Skocz do zawartości

czy zachowanie lekarza było profesjonalnie | Forum o ciąży

meteoryczna88

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam Wszystkich,
mam takie pytanie czy to normalne że lekarz do którego się idzie i mówi że test ciążowy jest pozytywny nic nie bada tylko wypisuje receptę i zaprasza za miesiąc?
według kalędarza lekarskiego jestem pod koniec 5 tygodnia ciąży.
Doradzcie czy mam zmienić lekarza czy to całkiem normalne.
Dodam że byłam u niego tydzień temu ponieważ okres spóźniał mi się już tydzień a on po badaniu stwierdził że na pewno nie jestem w ciąży

• Mamusia
Lepiej jak zmienisz, nie sądze bys potrafila mu zaufac i powierzyc pod opiekę siebie i malenstwo jesli juz teraz masz wątpliwosci czy jego zachowanie jest profesjonalne.
Popytaj kolezanek, napewno kazda zna przynajmniej jednego dobrego ginekologa 🙂 Powodzenia

• Mamusia
witam
wydaje mi sie że zachowanie lekarza było nieprofesjonalne...ja właśnie jestem w drugiej swojej ciąży i za każdym razem potwierdzałam fakt po zrobieniu testu ciążowego u lekarza i był to 6tydzieńi za pierwszym i drugim razem...i potwierdzeniem tego mojego stanu było zrobienie badania usg dopochwowego ...i to wystarczyło aby potwierdzić!!!moim zdaniem powinnaś mieć wykonane takie usg...!!!

• Mamusia
meteoryczna 88.Ja mialam dokladnie taki sam problem.Lekarz powiedzial mi,ze pewnie sobie ta ciaze uroilam i wmowilam objawy. Powiedzial,ze okres napewno dostane,ajak nie to mam wrocic za 3 miesiace.Pierwsze co zrobilam po wyjsciu stamtad to zmienilam lekarza.I moja nowa pani doktor jest po prostu swietna 🙂Tobie radze zrobic to samo,szkoda twoich nerwow.

• 1 miesiąc później...
  • Mamusia
ja poszlam do lekarza 3 dni po pozytywnym tescie i tydzien po spozniajacej sie @. Lekarz od razu stwierdzil ze jestem w ciazy, zrobil usg dopochwowe co tylko potwierdzilo poprzednie badania. Nie warto sie meczyc z lekarzami ktorzy wysylaja pelna watpliwosci kobiete do domu... Mam nadzieje ze zmienilas lekarza i zajas sie Toba ktos odpowiedni 🙂