Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam
mam do sprzedania 3 pary spodni ciążowych
kupiłam je na lato niestety zostałam oszukana przez sprzedawczynie bo ta napisała że jest to rozmiar 42 później nie wyraziła zgody na zwrot
spodnie przeleżały w szafie z myślą o tym że przytyje
jednak w ciąży nie przytyłam prawie wcale i spodni nie założyłam ani razu
http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-dorothy-perkins-r-44-i1351629489.html
http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-mothercare-r-46-i1351629490.html
http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-r-46-i1351629491.html
POLECAM

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam 🙂 prześledziłam wątek i muszę powiedzieć, że ciekawie tutaj było 🙂 jakieś zakłady, układy hihi a tak na poważnie to termin narodzin mojego Szkraba (nie wiem czy chłopczyk czy dziewczynka) wyznaczony jest na 30 czerwca 🙂 Szczerze się przyznam, że szukam kontaktu z innymi mamusiami, ponieważ czuję się osamotniona w tym wyjątkowym stanie... Żadna znajoma para jeszcze się nie postarała o brzuszek chociaż (ponoć) wszystkie próbują 🙂 Mam nadzieję, że coś tu się rozkręci, ze względu na to, że moja ciąża jest zagrożona mam nakaz dużo leżeć i najlepiej nie wychodzić z domu, więc uczestnictwo w rozmowach na forum byłoby dla mnie wielką rozrywką 🙂 Pozdrawiam cieplutko 😉 ale się rozpisałam haha

• Mamusia
U mnie imie dla dziwczynkmi było oczywiste- Nicola- bo zawsze jak byłam mała moje lalki miały takie imiona i tak mi się wymarzyło. A co do chłopczyka to owszem są sprzeczki. Przyszły Tatus bardzo trzyma sie swojego i nie wiem co z tego wyniknie.
Fajnie, że już tyle nas się uzbierało. Faktycznie teraz potrzebujemy takich rozmów.
Pozdrawiam

• Mamusia
hej u mnie można zwariowac, zdania sa podzielone moj mąż chce dac dzeczynce Victoria , a ja chce Nicola , dla chłopca narazie mamy wybrane jedno Nataniel 😉 nio ale zobaczymy co bedzie 🙃 jak sie czujecie mamusie??
Monixalinka masz taki sam termin porodu jak ja 😁 i jeszcze jedna koleżanka na tym forum 😘

• Mamusia
bulgotanie... no właśnie, ruchy maleństwa, które będziemy czuć przypominają bulgotanie czy łaskotanie? bo jak opowiadałam mojej lekarz o bulgotaniu to powiedziała, że prawdopodobnie przy niektórych ułożeniach Fasolki mogę ją tak czuć... ale to był 9 tydzień... Czy to możliwe?? haha to dosyć dziwne uczucie 🙂

• Mamusia
Ja też się jeszcze nie znam, bo to pierwsze Maleństwo 🙂 no ale cóż 🙂 jestem bardzo wsłuchana w siebie, szczególnie w to co się dzieje w moim brzuchu i czekam na jakieś wyraźne znaki 😁 Opowiadam maleństwu wszystko co robie, bo w końcu chcąc nie chcąc musi mi towarzyszyć 🙂 Nawet książki zaczęłam na głos czytać 🙂 żeby Fasolka się nie nudziła sama 🙂
Wy też rozmawiacie z brzuszkiem??

• Mamusia
Dzień Dobry!

Dołączam do grona czerwcowych ciężarówek. Mam termin na 06.06 jak na razie czuję się bardzo dobrze, prawie nie mam objawów za wyjątkiem roztargnienia, senności i częstego latania do toalety. Za to brzuszek uwidocznił mi się i to bardzo już miesiąc temu i bez ciążowych spodni ani rusz. Ja swojej ciąży nie dałabym rady już ukryć 🙂 Dziś idziemy na kontrolną wizytę, jestem bardzo ciekawa czy w ramach Mikołajowego prezentu dowiemy się czy to chłopiec czy dziewczynka. Wiem, że to jeszcze wcześnie na takie informacje ale liczę na łut szczęścia 🙂 Pozdrowienia dla wszystkich przyszłych rodziców

• Mamusia
Jolajcik. Witaj wśród czerwcówek 🙂 Widzę, że jesteś z Legnicy, to moje rodzinne miasto 🙂 do Płocka przeprowadziłam się w lipcu, a tak od urodzenia mieszkałam w Legnicy na piekarach 🙂 Ale mi sie cieplutko na sercu zrobiło jak zobaczyłam Legnice u Ciebie w profilu 🙂 Pozdrawiam 😆

Bulgotanie BULGOTANIE?? 😁 a ja myślałam,że to gazy w jelitach 😉
Jak się czujecie, moje czerwcowe Współciężarki? 😎 Jak psychiczny nastrój? ja nie wiem, czy to hormonki, ale dołki mnie nawiedzają.. ech... :/

• Mamusia
Niestety te różne humory mnie też męczą, ja dodatkowo biorę leki, po których taki smutek mnie ogarnia, że potrafię siedzieć i płakać bez powodu... albo z takiego powodu, że mój luby ma za długą brode 🥴 haha... ale już coraz częściej ogarnia mnie euforia niż jakiś dołek 😆 więc myślę, że w końcu przestanę mieć te spadki nastroju w ogóle 🙂 nika1306 krew z nosa mi leciała może ze dwa razy... a mówiłaś o tym lekarzowi?

• Mamusia
nio jeszcze nie mowiłam ide teraz w piątek to zobaczymy co mi powie , gdzies czytałam na jakims innym forum ze to podobno normalne , ale drażni mnie to bo cieżko mi sie oddycha a zaraz po tym mi leci krew 😞 a wracajac do tych dołków to raz sie smieje raz płacze ale w sobote jade do Polski na kilka dni to po spotykam sie z koleżankami też cieżarówkami 😆 to moze mi sie Samopoczucie poprawi 😉

• Mamusia
Ja jestem odosobniona niestety, żadna znajoma jeszcze nie ma dziecka ani brzuszka, a szkoda bo było by mi weselej 😁 szczególnie, że w tym mieście mało znajomych posiadam... ☺️
wchodzę tutaj codziennie i powiem Wam kochane Cięzarówki, że mało nas... mam nadzieję, że więcej przyszłych Mam do nas dołączy 🙂 wtedy to i tematy się bardziej rozwijały 🙂

• Mamusia
hmmm możliwe... wiele innych przyszłych mam rejestruje się pewnie też na innych forach, grupach itp. jejku Święta idą a ja tyje i tyje... tzn. brzuch mi rośnie i rośnie... bo przytyłam jak na razie 2 kg, chociaż czuję się jakbym ważyła przynajmniej 10kg więcej ;p w nic już się nie mieszczę, tylko w dresiki 😁 A jak patrze na zdjęcia innych użytkowniczek to mój brzuch odpowiada wielkością 18/19 tygodnia u innych 🤨

A co do tego odosobnienia to najchętniej weszłabym na jakiegoś czata dla Ciężarówek, żeby utrzymać jednak płynność rozmowy 🙂 patrzyłam na wp ale nic tam takiego nie ma 🙃

od tego mamy to nasze forum 🙂 mi ono daje takie poczucie przynależności do pewnej grupy 🙂 no i to,że można "pogadać" z osobami w takim samym STANIE 🙂 fajna sprawa 🙂

Aprpos pracy - jak wam się układa, Pracujące Kobietki? ja uczę w podstawówce i stałam sie PROBLEMEM dla Pani Dyrektor... zastanawiam się, czy nie iść na zwolnienie, choć czuję się dobrze.. ech... świecie zły... :/