Skocz do zawartości

Wkładki laktacyjne. | Forum dla mam

buuterfly

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam,
chciała bym wysłuchać waszych opinii na temat wkładek laktacyjnych. Jakich używacie? U mnie pojawił się pewien problem...Wkładki po pewnym czasie cuchną stęchlizną. Przez to brzydko pachnie pyszczek synka 😞 Od czego może się to robić? Kupiłam już drugie ,,inne opakowanie wkładek i dalej to samo. Sama już nie wiem co robić i czy jeśli kupię jakieś droższe to coś to da 😞

• Mamusia
Ja próbowałam chyba wszystkich wkładek na rynku.
- Johnson & Johnson - dla mnie nr 1, dobrze się trzymają, są chłonne. Można je kupić w promocji nie raz w sklepie za 15,99 50 sztuk, normalnie za tą cene jest 30 sztuk
- Babydream z rossmana - też są ok, dosyć chłonne, ale klej niezbyt trzymastąd przesuwają się w biustonoszu, cena ok 7 zł za 30 sztuk
- Bella - dobrze trzyma klej, ale są zbyt cienkie. Taka grubośc jest optymalna gdy unormuje się już laktacja i nie leci ciągle z cycek - inaczej przeciekają, cena ok. 13 zł za 60 sztuk
- Helen Harpner ( dostepne w carefourze) - BEZNADZIEJA 😞 cycki się w nich pocą, przeciekają, nie polecam, cena 7 zł za 30 sztuk
- Canpol - równiez nie polecam, małe, źle trzymają się biustonosza, u mnie nie zdały egzaminu, cena ok. 12 zł za 30 sztuk
( mam nadzieje, ze dobrze skojarzyłam ceny i liczbę sztuk w opakowaniu)

A to, że po pewnym czasie wkładki śmierdza to jest normalne, bo pochłonięte mleko zaczyna kisnąć. Na początku trzeba wymieniać często wkładki dla zachowania higieny ( przed kazdym karmieniem przmeywaj brodawki gazikiem nasaczonym przegotowaną wodą)
I tu nie jest kwestia tego czy wkładki drogie czy tanie , tylko też kwestia indywidualnego zapachu mleka kobiety 🙂

mam nadzieję, że pomogłam 🙂

• Mamusia
Ja pozostałam przy wkładkach Johnson & Johnson wg mnie sa super chlonne mialam baaaaardzo duzo pokarmu wiec non stop musialam je zmieniac kupuje je w rossmanie sa po14,99 50 szt. czasem zdazaja sie w promocji wtedy kosztuja 12,99 zl 😉
raz mialam te Babydream z rossmana wg mnie sa duuuuuuuuuuuzo gorsze chyba wlasnie sa w promocji po 4,99 zl 30 szt. jednak Ja mowie im stamnowczo NIE
nie probowalam innych wiec nie moge oceniac pozostalych pozostaje przy Johnson & Johnson 😆

u mnie nie ma takiego nieprzyjemnego zapachu byc moze to kwestia pokarmu matki badz tez czestszych ich zmian 😉

POZDRAWIAM

• Mamusia
Ja używałam już:
- Johnson & Johnson - ok
- Babydream z rossmana - ok
- Bella - trochę za cienkie
- Canpol -odradzam.

I z tej listy w sumie najlepsze są pierwsze, ale cena niestety daje wiele do myślenia, doszło do tego, ze dałam za nie 20 zł, a że potrzebowałam to kupiłam, ale teraz te z Rossmana mam i jest ok, a na wyjście z domu zakładam te z Johnson & Johnson.

Dziwi mnie to, że niby śmierdzą, ja tak nie mam - całe szczęście :-)

Przemywam zawsze po karmieniu i smaruje Maltanem - polecam, jest to maść, po której sutki nie bolą są zawsze miękkie i dziecko chętniej chwyta pierś. Nie trzeba tego zmywać, więc nie utrudnia życia. Godne polecenia:-)

• Mamusia
Witam Mamusie.....
Również jestem szczęśliwą Mamą karmiącą...i niedługo stuknie NAM roczek i rocznica karmienia ....
Od początku stosowałam wkładki Penaten i uważam je za najlepsze na rynku....nie są tanie,ale warte swej ceny.....mięciutkie....nie przeciekają....nie uczulały mnie i nie śmierdziały....polecam.
Próbowałam innych....ale to nie to.....Wybierając wkładki patrzcie żeby miału takie wypełnienie jak w pampersach,że pokarm wchłania się i zostają takie granulki....także nie ma szans przeciec
Teraz już wkładek nie potrzebujemy,bo jemy cycusia na wieczór i w ncy obowiazkowo 4-5 razy 🤢....ale da sie przeżyć....Najważniejsze,ze mały nie choruje i jest szczęśliwy.....Zamierzam go karmić do roku....ale się nie zarzekam,bo jak będzie chciał to będzie miał cyca dłużej
Życzę powodzenia w karmieniu naturalnym i satysfakcji z tego faktu