Skocz do zawartości

Co na prezent? | Forum dla mam

agniesia6891

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kobietki chciałam się was spytać co kupujecie swoim pociechą na prezent pod choinkę. Bardzo bym Was prosiła abyście pisały nie tylko pomysł ale również wiek dziecka i orientacyjną cenę, alby można było skorzystać z Waszych pomysłów w przyszłości jak również nie tylko odnośnie do swoich dzieci ale również w stosunku do chrześniaków lub na urodziny albo z okazji jeszcze innego święta.
Będę Wam bardzo wdzięczna za Wasze sugestie

• 10 miesiące później...
  • 4 lata później...
  • 7 miesiące później...
  • Mamusia
Zakupy świąteczne to świetny okres by podczas robienia zakupów pomagać. Ja na co dzień korzystam podczas zakupów z aplikacji FaniMani, by robiąc zakupy przekazać darowiznę jako procent od kwoty do zapłaty wybranym przeze mnie fundacją. ŚWIETNA SPRAWA bo lista partnerów jest ogromna, a nic więcej nas to nie kosztuje. A no i partnerzy dają kody rabatowe, wiec można zaoszczędzić. Załóżcie konta na FaniMani i pomagajcie 🙂

• 2 miesiące później...
  • Mamusia
Według mnie, niezależnie od wieku dziecka, dobrym prezentem będzie książka. Na rynku jest specjalistyczna księgarnia Szymelka, która oferuje książki selekcjonowane przez psychologów i pedagogów. Książki te odpowiadają potrzebom dzieci, ich zainteresowaniom itp. Uważam, że taki prezent będzie bardzo budujący i rozwijający dziecko.

• 5 miesiące później...
  • 4 miesiące później...
  • Mamusia
Na twoim miejscu zdecydowałabym się na klocki edukacyjne. W przypadku mojego syna świetnie się sprawdzają. Tomuś bardzo chętnie się nimi bawi a co może nawet najważniejsze dużo się też przy okazji uczy. Między innymi ma bardzo duży zasób słówek, lepszą wyobraźnię, kreatywność i z tego co zauważyłam większe zdolności manualne, niż do tej pory :-) Także wydaje mi się, że jest to dobry pomysł

• Mamusia
Bardzo dziękuję Ci za zainteresowanie sprawą , no klocki edukacyjne to dobrze brzmi : ) zresztą nawet niedawno czytałam o tym i nawet miałam kupić (bo jakaś babka zachwalała), ale jakoś o tym wszystkim zapomniałam... W takim razie chyba spróbuję i zobaczymy , jak to będzie w moim domu 🙂