Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

a co do wyciągu z lisci malin to słyszałam ze sie pije 2 lub tydzien przed terminem, podobno lżejszy, krótszy poród! ale nie wiem ile w tym prawdy, napewno cos w tym jest skoro sie o tym slyszy!!! 🤔

pisze ze ciezko bylo mi pic ten syrop z cebuli bo przez pierwsze 3 miesiace zygałam jak kot!!! sam zapach tego syropu powodowal odruchy wymiotne i czesto konczyło sie na kleczeniu nad kibelkiem ale jakos to przetrwalam i tez popijalam herbata by zapachu i smaku nie czuc!!!!

moze pozniej znowu z doskoku cos napisze wkradne sie w watek 😁 heheh bo ide teraz z psinka na dwor wyjde mezowi na pzreciw bo z pracy bedzie wracal!!! 😘

ja spie na boku i jak narazie na bioderka nie narzekam! zakładam noge na taka twarda poduszke lub spie z nia miedzy nogami, naprawde wygodna pozycja 🙂 polecam

to ciężka sprawa bo kwas foliowy jest w kazdych witaminkach dla cieżarnych, mozesz poszukac takich witamin by byla mala jego zawartosc! najlepiej popytaj lekarza! a jak sie objawia to uczulenie???

a to napewno uczulenie na kwas foliowy???? moze to nie ma zwiazku z witaminami! mnie brzuch tez swedzi smaruje masciami na rozstepy ale jak dla mnie najlepiej nawilza oliwka dla dzieci wiec stosuje je naprzemiennie!

• Mamusia
ja zawsze bylam okazem zdrowia a jadlam tylko zolty ser i czekolade wiec mi na poczatku ciazy lekarz przepisal tylko kwas foliowy i jak go jadlam to sie to pojawilo pierwszy raz jak odlozylam to ustapilo. teraz przez ta anemie dal mi zestaw witamin i znowu ta wysypka wiec tak skojarzylam...

o ciazy dowiedzialam sie w polowie 3 miesiaca i od tamtej pory mialam 4usg +2 prenatalne czyli te bardzo dokladne. u mojego gienka wizyta jest50zl a usg 50zl wiec robi usg przy kazdej wizycie a twoj jak?(chodzisz prywatnie???)

ja miałam pierwsze w 13 tyg- do pochwowo, 20 tyg przez brzuszek i teraz pod koniec marca mam wiec bede w 30 tygodniu! Moj lekarz to Profesor tez przyjmuje prywatnie koszt 100zł ale ja znalazłam pzrychodnie gdzie jeden dzien w tygodniu przyjmuje panstwowo i nic nie płace! usg on nie robi ale polecił mi lekarza ktory prywatnie w luxmedzie robi, koszt 100zł ale zeby sie do niego dostac trzeba sie prawie miesiac wczesniej zapisywac! Swietny specjalista!

• Mamusia
kurcze to jak on bez usg wie czy wszytsko ok? ale wazne ze jest dobrym lekarzem! nie ma nic piekniejszego jak mozna popatrzec jak cos w tobie wzielo sie znikad macha raczkami obraca sie kombinuje 🙂 najlepszy czas mamy teraz bo ma sporo miejsca i juz go czuc bo pamietam jak od 14 tyg czekalam na pierwszy ruch(wiesz ze cos tam jest a nic nie czujesz) a ty kiedy poczulas 1 ruch?

moglabys miec synka ☺️ mi sie zawsze syn marzyl jako pierwsze dziecko a tu mala krolewna bedzie 🙂

ja pierwsze bulgotanie poczułam w sylwestra, taka radocha 🤪 ze sie popłakałam, szykowałam sie w łazience, włoski kręciłam az tu nagle taka niespodzianka 😁 Czuje ze chyba bedzie chłopczyk i raczej wiekszosc tez wrozy mi chłopaka ... no moze sie niedlugo okaze 😉 mi to obojetne aby zdrowe było!!!

• Mamusia
ja musialam lezec zeby poczuc 🙂 moj jaki byl zdziwiony polozylam jego reke na moim brzuchu i jak sie mala poruszyla to wywalil oczy jak dropsy i pytal czy to czasem nie ona sie poruszyla 🙂

no w sumie moglabys juz sie dowiedziec 🙂 zeby cos pokupowac-chociaz tak na prawde na samym poczatku to ubranka moga byc 'bezplciowe' 😜

CO MASZ NA MYSLI GINEKOLOGICZNIE????? ☺️

Pytam bo niektóre ciężarne wogóle nie sa badane w ten sposób podczasd ciązy i wrecz sie oburzaja jak to mozliwe ze nie mozna itp. i bardzo mnie to dziwi bo lekarz musi przeciez zobaczyc czy jest wszystko ok. czy nie ma zapalenia,zakarzenia jak szyjka macicy itp.

• Mamusia
rozni sa lekarze...jeden bedzie mial wszystko w nosie a drugi bedzie sie staral-zalezy jakie sie ma szczescie i jak sie trafi. (mnie np przez 7 miesiecy dopiero 1 raz wazono, brzucha mi nie mierzono ani razu) ale ogolnie lekarz jest ok(dzieki bogu ze nie ma komplikacji bo wtedy moze byloby gorzej ze znalezieniem odpowiedniego lekarza-nie wiem) ☺️

• Mamusia
Jeśli mogę wtrącić co do bólu bioder.
Moja ulubiona pozycja spania to oczywiście na brzuchu, później na plecach jak sie dowiedziałam że nie można zaczełam kombinowac i spać na bokach. Zakończyło się to okropnym bólem bioder i barku więc postanowiłam zakupić sobie tą poduchę do spania dla ciężarnych.
Naprawdę świetna sprawa odkąd ją mam nic nie nie boli a nawet jeśli zacznie boleć masz możliwośc położenia się tak jakby pod kątem i już bioderko odpoczywa.