Skocz do zawartości

KRWAWIENIE Z NOSA | Forum o ciąży

Agnii_S

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
witaj.nie powinnaś się bardzo martwić krwawieniem jeśli nie jest to wieksze krwawienie.jest to oznaka przemęczenia,osłabienia organizmu...ciśnienie w porządku?ja także mam ten problem ale powtarzam to nie jest złe póki się nie nasili.w pierwszej ciąży miałam silne krwawienie z nosa spowodowane stresem i ciężką pracą w nadgodzinach.zrób sobie może kontrolne badanie morfologi..no i zmierz ciśnienie.jeśli cie nie uspokoiłam to może powiedz o tym ginekologowi.pozdrawiam

• Mamusia
Krwawienia z nosa w ciąży są zdecydowanie częstsze niż poza nią i dotyczą około 10% ciężarnych. Przyczyną jest rozszerzenie naczyń krwionośnych śluzówki nosa w ciąży a także osłabienie ściany naczyń. Jest to wynikiem zmian hormonalnych, jakie zachodzą w organizmie podczas ciąży.

• Mamusia
mi na krwawienie z nosa pomaga picie wapna, pije choc nie cierpie musujacych tabletek 🤢 a gin twierdzi ze sa skuteczniejsze niz takie zwykle do połykania. Kazał mi pić przynajmniej 4 krązki dziennie 🤢 troche pomaga 🙂 krwawienie sie zmniejszyło. Pozdrawiam ( najsmaczniejsze jest to cytrynowe bo takie zwykłe to wogole mi nie wchodzi:cheer 🙂

• Mamusia
U mnie tez codziennie rano chusteczka ze śladami krwi, ale sie nie przejęłam tym nawet, nawet nie zwróciłam zbyt duzej uwagi na to, ja sie cały czas smarcze bo jestem alergikiem, a teraz jeszcze w ciąży sa różne zmiany wiec uznałam to za normalne. Nigdy krew nie leciała ciurkiem wiec chyba oki 🙂 pozdrowionka dla mamusiek 🙂

Niedawno pierwszy raz w zyciu puscila mi sie krew z noska i tez codziennie mam zakrwawiana sluzowke. Ale jest to normalne podczas ciazy poniewaz cale nasze cialo jest duzo duzo bardziej unerwione przez to ze jestesmy bardziej ukrwione niz dotychczas. A wiec nie ma obaw! 🙃

Hej.Mi też parę razy leciała krew z nosa. Zauważyłam, że u mnie jest to oznaka wielkiego przemęczenia i przewlekłego kataru. Często smarkałam i naczynka w nosie mi popękały. Robiłam badania krwi i wszystko było ok i mój lekarz powiedział ze mam po prostu delikatnie dmuchać nos i się nie przemęczać. Pozdrawiam

• 3 miesiące później...
  • Mamusia
kasiia90 napisał:
Niedawno pierwszy raz w zyciu puscila mi sie krew z noska i tez codziennie mam zakrwawiana sluzowke. Ale jest to normalne podczas ciazy poniewaz cale nasze cialo jest duzo duzo bardziej unerwione przez to ze jestesmy bardziej ukrwione niz dotychczas. A wiec nie ma obaw! 🙃

dokladnie
mi tez dzisiaj w nocy pierwszy raz poleciala krew z noska ale na szczescie malo jej bylo 🙂
dobrze ze w ciazy to normalne 🙂