🤪 🤪